2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kétszeres César-díjas Thomas Bidegain Budapestre érkezik

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/95308"><img class="image image-preview" src="/files/images/mozinet.preview.jpg" border="0" width="468" height="501" /></a></span>Thomas Bidegain, a Cowboyok rendezője az 5. Mozinet Filmnapok vendége lesz. Első rendezésének premier előtti bemutatójára érkezik Budapestre. A Cowboyokat október 9-én, pénteken este 18 órakor vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol vele is találkozhat a közönség. <p> 

mozinet.previewThomas Bidegain, a Cowboyok rendezője az 5. Mozinet Filmnapok vendége lesz. Első rendezésének premier előtti bemutatójára érkezik Budapestre. A Cowboyokat október 9-én, pénteken este 18 órakor vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol vele is találkozhat a közönség.

 

mozinet.previewThomas Bidegain, a Cowboyok rendezője az 5. Mozinet Filmnapok vendége lesz. Első rendezésének premier előtti bemutatójára érkezik Budapestre. A Cowboyokat október 9-én, pénteken este 18 órakor vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol vele is találkozhat a közönség.

 

A film országosan december 3-tól látható a hazai mozikban. Az idei Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálmát nyert Dheepan – Egy menekült története forgatókönyvét szintén Thomas Bidegain írta.

 

Thomas Bidegain írta és rendezte a Cowboyok című megrázó erejű francia filmet.

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens – Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. Alain kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki feláldozza gyerekkorát, hogy elkísérje őt e látszólag végtelen és egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Thomas Bidegain erőteljes rendezői debütálásában a klasszikus westernek allegóriáját használja, hogy közben érzékenyen bontsa ki egy család széthullásának apró részleteit. A Cowboyok világpremiere a 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt.

Thomas Bidegain saját alkotói módszerének egyik fő jellemzőjét abban látja, hogy sok személyes tartalmat visz munkáiba – legyen az írás vagy rendezés. Ez „súlyt ad" történeteinek, ugyanakkor lényeges, hogy mindezeket hogyan rejti el.

 

Thomas Bidegain két film forgatókönyvéért – Marion Cotillard főszereplésével a Rozsda és csontért és a 2009-ben cannes-i fesztiválon a zsűri nagydíját elnyert Próféta című filmért – is César-díjat kapott. Mindkettő látható lesz majd október 23-24-én a Puskin moziban az Audiard-maratonon.

 

Audiard legújabb rendezése, az idei Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálmával értékelt Dheepan – Egy menekült története Dheepan Srí Lanka-i tamil történetét mondja el, akinek menekülnie kell hazájából. Franciaországban próbál új életet kezdeni: egy lakótelepen lesz gondnok. A többi menekülttel és a helybeliekkel éppolyan lassan formálódik a kapcsolata, mint új családjával. A film 2015. október 29-étől lesz látható a hazai mozikban a Cirko Film forgalmazásában.

 

2015. október 9. 18:00 – Cowboyok

Uránia

 

http://www.mozinet.hu

https://gallery.mailchimp.com/5d2e57e75679402d8383e091d/files/mnfn5_ebook.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=-Plt_AtUkBU

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.