2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2015. szeptember 25-én este a Csalogány család c. zenés komédiával megkezdődött a Karinthy Színház 34. évada

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94933"><img class="image image-preview" src="/files/images/hadik.preview.JPG" border="0" width="466" height="311" /></a></span>Az évadkezdés kapcsán a színművészeik társaságában egy rövid városnézéssel egybekötött buszos túrára hívott meg Karinthy Márton igazgató. Emeletes Hop on Hop off buszra ültünk a színház előtt, és szinte kultúrtörténeti utazás után jutottunk a Hadik Kávéházba, ahol és útközben is megtudtuk a lényeges információkat az évad terveiről. <p> 

hadik.previewAz évadkezdés kapcsán a színművészeik társaságában egy rövid városnézéssel egybekötött buszos túrára hívott meg Karinthy Márton igazgató. Emeletes Hop on Hop off buszra ültünk a színház előtt, és szinte kultúrtörténeti utazás után jutottunk a Hadik Kávéházba, ahol és útközben is megtudtuk a lényeges információkat az évad terveiről.

 

hadik.previewAz évadkezdés kapcsán a színművészeik társaságában egy rövid városnézéssel egybekötött buszos túrára hívott meg Karinthy Márton igazgató. Emeletes Hop on Hop off buszra ültünk a színház előtt, és szinte kultúrtörténeti utazás után jutottunk a Hadik Kávéházba, ahol és útközben is megtudtuk a lényeges információkat az évad terveiről.

 

„Amikor megkaptátok a meghívót az idei rendhagyó évadnyitónkra, biztos mindenkinek sokféle gondolata támadt. Talán még azt is gondoltátok, hogy az idén busszal fogjuk szállítani a nézőket és színészeket az előadásainkra vagy hogy új helyet keresünk a Karinthy Színháznak.

Na erről szó nincs, igazából több célunk is volt, hogy egy kicsit megbolondítottuk az eseményt, az egyik hogy így a krisztusi kort átlépve, újult erővel és lendülettel vágunk neki a 34. ÉVADnak.
A másik, hogy próbáljunk mindenkit kimozdítani a berögződésekből, hogy itt valahol a Kelenföldi pampákon van Buda népszerű színháza és több napi hideg élelemmel kell nekivágni ha valaki el szeretne jutni hozzánk.

Színészeink már tudják, hogy ez nem így van, hiszen közel hetvenen a főváros, sőt az ország több helyéről játszanak nálunk és nyugodtan tegye fel a kezét, aki nem szívesen jön hozzánk! Legfeljebb jövőre nem hívjuk!

Ha valaki már belepillantott az októberi műsorunkba az láthatja, hogy saját előadásaink mellett jó házigazdaként befogadunk előadásokat, aminek persze nem az a célja, hogy befogadó színházként működjünk a jövőben.

Továbbra is nagyon erős saját előadásokra alapozzuk az évadot, de szeretnénk színesíteni a kínálatot és ezáltal felfrissíteni a közönségünket. Az új szelek fújták felénk az ORLAI produkció, illetve a GERGELY Theáter előadásait.

Nemcsak a társadalmi feladat vállalás, hanem a művészi igényesség is alátámasztotta azt a döntésünket, hogy az évadban helyet biztosítunk a játszóhely nélkül maradt Komod Színháznak, akik nagy örömmel vették birtokba stúdió színpadunkat.

Igazi színházi komédiával indítunk, ami persze lírai szálakat is megpendít, és persze a zene sem maradhat ki belőle. Gesztesi Károly először és remélhetőleg nem utoljára játszik nálunk a Csalogány család című darabban. Partnerei Bacsa Ildikó, Voith Ági, Székhelyi József, Széles Tamás. A darab rendezője visszatérő vendégünk Kőváry Katalin.

Talán még a pezsgős poharat sem tudjuk letenni a kezünkből máris érkezik a Bolond lány. Földes Eszter, Szabó P. Szilveszter, Csonka András, Eke Angéla, Bozó Andrea, Mihályi Győző neve azt hiszem garancia a sikerre, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a jegyek már most majdnem elfogytak az októberi előadásokra. De talán az sem elhanyagolható a nagy érdeklődés tekintetében, hogy magam rendezem a darabot.

Nem tudom mostanság mennyire divatos a szocreál, ezért mi inkább retrónak hívott vígjátékba kezdünk bele. A nadrágban benne lesznek, persze nem úgy mint Kern és Garas a Ripacsokban, Gubik Ági, Kerekes József, és a Nyitott ablak szerelmespárja Balázs Andrea ás Dányi Krisztián.

Szolnoki Péter és Duda Gábor ír zenét legújabb decemberi bemutatónkhoz. Anna csak egy van a címe, viszont szereplője nem csak egy van. Pápai Erika, Kautzky Armand, Széles Tamás, Sári Eva, Egyházi Géza, Magyar Bálint és a címszereplő Balázs Andrea a teljesség igénye nélkül. A darab rendezője az a Gergely Róbert aki Lili bárónő nagysikerű rendezésével márjárt nálunk.

Nyitott ablak Róza, Olympia, Szent Péter esernyője, Te csak pipálj Ladányi biztos ismerősen cseng mindenkinek ami nem a véletlen műve, hiszen ezek azok a darabok amik továbbra is műsoron maradnak.

Sikeres évadot mindannyiunknak!"

(Karinthy Márton)

 

Az évadnyitó bemutató előadás: 2015. szeptember 25.

Peter Quilter: Csalogány család – Zenés komédia 2 részben
Fordította: Deres Péter
Jack – GESZTESI Károly
Maggie – BACSA Ildikó
Charlie, Jack apja – SZÉKHELYI József
Beatrice, Jack anyja – VOITH Ági
Graham, Jack mindenese – SZÉLES Tamás
Dalszövegek: Bradányi Iván

Zenei összeállítás: Gesztesi Máté

Rendező: KŐVÁRY Katalin
Művészeti igazgató: KARINTHY Márton

 

Jack zongorista, énekes, show műsora van, amelyben Maggievel énekel. Maggie tehát Jack színpadi partnere és jó barátja. Ám szeretne az életében ennél fontosabb szerepet is betölteni. Jack különben színházi családból került a pályára. Anyja és apja – Beatrice és Charlie – ötven éve partnerek az életben és a színpadon. Most éppen visszavonulásuk utáni idejüket akarják tartalommal megtölteni. Ebben Jackre is számítanak. Megjelenik még Graham is, akinek a státuszát még bonyolultabb leírni. Ő ennek a nagyon kedves, szeretetreméltó, de néha elviselhetetlenül önző és hisztis színházi családnak az ideális közönsége. Szereti és kiszolgálja őket igyekszik megoldani a felmerülő életbevágó vagy apróbb hétköznapi problémáikat. Tulajdonképpen mindenki szeret itt mindenkit csak ezt nagyon nehéz kimutatni. Annál már csak elviselni nehezebb.
Csalogányok ők, akik este énekelnek és ezzel örömet igyekeznek okozni azoknak, akik hallják a „csalogány-dalt".
Az előadásban pedig Jack zenél és énekel olykor így tesz a többi szereplő is Remélhetőleg nem csak a maguk, a nézők nagy örömére is

 

Karinthy Színház

Budapest, Bartók Béla út 130.

 

www.karinthyszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.