2024.szeptember.05. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fegyverkereskedelem

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/93858"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1015.jpg" border="0" width="330" height="153" /></a></span>Évek óta töprengek azon, hogy oldják meg az egymás ellen harcoló valaha volt gyarmati országok, vagy vallási, gazdasági, esetleg más alapon polgárháború címén egymást öldöklő emberek a harci eszközök, utánpótlását? Hiszen nemhogy fegyvergyáraik nincsenek, de még iparuk sincs. Honnan hát a sok kézi lőfegyver, töltény, gépágyú, harckocsi, rakéta, akna, robbanóanyag? </p> <p> 

images 1015Évek óta töprengek azon, hogy oldják meg az egymás ellen harcoló valaha volt gyarmati országok, vagy vallási, gazdasági, esetleg más alapon polgárháború címén egymást öldöklő emberek a harci eszközök, utánpótlását? Hiszen nemhogy fegyvergyáraik nincsenek, de még iparuk sincs. Honnan hát a sok kézi lőfegyver, töltény, gépágyú, harckocsi, rakéta, akna, robbanóanyag?

 

images 1015Évek óta töprengek azon, hogy oldják meg az egymás ellen harcoló valaha volt gyarmati országok, vagy vallási, gazdasági, esetleg más alapon polgárháború címén egymást öldöklő emberek a harci eszközök, utánpótlását? Hiszen nemhogy fegyvergyáraik nincsenek, de még iparuk sincs. Honnan hát a sok kézi lőfegyver, töltény, gépágyú, harckocsi, rakéta, akna, robbanóanyag?

 

   Már azt sem értettem, honnan pótolta a német hadigépezet a második világháborúban az üzemanyagokat, elsősorban a gázolajat? Amely nélkül a Messerschmitt repülőgépek, Tigris harckocsik, V1-rakéták, harci szállítóeszközök béna kacsák lettek volna. Hiszen Németországnak kőolaj kitermelése alig volt, sőt még ma is alig van.

 

   Mint már annyiszor, a véletlen most is a segítségemre sietett. Bizalmas közlést kaptam, hogy az egyik nagy fegyverexportőr cég elnöke, Arnold Military dandártábornok Magyarországon kezelteti a köszvényét. Ezután már játék volt kinyomozni, melyik gyógyszállóban lakik. Interjút kértem tőle, beleegyezett.

 

–   Tábornok úr, mióta foglalkozik fegyverkereskedelemmel?

–   Ön téved, cégcsoportom tartós fogyasztási cikkek gyártásával és exportjával foglalkozik.

–   De kezemben tartom a „Was Intimes in Times?" bulvárlap múlt heti számát. Azt írja, hogy kétszáz gépágyút szállítottak Afganisztánba az United Talib Ltd. cég részére. Közlik a számlák, nyugták, átutalások és átvételi elismervények fotóit is. Egy sor okmányon az ön aláírása szerepel.

–   Ja, most már emlékszem, ez a tranzakció egy félreértés volt. Nekem azt mondták, hogy pizzasütő kemencékről van szó. Ezért írtam alá a kiviteli engedélyt.

–   Már bocsásson meg elnök úr, de a számlákon egymillió darab lőszer is szerepel.

–   Nézze, én történelem-földrajz szakos tanár voltam mielőtt a hadseregbe kerültem. Őszintén szólva nem értek a pizzasütés technológiájához. Különben is, amit ön lőszernek mond, azt én fűszernek néztem. Kissé rövidlátó vagyok, le kellene már cserélnem a progresszív szemüvegemet

–   Közölnek egy másik megállapodást is Szíriával és Irakkal. Tízezer harckocsi szállításáról.

–   Igen, ez így volt. A tankokat múzeumi célra vásárolták.

–   Tízezer darabot?

–   Szíriában és Irakban pezseg a tudományos élet, nem is gondolná, mennyi múzeum van a térségben.

–   Azt hallottam ötvenezer rakétát is szállítottak egy háborús övezetbe.

–   Nézze, úgy tudom a rakétákat egy nemzetközi postaszervezet vette meg. A bizalmas átiratokat beteszik  egy rakétába Libanonba és három perc múlva olvashatják azokat Tunéziában. A Internet erre alkalmatlan a hacker támadások miatt. De figyeljen rám, mielőtt tovább faggatna! Valamennyi termék, amelyekről most beszéltünk már nincsenek a hadseregekben rendszeresítve, mert elavultak. Érti már?

–   Tökéletesen. Köszönöm az interjút tábornok úr. A közvélemény megnyugodhat, tartós béke lesz a most még háborús övezetekben.

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.