2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ünnepi Bárka-est díjátadással január 29-én, Békéscsabán

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98410"><img class="image image-preview" src="/files/images/nnepiBárka.jpg" border="0" width="467" height="419" /></a></span>A Bárka szerkesztősége évzáró szerkesztőségi ülésén tavaly is eldöntötte, hogy a hosszú évek óta tartó eredményes együttműködés és az aktuális publikációk alapján, kik lesznek a 2015. év Bárka-díjasai. <p> 

nnepibárkaA Bárka szerkesztősége évzáró szerkesztőségi ülésén tavaly is eldöntötte, hogy a hosszú évek óta tartó eredményes együttműködés és az aktuális publikációk alapján, kik lesznek a 2015. év Bárka-díjasai.

 

nnepibárkaA Bárka szerkesztősége évzáró szerkesztőségi ülésén tavaly is eldöntötte, hogy a hosszú évek óta tartó eredményes együttműködés és az aktuális publikációk alapján, kik lesznek a 2015. év Bárka-díjasai.

 

Az elmúlt évek díjazottjai között olyan jeles hazai és határon túl alkotók szerepeltek már, mint például Bogdán László, Csehy Zoltán, Egressy Zoltán, Fekete Vince, Géczi János, Grendel Lajos, Iancu Laura, Kiss Judit Ágnes, Markó Béla, Nagy Gáspár, Szepesi Attila, Tandori Dezső, Tarján Tamás, Tóth Krisztina, Tőzsér Árpád, Varró Dániel, Vámos Miklós, Vári Fábián László, Zalán Tibor.

 

A szerkesztők ezúttal Halmai Tamás költőre, kritikusra és Orbán János Dénes költőre, íróra szavaztak.

 

A Pécsett élő Halmai Tamás az elmúlt év Bárka-számaiban saját versei, gyerekversei, meséi, prózajegyzetei mellett tanulmányt is közölt Bertók Lászlóról; az erdélyi származású Orbán János Dénes pedig nemcsak humoros gyerekverseket, felnőtteknek szóló, szintén humoros elbeszélést, regényrészletet közölt a lapban, de a Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka által meghirdetett drámapályázat egyik nyertese is volt.

 

A díjakat Szarvas Péter, a város polgármestere adja át az Ünnepi Bárka-esten, amelyet hagyományosan a Magyar Kultúra Napja közelében rendeznek meg, idén január 29-én (pénteken) 18.00 órától a Békéscsabai Jókai Színház Ibsen Stúdiószínházában.

A díjazottak bemutatása és méltatása mellett dr. Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka főszerkesztője, az esten összefoglalja és értékeli az elmúlt év Bárka-számait és bárkás tevékenységét. A szerkesztőség további tagjai (Erdész Ádám, Farkas Wellmann Éva, Kiss László, Lovász Andrea) és az est íróvendégei (Becsy András, Csillag Tamás, Magyari Barna, Szil Ágnes, Szilágyi András) közreműködésével pedig bemutatják a frissen megjelent, 2016/1-es számot.

 

Az esten várható jó hangulathoz a megzenésített verseket előadó berettyóújfalui Körömvirág együttes is hozzájárul majd.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a szervezők minden irodalombarátot szeretettel várnak.

 

http://jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.