2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tanulmányi versenyt hirdet a Századvég

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/94332"><img class="image image-preview" src="/files/images/energetikai-osztaly_hu2.jpg" border="0" width="480" height="310" /></a></span>Gyakornoki programja mellett, energetikai tanulmányíró versenyt hirdet egyetemi hallgatóknak a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Magyar Energetikai Társasággal együttműködve. A megmérettetésen több témakörben, szakmailag elismert, energiapiaci szereplők előtt mérhetik össze tudásukat a tehetséges fiatalok.</p> <p> 

energetikai osztaly hu2Gyakornoki programja mellett, energetikai tanulmányíró versenyt hirdet egyetemi hallgatóknak a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Magyar Energetikai Társasággal együttműködve. A megmérettetésen több témakörben, szakmailag elismert, energiapiaci szereplők előtt mérhetik össze tudásukat a tehetséges fiatalok.

 

energetikai osztaly hu2Gyakornoki programja mellett, energetikai tanulmányíró versenyt hirdet egyetemi hallgatóknak a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Magyar Energetikai Társasággal együttműködve. A megmérettetésen több témakörben, szakmailag elismert, energiapiaci szereplők előtt mérhetik össze tudásukat a tehetséges fiatalok.

 

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. alaptevékenysége – a kormányzati és a vállalati munka támogatása – mellett elkötelezett a fiatal tehetségek fejlesztésében. A társaság 2014-ben gyakornoki programot indított, amely keretében az egyetemi tanulmányaikat végző hallgatók bekapcsolódhatnak a Századvég munkájába és elismert szakmai mentorok segítségével kereshettek megoldásokat valós energetika, makrogazdasági, pénzügyi problémákra. A munka mellett több gyakornok publikált, vagy ért el helyezést a Tudományos Diákköri Konferenciákon.

A jó tapasztalatok nyomán a Századvég vezetői úgy döntöttek, hogy tovább mélyítik kapcsolatukat az egyetemista fiatalokkal, és a Magyar Energetikai Társasággal közös tanulmányíró versenyt szerveznek. A verseny célja, hogy a tudományos egyetemi műhelyek mellett, a fejlődni vágyó hallgatók az energiapiac jelentősebb szereplői előtt mérhessék össze tudásukat. A szervezők az ország teljes területéről és a határon túlról egyaránt számítanak jelentkezőkre.

A megmérettetés két fordulóból áll majd. Az első fordulóban a versenyzők öt kiírt témakör valamelyikében írásbeli tanulmányt nyújtanak be, amiket a szakmai zsűri pontoz. A témakörök mindegyike egy-egy aktuális energetikai problémához kapcsolódik, de nem csak műszaki, hanem társadalomtudományi, környezeti oldalról is megközelíthető, így egyenlő eséllyel indulhatnak más-más szak hallgatói. A legjobb pályamunkákat benyújtó versenyzők továbbjutnak a második, prezentációs fordulóba, ahol a zsűri előtt személyesen mutathatják be, védhetik meg munkájukat. A végeredmény kialakulásába mindkét forduló pontszámai beleszámítanak, hiszen az írásbeli, a prezentációs és a vitakészségek fejlesztése egyaránt rendkívül fontos a későbbi elhelyezkedés szempontjából.

A 2015-16-ban lebonyolított I. Századvég – MET energetikai tanulmányíró versenyt a következő években folytatni, sőt a társadalom és a gazdasági élet más területeire is meg kívánja hirdetni a társaság.

A verseny részletes leírása megtalálható a Századvég Gazdaságkutató Zrt. honlapján és az I. Századvég-MET energetikai tanulmányíró verseny című Facebook oldalon. Az indulók október 25-ig regisztrálhatnak a verseny@szazadveg.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.