2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Zene Gyógyító Ereje

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/93158"><img class="image image-preview" src="/files/images/cowboy.preview.jpg" border="0" width="462" height="323" /></a></span>Cowboy, orosz katona, angol úriember, indián, magyar huszár, török basa és még sok más jelmezes zenész és statiszta népesítette be a Magyar Vasúttörténeti Parkot, ahol a Zene gyógyító ereje elnevezésű nemzetközi zenei fesztivál záró produkciójára, a Levél című zeneműre készült klip. <p> 

cowboy.previewCowboy, orosz katona, angol úriember, indián, magyar huszár, török basa és még sok más jelmezes zenész és statiszta népesítette be a Magyar Vasúttörténeti Parkot, ahol a Zene gyógyító ereje elnevezésű nemzetközi zenei fesztivál záró produkciójára, a Levél című zeneműre készült klip.

 

cowboy.previewCowboy, orosz katona, angol úriember, indián, magyar huszár, török basa és még sok más jelmezes zenész és statiszta népesítette be a Magyar Vasúttörténeti Parkot, ahol a Zene gyógyító ereje elnevezésű nemzetközi zenei fesztivál záró produkciójára, a Levél című zeneműre készült klip.

 

A tavalyi koncert sikerén felbuzdulva ismét megrendezésre kerül Balatonfüreden július 31-én és augusztus 1-én a Zene Gyógyító Ereje (lásd: http://euroastra.hu/node/92836) elnevezésű nemzetközi zenei fesztivál, amelynek záró produkciója igazi nagy durranás, a LEVÉL című zenedarab magyarországi bemutatója lesz. A művet nagyzenekari kísérettel, a legmodernebb látványtechnikával és a zenei utazáshoz forgatott filmbetétekkel, animációval élvezheti a közönség.

 

Aczél Tamás előadóművész, a kezdeményezés alapítója és vezetője olyan zenészeket kért fel álma megvalósítására, mint Balogh Sándor, aki amellett, hogy profi harsonás, a népszerű Szimfonik live -sorozat hangszerelője is volt, továbbá hazánk egyik leghíresebb dobosát, Németh Gábort, akit többek között a Skorpióból, a Dinamitból, az Ős-Bikiniből, a  P-Mobilból, illetve a saját zenekarából, a Németh Gábor project-ből ismerhetünk. Ugyanígy megemlíthetjük Török Ádámot, aki a Mini-vel zenei történelmet írt hazánkban, vagy a basszusgitáros, Artisjus-díjas Temesi Bertalant, aki eddig mintegy 80 nagylemezen, több mint 150 hazai előadóval dolgozott már basszusgitárosként és producerként, jelenleg pedig az RTL Klub zenei rendezője. Ők ugyanúgy a klip szereplői voltak, mint a fesztivál több fellépője, így Németh Gábor Nemo, Kerekes Aladár vagy az operaénekes Fodor Beatrix.

 

A klip alapötlete és története jól tükrözi a fesztivál és a kezdeményezés üzenetét, azaz hogy a zene nem ismer korokat és földrajzi határokat, stílusokat. A zenészek a forgatáson még jobban átérezték ezt, amellett, hogy a nagy melegben néha nem volt könnyű a jelmezekben a felvételre várni. Ez persze nem rontotta el a kedvüket, sőt még spontán zenélésbe is kezdtek és persze jókat nevettek egymáson, hiszen ilyen gúnyákban még soha nem látták egymást. A csarnok közepén lévő vasúti kocsiban eközben Aczél Tamás, Németh Gábor, Nemo és Temesi Berci kártyáznak, miközben a hastáncosnőtől kezdve a cowboyig mindenki megfordul az asztaluk mellett.

 

A fesztiválon egyébként olyan előadók és zenészek lépnek fel a kezdeményezés jegyében, mint a Kerekes Aladár Band, az Ausztráliából érkező Steve Dankó, Farkasházi Réka, Tommy Steel and the Gents, a Korál, Takács Nikolas vagy Tóth Gabi. A két napon át tartó rendezvénysorozaton minden zenei stílus képviseli magát jeles előadókkal és teret ad olyan tehetségeknek, akik ilyen nagy közönség előtt nem sokszor lépnek fel: meghallgathatjuk a Vakok Szent Batthány László Gyermekotthon műsorát és a szlovákiai Mali Heligonkari együttes műsorát is. Péntek délután a konferanszié Győrfi Pál lesz, a szombat este műsorvezetője pedig Till Attila.

 

2015. július 31-augusztus 1.

A Zene Gyógyító Ereje

Nemzetközi zenei fesztivál

Balatonfüred, Kisfaludy színpad

 

www.azenegyogyitoereje.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.