2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny befejeződött

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/84216"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image7_145.jpg" border="0" width="224" height="140" /></a></span>A Magyar Innovációs Szövetség 24. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az MTVA közreműködésével a Tudomány Napja alkalmából. <p> 

image7 145A Magyar Innovációs Szövetség 24. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az MTVA közreműködésével a Tudomány Napja alkalmából.

 

image7 145A Magyar Innovációs Szövetség 24. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az MTVA közreműködésével a Tudomány Napja alkalmából.

 

A 2014. november 26-i határidőre 112 pályázatot küldtek be a különböző tehetséggondozó középiskolákból az innovatív fiatalok, míg a május 6-i határidőre, az 65 második fordulóba továbbjutott pályázatból 54 pályamunka kidolgozása fejeződött be. Ebből 38-an egyénileg, míg 16-an csapatban dolgozták ki, valósították meg innovatív ötletüket. A legnépszerűbb szakterületek, a biológiai, az informatikai, egyéni, újszerű mobil alkalmazások, illetve műszaki jellegű témák voltak.

 

A neves szakemberekből, akadémikusokból álló bírálóbizottság Prof. Ormos Pál, az MTA SZBK főigazgatójának vezetésével 2015. április 28-án, testületileg hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2015. év legtehetségesebb fiataljait, akik a nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt projektekkel közösen május 12-13-án a Design Terminalban, szeptember 25-én pedig a Kutatók éjszakáján kerültek nyilvános bemutatásra.

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére „Egyedi döntések (ED_12) Program" keretében a Magyar Innovációs Szövetség 12 000 000 Ft-ot nyert el, melyből a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

 

A hazai versenyen kiemelkedően szerepelt tehetséges fiatalok számos nemzetközi rendezvényen vettek részt és értek el kimagasló sikereket, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a fenntarthatósági olimpián az USA-ban (I-SWEEP), ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.