2024.szeptember.03. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

New Craft 2015

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/93892"><img class="image image-preview" src="/files/images/craft.preview.jpg" border="0" width="469" height="482" /></a></span>NEW CRAFT 2015 címmel válogatás kiállítás nyílik a BKF Kézműves szak legfrissebb diplomamunkáiból 2015. augusztus 28-án, pénteken 18 órakor Szentendrén a Péter Pál Galériában. A tárlatot dr. Túry György dékán (BKF-KMK) köszöntője után Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) vezetőségi tagja nyitja meg.

craft.previewNEW CRAFT 2015 címmel válogatás kiállítás nyílik a BKF Kézműves szak legfrissebb diplomamunkáiból 2015. augusztus 28-án, pénteken 18 órakor Szentendrén a Péter Pál Galériában. A tárlatot dr. Túry György dékán (BKF-KMK) köszöntője után Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) vezetőségi tagja nyitja meg.

craft.previewNEW CRAFT 2015 címmel válogatás kiállítás nyílik a BKF Kézműves szak legfrissebb diplomamunkáiból 2015. augusztus 28-án, pénteken 18 órakor Szentendrén a Péter Pál Galériában. A tárlatot dr. Túry György dékán (BKF-KMK) köszöntője után Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) vezetőségi tagja nyitja meg.

 

A New Craft 2015 című kiállítás a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kézműves alapszakán idén végzett hallgatók legfrissebb diplomamunkáit, a négy specializáció – festett-nyomott textilművesség / kerámia / öltözék- és kiegészítő-tervezés / szövő-textilművesség – fiatal végzőseit mutatja be.

 

Többek között látható lesz egy, az ökoszemlélet jegyében született bevásárlótáska kollekció, megmutatjuk, hogyan lehet fóbiáinkat vizualizálni és a megfigyelést mintába önteni. Valamint azt is, milyen, ha geometrikus és organikus elemek találkoznak egy térelválasztón belül, hogyan lehet a meditációs tárgyalkotás során születő nyomokat megörökíteni a kerámia nyelvén, milyen módon olvad egységgé párna és textúra, amely egyszerre képes élményt nyújtani látó és nem látó számára. Mindez századelős stílusok és a minimalizmus inspirálta, kortárs anyagokból tervezett, letisztult öltözék, unisex darabok és ékszer kollekció társaságában.

 

Kiállítók:

Bárdos Anna/festett-nyomott textilművesség

Bartus Andrea/festett-nyomott textilművesség

Berei Zsófia/szövő- textilművesség

Csongrádi Janka/öltözék- és öltözékkiegészítő-tervezés

Gy Molnár Naómi/szövő- textilművesség

Kiss Emese/szövő- textilművesség

Leskovics Eszter/kerámia

Marozsán Fanni/szövő- textilművesség

Szabó Zsanett/festett-nyomott textilművesség

Takács Márk Ádám/öltözék- és öltözékkiegészítő-tervezés

Vári Judith/kerámia

 

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg 31 alapszak, 15 mesterszak, 27 szakirányú továbbképzés, és 13 felsőoktatási szakképzés közül válogathatnak a főiskola iránt érdeklődők. A BKF-nek jelenleg több mint 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. A BKF jelenleg 91 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 8 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között az Umbrella, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az MTVA.

 

http://www.bkf.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.