2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szexuális zaklatás

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96196"><img class="image image-preview" src="/files/images/Zaklat%C3%A1s%20-.jpg" border="0" width="155" height="159" /></a></span>A cselekmény valószínűleg egyidős az emberiséggel. Hivatalos iratok viszonylag gyéren maradtak fenn ebben a tárgykörben, de a középkorban már biztos létezett. Bizonyítja ezt Johannes Vermeer van Delft, a XVII. században élt holland festő-zseni képe. A szexuális zaklatás eredete a következő.

zaklat%c3%a1s%20A cselekmény valószínűleg egyidős az emberiséggel. Hivatalos iratok viszonylag gyéren maradtak fenn ebben a tárgykörben, de a középkorban már biztos létezett. Bizonyítja ezt Johannes Vermeer van Delft, a XVII. században élt holland festő-zseni képe. A szexuális zaklatás eredete a következő.

zaklat%c3%a1s%20A cselekmény valószínűleg egyidős az emberiséggel. Hivatalos iratok viszonylag gyéren maradtak fenn ebben a tárgykörben, de a középkorban már biztos létezett. Bizonyítja ezt Johannes Vermeer van Delft, a XVII. században élt holland festő-zseni képe. A szexuális zaklatás eredete a következő.

   Orániai Vilmos, Hollandia helytartója gyengekezű államfő volt. Uralkodása idején a hollandok és vallonok polgárháborúba keveredtek. Ekkor Cromwell Olivér nemzetközi békefenntartó erőket küldött a térségbe, a rend helyreállítására. A mindenre elszánt alakulatok elsősorban erőtől duzzadó fiatal flamandokból álltak, akik Tillburgban logisztikai bázist hoztak létre és megalakították az Ifjú Flamandok Operatív Rendőrségét. (IFOR)

   Itt meg kell szakítanom a történetet, nehogy az Olvasó összetévessze a Tillburgiakat az Implementation Force-val (IFOR), az ENSZ Biztonsági Tanácsa által létrehozott többnemzetű, békefenntartásra kiképzett kéksisakosokkal. Mert még Taszár és Kapuvár lakosai joggal sértődnének meg.

   Visszatérve a XVII. századba, a flamandok le is csendesítették az egymást irtó őslakosokat. Következtek a békés napok. Az IFOR ellátásáról egy óriási konyha gondoskodott, gulyáságyúkkal és egyéb korszerű főzőeszközökkel. Csinos holland lányok mosogattak, pucolták a zöldséget, feldolgozták a halakat, húsokat, készítették el és tálalták a finom holland ételkülönlegességeket: garnélarákot, hagymás lepényt, endíviasalátát, túrós olajbogyókrémet, karalábés ürüvagdalékot.

   Sajnos az IFOR kemény legényei gyakorta zaklatták a lányokat, például motozás ürügyén fogdosták, levetkőztették őket. Holland aranyforintjaikat mutogatták és tisztességtelen ajánlatokat tettek.

   Hiába kiabálták a lányok: katona úr, hagyjon békén, én menyasszony vagyok és nem csalom meg a vőlegényemet! Meg azt, hogy: minek néz maga engem? Végül a kérdés közmegegyezéssel oldódott meg. Cromwell kiadta első számú parancsát, a General Order No. I.-et, amelyben a harcos kedvű legényeknek szigorúan megtiltotta a bázis területén a szexuális zaklatást.

   Ettől  kezdve ilyen cselekményekre legfeljebb csak a környező településeken és a lányok beleegyezésével kerülhetett sor.  

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.