2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Fujitsu legújabb rendszere megkönnyíti a privát felhő létrehozását

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94381"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image29_15.jpg" border="0" width="252" height="123" /></a></span>A Fujitsu frissen bevezetett, új „többfunkciós" platformja egyszerűsíti az OpenStack-alapú privát és nyilvános felhő létrehozását, és hozzásegíti a cégeket, hogy IT stratégiájuk részeként felkészüljenek a felhő-korszakra. <p> 

image29 15A Fujitsu frissen bevezetett, új „többfunkciós" platformja egyszerűsíti az OpenStack-alapú privát és nyilvános felhő létrehozását, és hozzásegíti a cégeket, hogy IT stratégiájuk részeként felkészüljenek a felhő-korszakra.

 

image29 15A Fujitsu frissen bevezetett, új „többfunkciós" platformja egyszerűsíti az OpenStack-alapú privát és nyilvános felhő létrehozását, és hozzásegíti a cégeket, hogy IT stratégiájuk részeként felkészüljenek a felhő-korszakra.

 

A Fujitsu és a Red Hat közösen dolgozták ki a FUJITSU PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack integrált rendszert. Az egy csomagban megrendelhető rendszer nagy teljesítményű, energiahatékony Fujitsu szervereket és tárolókat tartalmaz előkonfigurált referencia architektúrában, amely a Red Hat piacvezető Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform szoftverét futtatja. A rendszer a nagy teljesítmény és előremutató megoldási mód mellett számos más előnnyel is jár: a mindenre kiterjedő támogatás és egyéb professzionális szolgáltatások mind a Fujitsutól vehetők igénybe, ez pedig jelentősen megkönnyíti az üzemeltetők életét és csökkenti a felelősségüket.

 

A Harald Bernreuther, a Fujitsu globális infrastruktúramegoldásokért felelős igazgatója elmondta: „A PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack segít a számítási felhőben rejlő lehetőségeket kiaknázva átalakítani a cégek működési modelljét. Ügyfeleink az OpenStack-alapú megoldásunkkal felhő-szintű, újfajta terheléseket futtathatnak a rendszerükön és közben a költségeket is csökkenthetik. A PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack kiterjeszti a költségcsökkentést azzal, hogy egyszerűsíti az üzemeltetést a mögöttes hardvertől kezdve az operációs rendszer szintjéig, és eközben a rendszer egészén végrehajthatja a technológiafrissítést."

 

Nyílt forráskódú szoftverként az OpenStack egyike azon kevés felhőfelügyeleti platformnak, amely a felhő szabványosítása és a szállítói integráció révén lehetővé teszi a több felhőből álló környezetek kialakítását függetlenítve az ügyfelet a hardver gyártójától. Az erősen moduláris és alkalmazkodó struktúra jól skálázható, rugalmas platformot eredményez, amely kiválóan alkalmas a felhőre méretezett terhelések futtatására. A rendszer nagyméretű számítási (compute), adattárolási (storage) és hálózati (network) erőforrás-csoportokat kezel  az OpenStack API-n, vagy a Self Service Portalon (pl. FUJITSU Systemwalker Service Catalog Manager) keresztül.

 

Ár és piaci bevezetés

A FUJITSU PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack integrált rendszerének ára konfigurációtól, az igénybe vett szolgáltatásoktól és földrajzi régiótól függően változik. A megoldások már a világon mindenütt megvásárolhatók, így Magyarországon is.

 

–           FUJITSU Integrated System PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack: http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/integrated-systems/red-hat-openstack.html

–           FUJITSU Software Systemwalker Service Catalog Manager http://www.fujitsu.com/global/products/software/middleware/operation-management/systemwalker/products/sv-catalogmgr/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.