2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Saxo Bank jelentősen – egyes esetekben akár 50%-kal – csökkenti a devizaügyletek költségeit

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98973"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image8_163.jpg" border="0" width="250" height="138" /></a></span>A Saxo Bank bejelentette, hogy új árazási struktúrát vezet be, amely egyes esetekben akár 50%-kal kisebb költséget eredményez a devizaügyletekben, és akár 6 amerikai dollár is lehet egy részvénykereskedelmi ügylet költsége. </p> <p> 

image8 163A Saxo Bank bejelentette, hogy új árazási struktúrát vezet be, amely egyes esetekben akár 50%-kal kisebb költséget eredményez a devizaügyletekben, és akár 6 amerikai dollár is lehet egy részvénykereskedelmi ügylet költsége.

 

image8 163A Saxo Bank bejelentette, hogy új árazási struktúrát vezet be, amely egyes esetekben akár 50%-kal kisebb költséget eredményez a devizaügyletekben, és akár 6 amerikai dollár is lehet egy részvénykereskedelmi ügylet költsége.

 

A megújult árazási struktúra azokat az egyre nagyobb számban lévő Saxo-ügyfeleket támogatja, akik kifejezetten aktívak, és egy kedvező, átlátható díjazást igénylenek. Az EURUSD spreadje például 0,2 pip, és a devizakereskedést folytató ügyfelek olyan árazási csomagot választhatnak, amely a leginkább illeszkedik a kereskedési szokásukhoz, csökkentve a kereskedési ügyletek átlagos költségét.

 

Ugyanakkor azok a kereskedők, akik egy naptári hónapban legalább 100 kontraktusnyi részvényre, ETF-re vagy egy részvényhez kötött CFD-re kötnek ügyletet, jogosultak lesznek egy rendkívül kedvező költségeket biztosító Aktív Árképzési Tervre. A kereskedők az Egyesült Államok, Európa és Ázsia 36 tőzsdéjén kereskedett 19 000 részvény közül válogathatnak a Saxo Bank platformján keresztül. A Saxo Bank díjnyertes, multi-asset kereskedési platformján az ügyfelek mintegy 30.000 eszközzel kereskedhetnek, a devizáktól kezdve a CFD-ken, a határidős ügyleteken át az opciókig és a részvényekig.

 

Az új árazási struktúra kapcsán Pavel Drahotsky, a Saxo Bank cseh, szlovák és magyar piacokért felelős prágai központjának vezetője elmondta: "Jelentős változáson megy keresztül a befektetési és kereskedési iparág, amely nemcsak az online kereskedési forma térhódításában nyilvánul meg, hanem a kereskedési szokások és igények változásában is. Sok ügyfelünk kereskedik nagy tételben vagy nagy gyakorisággal, és az új árazási struktúránk nekik is lehetővé teszi az igényeiknek leginkább megfelelő árazás elérését, a költségek könnyű átláthatósága mellett."

 

A Saxo ügyfelei a historikus adatok segítségével is meghatározhatják, hogy melyik új árazási csomagot érdemes alkalmazniuk:

 

1.      FX All-Inclusive árképzési terv -a kereskedési volumentől független spread-ek és jutalékok

2.      FX volumen alapú árképzési terv – a kereskedési ügylet volumenétől függő, kisebb spread-ek és jutalékok, három különböző szinten, akár 0,2 pip spread-től s

3.      Egyedi árképzési tervek – egyedi árképzési megállapodások az ügyfelek speciális igényei alapján

 

"Új ügyfelek jelentek meg, köztük sokan nagy volumenű kereskedési igényekkel" – mondta Drahotsky. "A nagyobb befektetők általában nagyobb gyakorisággal is kereskednek. Hosszú ideig uralkodott a 'vegyél valamit és tartsd sokáig' típusú befektetési stratégia, de ma már egyre több befektető látja, hogy ez így nem megy, és ezért gyakrabban keresnek új befektetési lehetőségeket, így védve meg és növelve befektetéseik értékét."

 

Drahotsky szerint a magas napi volatilitás miatt – még a nagy nev társaságok részvényei, az olaj, vagy az arany esetébe is előfordulnak +/- 5%-os napon belüli ármozgások – szintén változnak a kereskedési szokások, az "overnight" meglepetések elkerülésére például sokan – különösen az új ügyfelek közül – fordulnak a napon belüli kereskedés lehetősége felé. Nap közben, amikor idejük engedi, kereskednek, a nap végén – vagyis a kereskedési időszak lezárultával – pedig zárják a pozícióikat és a bankszámlájukon tartják a pénzüket. Így kerülhetik el, hogy a két kereskedési időszak között – ami lehet egy éjszaka, vagy a hétvégén több nap is – esetlegesen bekövetkező világpiaci történések nem kívánt hatással legyenek a portfoliójukra. És ez a megközelítés azért is helyes, mert sok eszköz esetében manapság a napi ármozgásokban annyi potenciál van, mint az elmúlt hat évben az átlagos éves ármozgásokban.

 

„A Saxo a több mint 20 éves működése során mindig is nagy súlyt helyezett arra, hogy az ügyfeleinek kiváló feltételeket nyújtson a kereskedéshez. Ezt a célt szolgálják az igen fejlett kereskedési platformok, és a most kifejlesztett árazási struktúra is. Azon túl, hogy az ügyfelek kiválaszthatják a számukra leginkább megfelelő árazási csomagot, döntéseiket az élő és a historikus spread-ekről rendelkezésükre álló információk is segítik" – foglalta össze Drahotsky.

 

A Saxo Bank új árazási struktúrájának elérése ezen az oldalon található: http://hu.saxobank.com/forex/

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.