EuroAstra

A chocoMe ismét világversenyen bizonyított – 4 arany, 3 ezüst, 2 bronz

Újabb nemzetközi szakmai világversenyen szerzett elismeréseket az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe. A nemzetközi, független és óriási presztízsű "International Chocolate Awards" Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen 9 érmet szerezve (4 db arany, 3 db ezüst és 2 db bronz). Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. 2014-ben a chocoMe volt az első magyar márka a történelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.

 

Újabb nemzetközi szakmai világversenyen szerzett elismeréseket az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe. A nemzetközi, független és óriási presztízsű "International Chocolate Awards" Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen 9 érmet szerezve (4 db arany, 3 db ezüst és 2 db bronz). Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. 2014-ben a chocoMe volt az első magyar márka a történelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.

 

Az "International Chocolate Awards" jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez. A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final), amelyre idén Londonban kerül sor 2015. október 12-14. közt. Érdekes megemlíteni, hogy ez a világverseny az idei londoni Salon du Chocolat (The Chocolat Show) csokoládékiállítás egyik kiemelt esménye lesz. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt a díjazottak közül.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a "The New Taste of Chocolate" (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),a "The Well-Tempered Chocolatier" (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője – ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

 

"A díjak rangja ismét csak rendkívül megtisztelő, el sem hiszem, hogy tizenegy benevezett termékből kilenccel sikerült érmet szerezni a versenyen" – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. „Ugyanakkor nem állunk meg egy pillanatra sem: továbbra is célunk, hogy a londoni világverseny döntőjében is helyt álljunk, és legalább egy aranyérmet szerezzünk" – tette hozzá Mészáros Gábor. 

 

Ezekkel az elismerésekel immár húszra nőtt a chocoMe szakmai világversenyeken szerzett elismeréseinek száma, mellyel vezető szerepet tölt be a magyar csokoládék közti világszintű megítélésben. 

A jelenleg díjazott chocoMe termékek: 

 

Arany: chocoMe Raffinée – Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula  

Arany: chocoMe Raffinée – Fehércsokoládéval bevont liofilizált málnaszem

Arany: chocoMe Raffinée – Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula

Arany: chocoMe Raffinée – Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával

Ezüst: chocoMe Raffinée –  Sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió

Ezüst: chocoMe Raffinée – Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal

Ezüst: chocoMe Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel

Bronz: chocoMe Voilé – Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj

Bronz: chocoMe Entrée G102 – chocoMe 66% étcsokoládé piros bogyós gyümölcsökkel

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük