2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szupermélyhűtő

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94458"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1046.jpg" border="0" width="276" height="183" /></a></span>Történetem hőse zseniális feltaláló, szakképzettségére nézve atomtudós, hadmérnök, élelmiszervegyész és hűtőgépszerelő. Sok évi kísérletezés után szerkesztett egy atommag variáló készüléket, amely a levegőben lévő oxigént, nitrogént, port, polleneket és széndioxidot fehérjékké alakította át. A gépcsodát beépítette egy óriási hőszigetelt szekrénybe és létrejött korunk csodája, a szupermélyhűtő.. <p> 

images 1046Történetem hőse zseniális feltaláló, szakképzettségére nézve atomtudós, hadmérnök, élelmiszervegyész és hűtőgépszerelő. Sok évi kísérletezés után szerkesztett egy atommag variáló készüléket, amely a levegőben lévő oxigént, nitrogént, port, polleneket és széndioxidot fehérjékké alakította át. A gépcsodát beépítette egy óriási hőszigetelt szekrénybe és létrejött korunk csodája, a szupermélyhűtő..

 

images 1046Történetem hőse zseniális feltaláló, szakképzettségére nézve atomtudós, hadmérnök, élelmiszervegyész és hűtőgépszerelő. Sok évi kísérletezés után szerkesztett egy atommag variáló készüléket, amely a levegőben lévő oxigént, nitrogént, port, polleneket és széndioxidot fehérjékké alakította át. A gépcsodát beépítette egy óriási hőszigetelt szekrénybe és létrejött korunk csodája, a szupermélyhűtő..

 

   Az ételeket nem kellett megfőzni. Egy kód beütésével megnyílt a gép ajtaja és csak ki kellett venni a borjúpörköltet nokedlival, bélszínt tükörtojással, bajai halászlét gyufatésztával, töltött káposztát és még vagy ötvenféle ételt. Természetesen leveseket és süteményeket is. A feltaláló céget alapított és megkezdte a sorozatgyártást. A szupermélyhűtő háromszázezer forintos fogyasztói ára néhány hónap alatt megtérült. Rengetegen vásároltak belőle, az életszínvonal elkezdett emelkedni, az emberek kifizették devizahitelüket, gépkocsijukat lecserélték vadiújra, három évre előre befizették a személyi jövedelemadójukat, a fiatal házasok hat éven belül négy gyermeket garantáltak.

 

   Ám ekkor közbeléptek a húsipari cégek. Tiltakoztak. Hiszen így éhen halunk, velünk együtt az állattenyésztők is. Követelték, azonnal szüntessék meg a szupermélyhűtők gyártását! A feltaláló szeme sem rebbent, cége tovább gyártotta a gépet.

 

   Pár nap múlva a gabonatermesztők, pékek és tésztagyárosok fordultak erélyesen a Versenyhivatalhoz. Százezer munkavállaló követelte, hogy azonnal szüntessék be ennek az átkozott gépnek a gyártását. Tüntetéseket szerveztek országszerte, Nem tűrhetjük a családok tönkretételét! – jelszóval. A feltaláló ettől sem enyhólt meg. Azzal vágott vissza, hogy az élelmiszerek döntő többségéhez ingyen jutnak hozzá a családok, ez felülírja az egyéb szempontokat. A menekültek ügye is könnyebben kezelhetővé vált. A vasárnapi zárva tartást sem kifogásolta senki.

 

   A döntő lépést a Csokoládégyárosok Országos Szövetsége tette meg. A cukrászdák, édességboltok csőd előtti helyzetbe kerültek. A hűtő ugyanis a legfinomabb csokoládé készítményeket is ontotta, még az Ország Tortáját is legyártotta.

 

   Ekkor azonban a szakmai lobbik hatására az Elektrotechnikai Központ és a Fogyasztóvédelmi Főhatóság leiratot adott ki, amely szerint a gyártó nem tartotta be az érintésvédelmi szabályokat, ezért súlyosan balesetveszélyesnek minősítette a hűtőt. Azonnali hatállyal felfüggesztették a gyártást, a már eladott darabokat bevonták és megsemmisítették. Az ügy hátterét firtató újságírókról pedig azt mondták, hogy nem értenek az érintésvédelemhez.

 

   És – láss csodát! – mindenki megnyugodott. Az életszínvonal visszaállt régi szintre, a devizahitelesek újra várták a megváltást, a fiatalok élni akartak és nem terveztek gyermeket, az emberek késve fizették be a személyi jövedelemadójukat.

 

   A feltaláló belátta, hogy darázsfészekbe nyúlt. Ezért átment a hadiiparba, ahol elkezdett kísérletezni a vállon hordozható atomtöltetű rakétakilövő sorozatgyártásával. Ez ellen a kutya sem tiltakozott.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.