2024.szeptember.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Színházat a gangra!

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/93873"><img class="image image-preview" src="/files/images/gang.preview.jpg" border="0" width="463" height="306" /></a></span>Láttál már drámá(zás)t a gangon? Valóságosabb, mint egy háromdimenziós film, elvégre élőben, valódi díszletek között, azoknak az embereknek/szereplőknek az életét nézheted, akikkel nap mint nap összetalálkozol az utcán, piacon, lépcsőházban. Mindehhez pedig egy olyan hely szolgál díszletként, ahol a jelenlévők válnak ügyelővé, kellékessé, esetleg súgóvá. <p> 

gang.previewLáttál már drámá(zás)t a gangon? Valóságosabb, mint egy háromdimenziós film, elvégre élőben, valódi díszletek között, azoknak az embereknek/szereplőknek az életét nézheted, akikkel nap mint nap összetalálkozol az utcán, piacon, lépcsőházban. Mindehhez pedig egy olyan hely szolgál díszletként, ahol a jelenlévők válnak ügyelővé, kellékessé, esetleg súgóvá.

 

gang.previewLáttál már drámá(zás)t a gangon? Valóságosabb, mint egy háromdimenziós film, elvégre élőben, valódi díszletek között, azoknak az embereknek/szereplőknek az életét nézheted, akikkel nap mint nap összetalálkozol az utcán, piacon, lépcsőházban. Mindehhez pedig egy olyan hely szolgál díszletként, ahol a jelenlévők válnak ügyelővé, kellékessé, esetleg súgóvá.

 

A Pulzus Társulás Goldoni Terecske című darabját játssza Erzsébetváros körfolyosós, gangos lakóházaiban, s most először romkocsmában is. Ha segítünk, most még többen válhatnak részeseivé ennek a különleges színházi élménynek. A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház adakozást szervez, hogy a FogasHázban megvalósuló első nyílt előadás mindenki számára ingyenes legyen.

www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Gang_Szinhaz

 

A Gang Színház lényege, hogy nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába.

Az előadássorozatot, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatja.

 

Az ötlet egyedülálló, bár nem most született.

A Pulzus Társulás kezdeményezésére – elsőként Magyarországon – 2014 nyarán, elsőként VII. kerületi bérházak belső udvaraiba vitték el előadásukat. Már ekkor fölmerült a teljesen nyílt előadás ötlete. Most pedig, megtartva azt az alapgondolatot, hogy az előadás bárki számára elérhető, azaz ingyenes legyen, az adjukössze.hu segítségével gyűjtenek támogatást.

 

Az ősszel megvalósuló nyílt előadásnak a FogasHáz ad otthont (www.fogashaz.hu).

A támogatók pedig nemcsak adnak, kapnak is, hiszen adományaikkal a Bethlen Téri Színház támogatói körének tagjaivá is válhatnak.

Segítsen Ön/Te is, hogy a színház valóban bárki számára elérhető legyen!

https://www.youtube.com/watch?v=lBGyDVthSRw

 

Carlo Goldoni: Terecske

A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója

Előadják:

Katalin:                       Tarr Judit

Lüszi, a lánya:            Deák Fruzsina

Piroska:                       Nagy Enikő

Ági, a lánya:               Császár Réka

Orsolya:                      Bakos Éva

Zsolt, a fia:                 Rábavölgyi Tamás

Árpád:                        Kroó Ádám

Lovag:                        Kroó Balázs

Napsugár:                   Kalocsay Mercedes

Rendező:                   Kroó Balázs

 

http://www.bethlenszinhaz.hu

https://www.facebook.com/pulzustarsulas

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.