2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Három királyfi, Három Királylány Mozgalom. Család és Karrier? – folytatódik a program.

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/96234"><img class="image image-preview" src="/files/images/3királyF.preview.jpg" border="0" width="486" height="307" /></a></span>Család és Karrier? címmel ismét előadásokat, beszélgetéseket szervez a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom! A beszélgetések és az előadások alkalmával a párkapcsolatok, az elköteleződés, valamint a családalapítás témája kerül a középpontba. <p> 

3királyf.previewCsalád és Karrier? címmel ismét előadásokat, beszélgetéseket szervez a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom! A beszélgetések és az előadások alkalmával a párkapcsolatok, az elköteleződés, valamint a családalapítás témája kerül a középpontba.

 

3királyf.previewCsalád és Karrier? címmel ismét előadásokat, beszélgetéseket szervez a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom! A beszélgetések és az előadások alkalmával a párkapcsolatok, az elköteleződés, valamint a családalapítás témája kerül a középpontba.

 

A november 9-i est első előadását Dr. Pászthy Bea egyetemi docens, gyermek-, és ifjúságpszichiáter tartja a testképzavarról, bemutatja a kialakulásuk biológiai és pszichológiai hátterét, társadalmi és kulturális tényezőit, s számot ad a terápiás módszerekről is. 

 

Ezt követően Böjte Csaba testvér A Virág a fény felé hajlik c. kötete kapcsán beszél, melyben megfogalmazza, hogy a gyermek ki nem merülő boldogságforrás, a legnagyobb érték, sokkal többet ér, mint Michelangelo gyönyörű Pietája, mert az csak halott kő, de gyermeknek halhatatlan lelke van. Szól a szülők, nevelők feladatáról, akik a legértékesebb munkát végzik, emberszobrászok, akik minden pillanatban nevelnek, elsősorban nem a szavaikkal, hanem az életükkel, továbbá arról, hogyan éljen meg a fiatal a jég hátán is, a megsebzett és a tékozló ifjú megsegítéséről, és a kirepülés segítéséről a felnőtt életbe. A könyv elolvasása és Csaba testvér előadása után szülők, nevelők remélhetőleg megerősödünk abban, hogy az egyik legszebb, legértékesebb hivatást választottuk, amelyben a legfontosabb munkaeszközünk a saját személyiségünk, a formálandó alkotás pedig a hús-vér, érző, halhatatlan lelkű ember.

 

A programra jelentkezni lehet az alábbi oldalon::

https://docs.google.com/forms/d/14KJ28G9-L4pcJnCOyNRIW7fw8M1sTdSuNSM38kcD7IU/viewform

 

Az előadás-sorozat további programjai:

2015. december 07.

18:00  Dúll Andrea: A kapcsolatok a térben (is) köttetnek

19:30  Pál Ferenc: Kapcsolati adok-kapok

 

Legyen családbarátabb a magyar társadalom, háruljanak el a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok, kerüljön egyensúlyba a munka és a magánélet! – Ezek a legfontosabb mottói a Három királyfi, három királylány című mozgalomnak.

Egy nemzetközi kutatás szerint ugyanis a magyar társadalom a leginkább családbarát Európában: a magyar fiatalok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének vállalni, de végül csupán 1-2 gyermekük születik. Az önkéntes mozgalom tagjai kitűzött céljaik elérése érdekében olyan projekteket és programokat valósítanak meg, melyek a tervezett gyermekek megszületését segítik elő. Javaslatokat készítenek, hogy a legkedvezőbb feltételek legyenek megteremtve a gyermekvállaláshoz. Mindezeken túl párbeszédet kezdeményeztek a társadalom egyes csoportjai, a politika és a civilek, a munkaadók és munkavállalók között, valamint útnak indították a babazászló és a vándorbölcső programot is.

 

2015. november 9. 18:00

Család és Karrier?

Semmelweis Egyetem

Budapest, Nagyvárad tér 4.

 

http://haromkiralyfi.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.