2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

5. NAGY MAGYAR TURIZMUS NAP ÉS 10. UNGARISCHEART RENDEZVÉNYSOROZAT AUSZTRIÁBAN

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/95095"><img class="image image-preview" src="/files/images/aaaa_0.png" border="0" width="360" height="251" /></a></span>Tegnap vette kezdetét Bécsben az 5. Nagy Magyar Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb éves találkozási fóruma. <p>

aaaa 0Tegnap vette kezdetét Bécsben az 5. Nagy Magyar Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb éves találkozási fóruma.

aaaa 0Tegnap vette kezdetét Bécsben az 5. Nagy Magyar Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb éves találkozási fóruma.

Prezentációk, workshopok és show-műsor keretében 29 hazai turisztikai vállalkozás, szálloda, fürdő, utazási iroda és egyéb szolgáltató mutatja be újdonságait az osztrák piacon. A rendezvényre közel 140 osztrák partner: turisztikai szakemberek, utazási irodák, cégek és a média képviselői regisztráltak. A korábbi hasonló rendezvények sikerét jól mutatja, hogy a résztvevők 70 százalékának rövid időn belül konkrét üzlete származott a turizmusnap meglátogatásából. Az ausztriai magyar külképviseletek és a magyar szolgáltatók eredményes összefogását mutatja az immár tízedik alkalommal megvalósuló UngarischeART magyar rendezvénysorozat is, melynek keretében 2015 szeptemberétől 41 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakcióinkat.

A Nagy Magyar Turizmus Nap elnevezésű „prémium-kategóriás" rendezvény kiemelt célja a bővülő hazai turisztikai kínálat és aktualitások megismertetése, piacra segítése, kedvező promóciója, és ezáltal elismertetése Ausztriában. Az évente ismétlődő, egész napos rendezvény keretében minden alkalommal azonos koncepciót követve egy-egy kiemelt turisztikai termék és desztináció, továbbá egy Ausztriában még kevésbé ismert turisztikai termék, illetve úti cél kerül bemutatásra. Idén a súlyponti téma Budapest és kiemelt kulturális szolgáltatói, valamint a környező régió attrakciói. A MÜPA, a Liszt Ferenc Zeneakadémia és az Operaház mellett további 15 szolgáltató és programgazda érkezett erre a napra a magyar fővárosból Ausztriába. Az osztrák piacon még hatalmas tartalékokkal rendelkező Dél-Alföld külön programpontban mutatkozik be. Az Ausztriában még titkos tippnek számító régióból 11 szolgáltató képviseli a turisztikai kínálatot.

A Nagy Magyar Turizmus Nap a szakmai és gazdasági célok betöltésén kívül jól szolgálja hazánk jó hírnevének erősítését is figyelembe véve, hogy a migránshelyzettel összefüggésben tapasztalható negatív híresztelések, riogatások Ausztriában is jelentősen csorbították a hazánkról kialakult pozitív képet az elmúlt időszakban. A kedvezőtlen folyamatok turizmusra gyakorolt hatásának ellensúlyozásként a Magyar Turizmus Zrt. szakmai partnerkapcsolatain keresztül is igyekszik hazánk jó hírnevét erősíteni, s az elbizonytalanodókat meggyőzni, hogy hazánk biztonságos és barátságos úti cél a turisták számára.

A rendezvény keretében kerül sor Dr. Ruszinkó Ádám az NGM turizmusért felelős helyettes-államtitkára és Dr. Josef Peterleithner, az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) elnökének találkozójára is.

A b2b jellegű értékesítés-ösztönző rendezvényt fokozott várakozás előzte meg idén. Meghívást kaptak a az MT Zrt. „tiszteletbeli turizmus nagykövetei" is, akik az ausztriai magyar diaszpóra köréből csatlakoztak a három éve indított Rot-Weiß-Rot in Ungarn (RWRU) elnevezésű turizmus-mozgalomhoz (http://www.facebook.com/rwr.ungarn).

Az új kor "kihívásainak" megfelelően idén is lesznek sztárfellépői a rendezvénynek, ezúttal a Szegedi Szabadtéri Játékokon is megforduló művészek személyében, akik varázslatos utazásra invitálják a turizmusnap résztvevőit a zene világába. Természetesen a kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei és a régiók borai sem maradhatnak le a terítékről. A Szamos Gourmet Palace Budapest kitelepülve prezentálja cukrászatának különlegességeit.

A turizmusnap egy, azon 41 rendezvény sorában, amely idén szeptember és december között valósul meg az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, Balassi Intézet, MT Zrt.) együttműködésében.

 

Elkészült a programsorozatot részletesen tartalmazó UngarisheArt (magyar módra) című kiadvány, amelyet ezekben a napokban mutatnak be az osztrák sajtónak és szakmai partnereknek Bécsben. Az immár tízedik alkalommal megvalósuló, sikeres összefogásnak köszönhetően a magyar intézetek közötti szinergiákat kihasználva, egységes és átfogó képet kaphatnak az osztrákok Magyarországról. A Nagy Magyar Turizmus Nap kulturális programjai mintegy beharangozzák a Balassi Intézet szervezésében novemberben első ízben debütáló Intonation elnevezésű bécsi kortárs komolyzenei fesztivált, amelyen osztrák és magyar fiatal tehetségek adnak ízelítőt a kortárs zenei kultúra legjavából.

Ugyancsak érdekes színfoltja a programfüzetnek a magyar diaszpóra körében indított turizmus-mozgalom (www.facebook.com/rwr.ungarn), amelynek jegyében nyereményjáték indult a programfüzeten keresztül.

A részletes programokat tartalmazó „Ungarische Art" című kiadvány programlistája letölthető az MT Zrt. külképviseleti honlapjának a startlapjáról: www.ungarn-tourismus.at .

http://tourismustag2015.visit-hungary.at.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.