2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

OrgonaPont koncertek a Balatonnál

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/93237"><img class="image image-preview" src="/files/images/szamosi.preview.jpg" border="0" width="464" height="310" /></a></span>Az OrgonaPont sorozat augusztus végéig még öt alkalommal várja az érdeklődőket a balatonlellei katolikus templomba - szombat esténként 20 órától -, Balatonbogláron pedig két további időpontban, augusztus 5-én és 12-én jelentkezik a sorozat egy-egy koncerttel. Ez utóbbiak helyszíne a Szent Kereszt Felmagasztalása templom. <p> 

szamosi.previewAz OrgonaPont sorozat augusztus végéig még öt alkalommal várja az érdeklődőket a balatonlellei katolikus templomba – szombat esténként 20 órától -, Balatonbogláron pedig két további időpontban, augusztus 5-én és 12-én jelentkezik a sorozat egy-egy koncerttel. Ez utóbbiak helyszíne a Szent Kereszt Felmagasztalása templom.

 

szamosi.previewAz OrgonaPont sorozat augusztus végéig még öt alkalommal várja az érdeklődőket a balatonlellei katolikus templomba – szombat esténként 20 órától -, Balatonbogláron pedig két további időpontban, augusztus 5-én és 12-én jelentkezik a sorozat egy-egy koncerttel. Ez utóbbiak helyszíne a Szent Kereszt Felmagasztalása templom.

 

A hangszerek királynője név nem véletlen. Az orgona, ha avatott kezekbe kerül, különleges, sajátos atmoszférát teremtő, kultikus helyeken megszólaló csoda, minden hangszer egyedi, mondhatnánk „külön egyéniség". Az OrgonaPont sorozat célja, hogy a nyári pihenések ideje alatt a kikapcsolódást kereső közönség a nívós élményeket ígérő, kifinomult és egyben szórakoztató muzsikát találjon. (lásd: http://euroastra.hu/node/91657)

 

A koncertek közül kiemelkedik Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójának augusztus 1-jei balatonlellei hangversenye, akinek Koncert mollban című előadását a Harmónia Vonósnégyes kíséri. A program Händel, Bach és Telemann darabjaiból állt össze, és felcsendül Mozart három Templomi szonátája is.

 

Augusztusi programok:

Balatonlelle – Római Katolikus Templom

 

Koncert Mollban – augusztus 1. (szombat) 20.00h

Szamosi Szabolcs – orgona

Közreműködik a Harmónia Vonósegyüttes

 

Orgona és Hegedű – augusztus. 8. (szombat) 20:00h

Nagy László Adrián orgona

Közreműködik: G. Horváth László (hegedű) Fischer Annie Díjas

 

Barokk remekművek – augusztus. 15. (szombat) 20:00h

Tóka Ágoston orgona, Fischer Annie ösztöndíjas

Közreműködik: Fellegi Balázs (ének), Fülöp Zsuzsanna (ének)

 

Nyáresti Orgona és Gitárharmóniák – augusztus. 22. (szombat) 20.00h

Bednarik Anasztázia orgona

Közreműködik: Környei Miklós- gitár Fischer Annie ösztöndíjas

 

Balatonboglár – Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templom

 

Orgona és ének – augusztus 5. (szerda) 20.00h

Vadász Attila – orgona

Közreműködik: Sivák-Nyakas Orsolya Éva – szoprán ( Fischer Annie ösztöndíjas)

 

Fény és árnyék – augusztus 12. (szerda) 20.00h

Balatoni Sándor – orgona

Közreműködik: Sotto Voce Énekegyüttes

 

A Filharmónia OrgonaPont sorozata nagyszerű lehetőség arra, hogy a remek művészek muzsikája eljusson a közönséghez és a közönség eljusson a hangszerek királynőjéhez. Az OrgonaPont 2+1 akció keretében a két különböző koncertre megváltott jegy után a harmadikat ajándékba kapják. A koncertekről információt a honlapon találnak.

 Jegyek válthatók koncert előtt a helyszínen, a Sümegi Pénzváltóban (Balatonlelle, Fortuna u. 2. a McDonald's-nál), a Sümegi Travelben (Balatonboglár, Dózsa Gy. U. 1., Tel.: 85/550-178) és a jegymester.hu oldalon.

 

www.orgonapont.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.