2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Makrancossal és Jónással indul a tánchónap a Bethlenben

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96104"><img class="image image-preview" src="/files/images/jónás.preview.jpg" border="0" width="482" height="710" /></a></span>A november valódi táncos hónap a Bethlen Téri Színházban. Kezdetnek két Pro Progressione produkcióval indul, majd a IV. Sissi Őszi Tánchéttel folytatódik, levezetésnek pedig a Vasas Művészegyüttes zárja a hónapot. </p> <p> 

jónás.previewA november valódi táncos hónap a Bethlen Téri Színházban. Kezdetnek két Pro Progressione produkcióval indul, majd a IV. Sissi Őszi Tánchéttel folytatódik, levezetésnek pedig a Vasas Művészegyüttes zárja a hónapot.

 

jónás.previewA november valódi táncos hónap a Bethlen Téri Színházban. Kezdetnek két Pro Progressione produkcióval indul, majd a IV. Sissi Őszi Tánchéttel folytatódik, levezetésnek pedig a Vasas Művészegyüttes zárja a hónapot.

 

November 4-én Gulyás Anna Makrancos című előadása lesz műsoron, 5-én pedig a Kriptonit alkotócsoport érkezik egy különleges bemutatóval. Babits Mihály: Jónás könyve című előadásukban tánc, színház és fizikai színház határterületein mozognak.

A tánchónapot stílusosan végigköveti Orosz Péter és Gáspár Sándor Veszprémi táncok című fotókiállítása, melynek megnyitója szintén 4-én, 18 órakor lesz a Bethlen Galériában.

 

2015. november 4. 19.00

Gulyás Anna – Pro Progressione

Makrancos

A mindenki által ismert Shakespeare-dráma a mai korba helyezve egészen érdekes látleletet ad. A két teljesen eltérő temperamentumú nő párkapcsolatának alakulását végigkövetve kérdőjeleket kap a klasszikus alaphelyzet: a naiv, simulékony húg boldogabb lehet-e végül az érte feltétel nélkül rajongó férfi mellett, mint a megközelíthetetlenné keményedett nővér azzal az emberrel, aki minden áron a nő teljes személyiségét akarja látni?

 Bízni bárkiben is manapság szinte lehetetlen. Jobb volna, ha inkább feladnánk, s a nyugalmat, a rutint keresnénk, magunknak őrizvén gyengeségeinket. Vagy dönthetünk úgy, hogy elvállaljuk az erőpróbát és az esetleges sérülést, hogy önmagunkat fel nem adva, de a másik fél lehető legőszintébb elfogadásával akarjuk megismerni azt, aki végül többé válhat számunkra, mint a saját félelmünkhöz való ragaszkodás.

 

A dráma karaktereinek kiemelésével az annak cselekményét végigvivő esetleges lélektani okok és események kerülnek vizsgálat alá az előadás során.

 

Előadók: Asztalos Dóra, Stohl Luca, Frigy Ádám, Krizsán Dániel

Zene: montázs

Látvány: Tibor Nagy Grosso

Koreográfus: Gulyás Anna

https://www.facebook.com/events/473578246138209

 

2015. november 5. 19.00

Kriptonit – Pro Progressione

Babits Mihály: Jónás könyve / bemutató

A kerettörténetben egy ember elveszett a virtuális térben, amelyet egy program irányít. Csakhogy a mesterséges intelligencia rádöbben: az embernek szüksége van arra, hogy lázadjon a maga által eddig elfogadott világ ellen. Így rákényszeríti, hogy legyen ő Jónás, lázadjon, és találja meg önmagát a virtuális téren kívül. Jónás szerepébe helyezzük őt, aki így megél mindent, amit Jónás megélt. Leviszi őt a legmélyebb pontra is, ez Ninive városa. Innen már ő maga tör ki, és kívánja a rendszer pusztulását.

 

A Kriptonit labor kutatói a tánc, a mozgás és a fizikai színház határterületeit fedezik fel, a humor és a tragikum elemi részecskéit keresik, az értelem spontaneitását és az ösztön nyelvét ötvözik, vegyítik az érzékszervi hatásokat a metaérzékekkel, egyetemes kommunikációs formát desztillálnak az érzelmek és a test egymásra hatásából.

A Kriptonit labor kutatói Kriptonitot gyártanak.

 

Rendező, Koreográfus, Zene, Mesélő, Díszlet koncepció: Szitás Balázs

Rendezőasszisztens: Hodászi Ádám

Operatőr, Grafikus, Fotós: Görgényi Gábor

Vágó, Média designer, Vetítés: Tarcsay Gábor

Szcenika, Fényterv: Galkó Janka

Plakát: Várnay Zsuzsanna

Jónás: Szabó Mátyás Péter

Kormányos: Sütő András Miklós

Ninive népe:   Hodászi Ádám, Király Dániel, Levko Esztella, Sütő András Miklós, Szakács Zsuzsi, Szitás Balázs, Szitás Sári, Várnay Zsuzsanna

https://www.facebook.com/kriptonittheatre?fref=ts

 

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

 

www.bethlenszinhaz.hu

www.facebook.com/bethlenszinhaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.