2024.augusztus.30. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

14 kórus csaknem 300 fiatal jelentkezett a Kovács Kati Egri Dalversenyre (KKEDv)

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/95828"><img class="image image-preview" src="/files/images/kovacsK.preview.jpg" border="0" width="492" height="342" /></a></span>2015 tavaszán Eger Város Önkormányzata hirdette meg a dalversenyt, melyre a szeptember 30-i határidőig 14, egyenként 20-25 fő énekesből és kísérő zenészből álló kórus jelentkezett az ország minden tájáról. <p> 

kovacsk.preview2015 tavaszán Eger Város Önkormányzata hirdette meg a dalversenyt, melyre a szeptember 30-i határidőig 14, egyenként 20-25 fő énekesből és kísérő zenészből álló kórus jelentkezett az ország minden tájáról.

 

kovacsk.preview2015 tavaszán Eger Város Önkormányzata hirdette meg a dalversenyt, melyre a szeptember 30-i határidőig 14, egyenként 20-25 fő énekesből és kísérő zenészből álló kórus jelentkezett az ország minden tájáról.

 

Az 5 fős zsűri Szabó Attila Kossuth-díjas zenész elnökletével elvégezte az előválogatást: a beküldött videók alapján 9 kórust hívtak be a Kovács Kati pályafutásának 50. évfordulója tiszteletére, 2015. október 27-én, Egerben rendezendő döntőbe. A fiatalok az esti, jubileumi Kovács Kati koncerten is részt vesznek.

A dalversenyre 2015. május 15. és szeptember 30. között lehetett jelentkezni az iskolás csapat által tetszőlegesen kiválasztott Kovács Kati dal előadásáról készített videóval, melyet az énekegyüttesek egy video-megosztóra töltöttek fel.

 

A pályázatra 14 csapat részéről érkezett be Kovács Kati dal-feldolgozás: küldtek zenés videót Miskolcról, Budapestről, Zsámbékról, Cserkeszőlőről, Mohácsról, Szigetszentmiklósról, Vasvárról, Karcagról, Pétervásáráról és természetesen Egerből is. A verseny a Kossuth-díjas művésznő, Eger díszpolgára pályafutásának 50. évfordulója előtt tiszteleg. A döntő napján Kovács Kati jubileumi koncertet ad az ő városában, melyre néhány nap alatt elfogyott minden jegy.

 

Az 5 főből álló szakmai zsűriben gyakorló zenészek, kórus- és együttes vezetők (a legmagasabb, tudományos zenei képzettségig bezárólag), valamint a kommunikációban és marketingmunkában is jártas szakemberek szerepelnek.

– Szabó Attila, a Kossuth-díjas Csík zenekar tagja, a zsűri elnöke

– Schmiedmeiszter Szilvia karnagy, az Egri Érseki Fiúkórus vezetője

– Dr. Nagy Zoltán PhD, az Eszterházy Károly Főiskola docense, a Gárdonyi Géza Színház

  karnagya, több egri együttes/kórus vezetője

– Fehér Zsombor, a Fonogram-díjas egri Kerekes Band frontembere, számos koncert

  szervezője

– Szabó László, kommunikációs szakember, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, rendezvény-

  és koncertszervező, DJ

 

A zsűri 9 produkciót hívott be az október 27-i döntőbe, ahol így összesen 224 fő léphet színpadra. A finalista énekegyüttesek két dalt adnak elő élőben: a videóban megismert Kovács Kati feldolgozást és egy szabadon választott művet, természetesen a kiírásnak megfelelő, élő, akusztikus zenei kíséret mellett.

 

A döntő nyertesének jutalma az, hogy a győztes Kovács Kati feldolgozást élőben előadhatja a művésznő október 27-i, egri, jubileumi koncertjén, valamint – Eger Önkormányzatának meghívását élvezve – 2016 tavaszán részt vehet egy háromnapos, „all inclusive" osztálykiránduláson.

 

http://eger.hu/hu/varos/kovacs-kati-dalverseny

http://eger.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.