2024.október.21. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tovább romlik a jelentések összképe az USA-ban

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/95560"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_726.jpg" border="0" width="156" height="208" /></a></span>Csütörtökön az S&P 1200 Global Index újabb 13 tagja adta ki a Q3 jelentését. Ezek többsége USA vállalat, és a jelentési szezon negatív oldalát erősítették.</p><p> 

1 726Csütörtökön az S&P 1200 Global Index újabb 13 tagja adta ki a Q3 jelentését. Ezek többsége USA vállalat, és a jelentési szezon negatív oldalát erősítették.

 

1 726Csütörtökön az S&P 1200 Global Index újabb 13 tagja adta ki a Q3 jelentését. Ezek többsége USA vállalat, és a jelentési szezon negatív oldalát erősítették.

 

Az október 15-ig 51 USA központú cég adta ki a jelentését, és eszerint az év/év alapú árbevétel-növekedés ütem mediánja 0,7%-ra csökkent az egy évvel ezelőtti 1,4%-os értékről. A korrigált eredmény növekedésének mediánja – szintén év/év alapon – 0,6% lett a 2014 Q3 időszakának 1,7%-os értékével szemben. Az egy részvényre jutó nyereség növekedési üteme ugyancsak csökkent, az eddig kiadott jelentések mediánja 4,3%-os növekedési rátát mutat. Az úgynevezett meglepetés-arány, azaz a kiadott jelentések eltérése a várakozásokhoz képest az árbevételek tekintetében 0%, az egy részvényre jutó nyereség estében pedig 2% – szintén a medián értékeket nézve. Mindent egybevéve gyenge az Egyesült Államok Q3 jelentési szezonjának startja, és ráadásul eddig kevés nyersanyag- és energiaszektorbeli cég adta ki a jelentését – arra számítunk, hogy ezek szintén gyengék lesznek a nyersanyagárak alakulása és a kínai gazdasági várakozások miatt.

 

A Schlumberger Ltd (SLB – NYSE) volt az első nagyobb energiaszektorbeli cég, amely kiadta a Q3 jelentését. A Schlumberger az olaj- és gázkitermelésben nyújt integrált szolgáltatásokat világszerte. A 2014-es Q3 jelentéshez képest az árbevétel 33%-kal esett vissza, a korrigált eredmény pedig 49%-kal (év/év mindkét mutató), mivel az alacsonyabb olajárak miatt csökkent a kereslet a Schlumberger szolgáltatásai iránt. A cég ügyvezető igazgatója egy konferenciabeszélgetésen azt nyilatkozta, hogy az olajipar szempontjából kedvező trendforduló késik – ez mindenképpen visszalépés a CEO egy korábbi, júliusi nyilatkozatához képest, amikor 2015 októberére jósolta a jelenlegi trend alját.

 

Peter Garnry

Peter Garnry részvénystratégiai vezető a Saxo Bank nemzetközi és európai részvényportfóliójának összeállításáért és karbantartásáért felelős. Peter naponta tudósít az amerikai és az európai részvényekkel kapcsolatos hírekről, valamint rendszeresen tesz közzé stratégiai elemzéseket különböző témakörökkel kapcsolatban (pl. fúziók és felvásárlások, jelentési időszak, szektorértékelések). A televízióban is rendszeresen szerepel szakértőként (többek között a CNBC és a Bloomberg műsoraiban), emellett részt vesz a Saxo Bank negyedéves előrejelzéseinek összeállításában, valamint a bank híres „Meghökkentő Előrejelzések" tanulmányának elkészítésében.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.