2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Még egy hétig lehet jelentkezni a Telekom innovációs versenyére!

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44880"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_39.jpg" border="0" width="103" height="86" /></a></span>A világ minden tájáról, így Magyarországról is várják az újító szellemű vállalkozások pályázatait a Telekom Innovation Contest szervezői.

images 39A világ minden tájáról, így Magyarországról is várják az újító szellemű vállalkozások pályázatait a Telekom Innovation Contest szervezői.

images 39A világ minden tájáról, így Magyarországról is várják az újító szellemű vállalkozások pályázatait a Telekom Innovation Contest szervezői.

Az új startupok és innovátorok három kategóriában (Smart Data Analytics, azaz Intelligens adat analitika, Future Communication, azaz A jövő kommunikációja illetve Industry 4.0 és IoT) jelentkezhetnek a www.telekom-innovation-contest.com címen. A pályázatokat, ötleteket október 15-ig nyújthatják be a vállalkozások és újítók. Mivel a szervezők kidolgozott elképzeléseket várnak, a pályázóknak legalább egy működő prototípust is be kell mutatniuk. A győztesek pedig az idén november 12-én, éppen a magyar fővárosban megrendezett exkluzív Innovation Expon találkozhatnak a Deutsche Telekom különböző üzleti területeinek képviselőivel és döntéshozóival.  Az Expo keretén belül 10 csapat mutathatja be ötletét, melyek közül egy hely a Berlinben megrendezett  Startup Night eseményen – azaz a Startupok Éjszakáján – már el is kelt.  

A magyar versenyzők jó eséllyel indulnak a versenyen, a TIC történetében ugyanis már akadt magyar dobogós. A Szigetlaki Zsolt és Weibel Balázs nevével fémjelzett Cubilog automatizálási rendszer többek között az energiafelhasználás területén biztosít jelentős megtakarításokat. A magyar startup a második helyen végzett a 2013-as megmérettetésen. IoT fejlesztésük már a gyakorlatban is megvalósult: Szolnok önkormányzata üvegházának energiaellátását a Cubilog rendszere segítségével optimalizálták. Ugyanebben az évben a szlovák Excalibur nevű projekt győzött, amely digitális azonosításunkat teszi lehetővé az interneten okostelefonunk segítségével, míg a 2014-es belső győztes T-Parking rendszerét jelenleg Prágában tesztelik. Az applikáció segítségével parkolóhelyeket foglalhatunk le okostelefonunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.