2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Virtuális hangvilágok a CAFe Budapesten

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/95085"><img class="image image-preview" src="/files/images/soft.preview.jpg" border="0" width="514" height="307" /></a></span>A CAFe Budapest programjaiban mindig helyet kaptak a különleges, formabontó előadások. Ezek a virtuális hangvilágok komplett audiovizuális élményben részesítik a nézőket. <p> 

soft.previewA CAFe Budapest programjaiban mindig helyet kaptak a különleges, formabontó előadások. Ezek a virtuális hangvilágok komplett audiovizuális élményben részesítik a nézőket.

 

soft.previewA CAFe Budapest programjaiban mindig helyet kaptak a különleges, formabontó előadások. Ezek a virtuális hangvilágok komplett audiovizuális élményben részesítik a nézőket.

 

Az Orgonamátrix újzenei cirkusz, művészek és programozók közös munkája.

Október 9-én a Bartók Béla Hangversenyteremben a legújabb technológiai lehetőségek találkoznak a Müpa klasszikus orgonájával. Az előadásban a zene, a látvány és a mozdulatok egymásra hatása az igazán lényeges – akrobaták nem szerepelnek. Lazán egybekötött jelenetek a hétköznapi világ mögötti zeneiséget mutatják be. Az Orgonamátrix csapata a 2014-ben a CAFe Budapesten bemutatott Etűdök Géporgonára koncert folytatásaként bővült idén táncosokkal, hangszeres zenészekkel, vizuális művészekkel. 

 

A magyar elektronikus zenei élet egyik kiemelkedő szervező csapata, az NVC 2010-ben hívta életre a Selected Sounds sorozatot, amelynek középpontjában az elektronikus és élő zene határán lévő, úttörő előadók állnak. Október 8-án a Bálnában a zongoristaként, producerként és DJ-ként is aktív Andras Toth melegíti be a nézőket, első zongorakompozíciókat tartalmazó szerzői lemezével. Utána a zongora átalakításával újszerű elektronikus hangzásokkal kísérletező Hauschka művésznéven ismert német Volker Bertelmann egy rendkívül innovatív zenésszel, a Múm együttes finn dobosával, Samuli Kosminennel lép fel. A két művész külön-külön már megfordult nálunk, azonban együtt a CAFe Budapesten debütálnak.

 

Három évvel első, elemi erejű koncertje után egy igazi crossover produkcióval tér vissza a Luis Vasquez vezette The Soft Moon Budapestre október 2-án. Az amerikai zenekar legújabb, Deeper című lemezét bemutató koncerten egy pszichedelikus utazásra viszi az A38 Hajó közönségét egy posztpunk-posztapokaliptikus, kietlen világba.

 

A 4DSOUND olyan művészekkel dolgozik, akik a térbeli hangzás szerepét tárják fel a zenében, művészetben és immerzív technológiában. Kétnapos hangkiállításuk nyitja az International Institute of Spatial Sound kapuját az Art Quarter Budapestben. Október 16. és 17-én hangszobrászat, szakmai beszélgetések és zenei előadások színesítik a programok, egy új, ismeretlen hangélményt kínálva a helyszínre látogatóknak.

 

Október 17-én az Akvárium előterében egy interaktív audiovizuális mozgástér és show részese lehet a közönség, ahol az alkotók a mai kor technológiájának segítségével kapcsolják össze a táncosok mozdulatai által generált hangot és virtuális képet.

 

2015. október 2 – 18.

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

 

http://cafebudapestfest.hu

 

Lantai József 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.