2024.szeptember.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fesztivál Pesthidegkúton

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/93871"><img class="image image-preview" src="/files/images/KOK.preview.jpg" border="0" width="473" height="681" /></a></span>Augusztus 26-30. között idén 17. alakalommal kerül megrendezésre a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál, melynek mottója a Fény Nemzetközi Éve alkalmából „Fények, színek, zenék". A fesztivál nyitónapján beharangozó vígasság és a kazah Kok Turikter együttes előadása várja a vendégeket. És megcsodálhatják a Holdat is. <p> 

kok.previewAugusztus 26-30. között idén 17. alakalommal kerül megrendezésre a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál, melynek mottója a Fény Nemzetközi Éve alkalmából „Fények, színek, zenék". A fesztivál nyitónapján beharangozó vígasság és a kazah Kok Turikter együttes előadása várja a vendégeket. És megcsodálhatják a Holdat is.

 

kok.previewAugusztus 26-30. között idén 17. alakalommal kerül megrendezésre a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál, melynek mottója a Fény Nemzetközi Éve alkalmából „Fények, színek, zenék". A fesztivál nyitónapján beharangozó vígasság és a kazah Kok Turikter együttes előadása várja a vendégeket. És megcsodálhatják a Holdat is.

 

Az ötnapos XVII. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál helyszínei: a Klebelsberg Kultúrkúria, Hidegkúti Horgásztó, Ófalui templom, remetekertvárosi Szentlélek templom, Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, Hűvösvölgyi végállomás

 

2015. augusztus 26-án, szerdán 10:00-12:00 óra között a Hűvösvölgyi végállomáson

„Beharangozó vígasság"-gal veszi kezdetét a Fesztivál. Régi barátaink, – Micsik Béla – Vajdaság, Bella Péter, Kováts Marcell – Felvidék – a barátság, a harmónia, a megbékélés nagykövetei, akik egy évben egyszer, a fesztiválon találkoznak, hogy elhozzák szeretetüket és remek muzsikájukat.

 

Este 19.30 órai kezdéssel a Klebelsberg Kultúrkúria Szabadtéri nagyszínpadán:

A kelet varázslata – Vendég Kazahsztán – Kok Turikter Együttes.

Kazahsztán – Magyarország kulturális csereprogram nyitó előadása.

A Kok Turikter instrumentális türk zenét játszó együttes 2012-ben alakult meg Kazahsztán fővárosában, Asztanában. A formáció neve jól reprezentálja zenéjét is, a Kok Turikler „égi törököket" jelent, valamikor ezzel a gyűjtőnévvel illették a türk népek közös ősét.

A képzett fiatal zenészekből álló együttes az ősi keleti nomád dallamokat európai és modern pszichedelikus ritmusokkal ötvözi, ezzel korszerű egységbe hozza a különböző kultúrák zenei folklórját.

A hallgató időutazáson vehet részt azokba az időkbe, amikor nomád törzsek uralták Közép-Ázsia végtelen sztyeppéit. Az együttes régészeti értékű hangszereket is felvonultat, hiszen játékukban felcsendülnek rég elfeledett idők zeneszerszámai, mint a nomádok „csellója", a kobyz, és a lantok őse, a dombra.

 

A műsor után 21 órától a Szabadtéri nagyszínpad feletti téren „Csillagok titkai – teleszkópos csillagvizsgáló" várja a nézőket.

Minden érdeklődő személyesen végezhet megfigyelést a Holdról, a bolygókról és a csillaghalmazokról a Magyar Csillagászati Egyesület tagjai közreműködésével.

Rossz idő esetén a teleszkópos megfigyelés elmarad!

 

A további programok részletesen a honlapon olvashatók.

 

www.kulturkuria.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.