2024.szeptember.27. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94888"><img class="image image-preview" src="/files/images/háromaz.preview.jpg" border="0" width="502" height="326" /></a></span>3 az 1-ben programajánlóm ezúttal a mesés Kelet hangulatába hív a Flying Ball produkciója után, és közben még egy film, A kígyó ölelése is belefér az időnkbe. Jó szórakozást.   <p><strong>

háromaz.preview3 az 1-ben programajánlóm ezúttal a mesés Kelet hangulatába hív a Flying Ball produkciója után, és közben még egy film, A kígyó ölelése is belefér az időnkbe. Jó szórakozást.  

háromaz.preview3 az 1-ben programajánlóm ezúttal a mesés Kelet hangulatába hív a Flying Ball produkciója után, és közben még egy film, A kígyó ölelése is belefér az időnkbe. Jó szórakozást.  

Éld át az 1001 éjszaka hangulatát a KIOSK-ban!

A korábbi nagysikerű tematikus partikhoz hűen ismét rengeteg programmal és meglepetéssel készül a KIOSK, amely ezúttal a mesés Kelet hangulatát idézi majd, és igazi palotává változik át. Már péntektől ünnepi díszbe öltözik Budapest népszerű találkozóhelye, hogy mindenki ráhangolódhasson a szombat esti bulira, ahol táncosokkal, élő fellépőkkel és ámulatba ejtő dekorációval várja vendégeit.

Hölgyek, kapjátok elő a legszebb hastáncos szereléseteket, színes, csillogó ékszereket és sminket, ugyanis a legszebb háremhölgyek különös meglepetéssel gazdagodhatnak.

A varázslat még vasárnap sem ér véget, hiszen a családi és baráti társaságok egyedi hangulatú Sunday brunchon pihenhetik ki a hét fáradalmait, a hangulathoz illeszkedő gyerekprogramokkal és ínycsiklandó finomságokkal.

2015. szeptember 26. 22.00

KIOSK Budapest (1052. Március 15. tér 4.)

https://www.facebook.com/events/516523718528221

 

Szeptember 26-án (szombaton) 13 órakor a Magyar Kosárlabdázás Napján – a Syma Csarnokban– a Flying Ball kosaras produkciójából láthatunk egy rövid bemutatót. Az Ukrajnából érkezett Flying Ball produkcióban különleges módon ötvöződnek a sport és a cirkuszművészet elemei. A csoport szeptember 25-én érkezett a Nyugati Pályaudvarra, ahol Fekete Péter miniszteri biztos mellett a Nagycirkusz munkatársai valamint kosárlabdázó fiatalok is fogadták a művészeket. A Flying Ball-al még találkozhatunk, hiszen három hónapig vendégeskednek a magyar fővárosban.

A virtuális akrobatika segítségével egy látványos kosárlabda show-t mutatnak be a Fővárosi Nagycirkusz legújabb, Balance című műsorából, melyet október 3-án szombattól december 31-én csütörtökig láthat a nagyérdemű. A humort sem nélkülöző mutatványokban energikus ugrásokkal, szaltókkal teszik emlékezetessé az élményt, melyből a szombati kosárlabdanapon adnak némi ízelítőt.

https://www.facebook.com/nagycirkusz

 

2015. szeptember 24-én került a mozikba A KÍGYÓ ÖLELÉSE című film, melyet a hazai pálya, Kolumbia után a magyarhangya mutatott be először, tehát Magyarországon volt a film világpremierje! Szeptember 22-én este nagy érdeklődés övezte a Corvintetőn a Budapest Rooftop Cinemával közösen megrendezett elővetítést.

Ciro Guerra filmje Cannes-ban a Rendezők kéthete szekció fődíját kapta meg, ez után nem meglepő fejlemény, hogy Kolumbia ezt az alkotást jelölte az Oscar-díjra.

Karamakate, a nagyhatalmú amazóniai sámán, törzsének utolsó képviselője a világtól elvonultan, a dzsungel mélyén él. A magány évtizedei chullachaqui-vá változtatták, olyan emberré, aki emlékek és érzelmek nélküli üres kéregként létezik. Életét azonban felrázza egy amerikai etnobotanikus érkezése, aki a Yakrunát, a szent varázsnövényt keresi, amely megtanít álmodni. Együtt indulnak Amazónia szívébe, és utazásuk során a múlt, a jelen és a jövő egybeolvad, Karamakate pedig lassan visszanyeri elveszett emlékeit.

A történet a sámán és a két megszállott fehér ember road movie-ján túl a kolumbiai rendező kezében az őstermészet és a globalizáció örökös küzdelméről szóló gigantikus parabolává nemesül. A film egy őslakos szemével láttatja a gyarmatosítás groteszkségét, a hittérítés bornírtságát, és egy valódi ayahuasca-szeánsz után nekünk szegezi a kérdést: vajon elég bölcsek vagyunk ahhoz, hogy örökségünket ne játsszuk ki mohó anyagi érdekeknek?

A kígyó ölelése – fekete-fehér, kolumbiai, pszichedelikus kalandfilm

Rendező: Ciro Guerra

Szereplők: Jan Bijvoet, Antonio Bolivar, Nicolás Cancino, Brionne Davis, Nilbio Torres

Forgalmazó: magyarhangya

https://youtu.be/enNHm3FszKQ

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.