2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EGERBEN GAZDAG PROGRAMNAPTÁR AUGUSZTUSBAN IS

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/93390"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_388.preview.jpg" border="0" width="457" height="298" /></a></span>Szeretjük megtölteni élettel megszépült és tágasabbá vált tereinket, s igyekszünk mind az egriek, mind kedves vendégeink számára vonzó programokat kínálni Egerben. A Török fürdővel összekötött Termálfürdőben a strandfesztivált követően „Strandkönyvtárat" vehetnek igénybe, valamint filmeket is nézhetnek azok, akik vízközelben szeretnének kikapcsolódni. <p> 

image3 388.previewSzeretjük megtölteni élettel megszépült és tágasabbá vált tereinket, s igyekszünk mind az egriek, mind kedves vendégeink számára vonzó programokat kínálni Egerben. A Török fürdővel összekötött Termálfürdőben a strandfesztivált követően „Strandkönyvtárat" vehetnek igénybe, valamint filmeket is nézhetnek azok, akik vízközelben szeretnének kikapcsolódni.

 

image3 388.previewSzeretjük megtölteni élettel megszépült és tágasabbá vált tereinket, s igyekszünk mind az egriek, mind kedves vendégeink számára vonzó programokat kínálni Egerben. A Török fürdővel összekötött Termálfürdőben a strandfesztivált követően „Strandkönyvtárat" vehetnek igénybe, valamint filmeket is nézhetnek azok, akik vízközelben szeretnének kikapcsolódni.

 

KISCSILLAG AZ ÉRSEKKERTBEN

Az Eger tüdejeként is emlegetett egykori vadasparkban, az Érsekkertben található zenepavilon kéthetente remek – és díjmentesen hallgatható – koncerteket ígér. A zenepavilon népszerű volt a fiatalok körében a Bikavér Ünnepen, de minden pavilon-koncert megmozgatja a várost. Azután, hogy július végén itt zenélt a Middlemist Red, a nyáresti könnyűzenei koncertek sorozatában augusztus 11-én, kedden 19.00 órától a Lovassy András vezette Kiscsillagot hallhatjuk az Érsekkerti Zenepavilonban, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében. Ugyanitt augusztus 25-én, ugyancsak 19.00 órától Balázs Elemér Group koncert lesz. A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának is köszönhetően díjtalanul látogatható!

 

DUPLA NYÁRI SZÍNHÁZI ÉLMÉNY EGERBEN!

Az Érsekkertben javában zajlik az V. Egri Érsekkerti Nyári játékok sorozata, amely csodás hangulatú nyári, színházi élményt nyújt az Egri Pinceszínház vidám produkcióival. Már látható az Annie c. musical is, amely a társulat komoly vállalkozása, emellett könnyed, szórakoztató produkciókkal és interaktív mesejátékokkal várják a nagyokat és kicsiket. Részletek itt: http://pinceszinhazeger.hu/eloadasok/

A Líceum udvarán és az egykori Fagylaltkertben az idén 40 éves Agria Nyári Játékok programsorozata zajlik. Ennek keretében augusztus 7-től látható az Egri csillagok musical, augusztus 9-én, vasárnap pedig a Török Nemzeti Ifjúsági Filharmonikus Zenekar hangversenyét halhatják a nézők. A kínálatban nagyoperett, zenés önálló est és számos gyermek előadás is szerepel.

www.agrianyarijatekok.hu

 

A FEJLŐDÉS-MEGÚJULÁS MELLETT IS EGYMÁST ÉRIK A PROGRAMOK

A napokban véget ér a belvárosi rehabilitáció, zajlik a jelentős beruházás a Várban, valamint építik az Egert észak-déli irányban átszelő, teljes kerékpárút-hálózatot, de a munkálatok nem riasztották el a turistákat: Eger egyre több vendéget fogad, városunkat egyre vonzóbbnak találják az emberek. Nem csoda, hiszen tudatosan törekszünk arra, hogy egyre jobban birtokba vegyük a megújuló Egert, s hogy régi és új értékeinket a kulturális programok által is minél hatékonyabban, minél több emberrel megismertessük.

A nyár folyamán egymást érik a csalogató programok: volt már az idén Egerben egy hatalmas sikert aratott utcazenész verseny, Kaláka Fesztivál, bárzenész találkozó, Bikavér Ünnep, művészek korzója és számos más program, augusztus első hétvégéjén pedig a megújuló Várban rendezik a Gárdonyi Irodalmi Fesztivált, majd augusztus 14-16-a között a jubileumi, XX. Végvári Vigasságokat. A történelmi fesztiválon természetesen 2015-ben is elmaradhatatlan a „Gárdonyi Galaxis" centruma, az Egri csillagok világának megelevenítése, valamint a látványos és hangos Ostromjáték, ám ezek mellett ezerszám talál még magának érdekes elfoglaltságot és lenyűgöző látnivalót mindaz, aki Eger Várába látogat. Részletek: www.egrivar.hu

 

BOR MELLETT ZENÉVEL IS HÍVOGAT A SZÉPASSZONYVÖLGY

Egerben mindig történik valami: a Szépasszonyvölgy is rengeteg programot kínál! Augusztus 7-én a Márai Turisztikai Látogatóközpont szabadtéri színpadán koncertezik az Edda, augusztus 8-án pedig Mága Zoltán, Malek Andrea és Szakcsi Lakatos Béla, Kiss B. Attila és Nyári Károly lép a szépasszonyvölgyi közönség elé, szimfonikus zenekar kíséretében, mégpedig örökzöld mozi slágerekkel. Augusztus 21-22-én egy igazán víg országos randevúra hívjuk azokat, akik kíváncsiak arra, hogyan mutatja be a művészet az „asszonyi sorsot": ez a Szépasszonyok Fesztiválja. A menüben a prózai és zenés színházi előadások mellett Caramel szabadtéri koncertjét is megtaláljuk – hol másutt, mint az egri Szépasszonyvölgyben?! A négy napos ünnepi hétvége azonban nem lenne teljes a Budapest Klezmer Band augusztus 23-i koncertje nélkül, melynek ugyancsak az Egri Borvidék e jól ismert területe, s annak szabadtéri színpada ad otthont.

www.ekmk.eu

 

„SZIMFONIK LIVE" MAGYARORSZÁG SZÜLETÉSNAPJÁN:

Egerben az Államalapítás Ünnepén, Augusztus 20-án különleges este vár mindenkire! A 19.00 órai Városi Díszünnepséget követően a megújult Dobó téren 20.00 órától „Szimfonik Live" koncertet élvezhetnek az ünneplők, közismert hazai és külföldi dallamok nagyzenekari feldolgozásával. A Szabó Sipos Máté vezette Egri Szimfonikus Zenekar kíséri az Egerben született Szekeres Adrient, Herczeg Flórát, valamint a Magyar Állami Operaház tenorját, Balczó Pétert. Emellett a szimfonikusokkal közös produkcióban hallhatjuk az utcazenész tiniként indult, mára azonban több tehetségkutató versenyen bizonyított helyi bandát, a Hungariddim együttest, valamint az internetről jól ismert egri gitár virtuózt, Halmai Richie-t is. A „Szimfonik Live" koncert szünetében, 21.00 órakor kezdődik az ünnepi tűzijáték, melyet felejthetetlen élmény a Dobó térről szemlélni. A nagyzenekari koncert után éjfélig tartó utcabál kezdődik Eger főterén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.