2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szeptember 9-én Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncert-premier a Budapest Jazz Clubban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94172"><img class="image image-preview" src="/files/images/szőke_0.preview.jpg" border="0" width="469" height="300" /></a></span>A nemzetközileg is ismert és elismert, Junior Prima-díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta, valamint hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb pop előadója, Takács Nikolas közös produkciója igazi zenei csemege, amely hidat képez a műfajok között. <p> 

szőke 0.previewA nemzetközileg is ismert és elismert, Junior Prima-díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta, valamint hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb pop előadója, Takács Nikolas közös produkciója igazi zenei csemege, amely hidat képez a műfajok között.

 

szőke 0.previewA nemzetközileg is ismert és elismert, Junior Prima-díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta, valamint hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb pop előadója, Takács Nikolas közös produkciója igazi zenei csemege, amely hidat képez a műfajok között.

 

Jazz, soul, r'n'b és latin elemeket magába olvasztó zenei kirándulás, melyben élvonalbeli jazz zenészek kíséretében mindkét előadó megmutatja saját egyéniségét. A kiváló énekesnő és énekes, Nikolas "Boldoggá tenni" című videoklipjén keresztül ismerkedtek meg, melyben Nikoletta férje, a zenekar nagybőgőse, Barcza Horváth József is közreműködött. Megismerkedésüket követően Nikoletta és Nikolas számára a másik előadói stílusa, és a zene iránt érzett teljes elkötelezettsége egyértelművé, szinte magától értetődővé tette, hogy közös produkciót hozzanak létre. A munka már az első pillanattól olajozottan zajlott, a vadonatúj formáció, megalakulásához képest egészen rövid időn belül két videofelvétellel is jelentkezett.

 

A több tízezres megtekintést elért "Citromfa" és "Just the way you are" stúdiófelvételek jól mutatják, hogy a zenekar a különböző stílusok összeolvasztásával ugyan, mégis egységes hangzásra törekszik. Ebben a zenekar gitárosa és a számok hangszerelője, a New Yorkban is kiemelkedő eredményeket elért Fenyves Márton is oroszlánrészt vállal.

https://www.youtube.com/watch?v=H1WDrq4F6h4

https://www.youtube.com/watch?v=l7xzMBr9fz4

A projekt valódi sikerét a két szólista izgalmas különbözősége, más tekintetben hasonlósága, és főként a mindkettőjükre jellemző nyitottság szavatolja. Az elsősorban jazz zenében alkotó, ám a pop zene iránt is kacsingató énekesnő és a pop zene berkein belül tevékenykedő, ám mind énektechnikáját, mind zenei mélységét tekintve kiemelkedő, a jazz műfaja iránt is elkötelezett énekes kiváló partnerre talált egymásban. Repertoárjukat elsősorban feldolgozások alkotják, és bár ez hivatalosan még kulisszatitoknak számít, már saját, közös számukon is dolgoznak. 

 

Az ismerősen csengő, mégis eredeti módon feldolgozott coverek között olyan ismert előadók számait hallhatja majd a közönség, mint Stevie Wonder, Marvin Gaye, Michael Jackson és a szintén joggal népszerű Michael Legrand.

 

A szeptember 9-i koncerten első alkalommal áll színpadra a zenekar, így minden tekintetben különleges esemény részesei lehetnek a finoman kimunkált, mégis rendkívül kellemes, dallamos zene rajongói.

Jegyár: 2.900 Ft

 

2015. Szeptember 9. 20:00

Budapest Jazz Club

1136 Hollán Ernő utca 7.

 

http://www.bjc.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.