2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kritikusi óra a Miskolci Nemzeti Színházban

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98993"><img class="image image-preview" src="/files/images/kritikus.preview.jpg" border="0" width="468" height="333" /></a></span>Új programsorozatot indít a Miskolci Nemzeti Színház. Minden hónapban egy-egy miskolci előadást követően meghívott vendégek beszélgetnek az adott darabról - pro és kontra! <p> 

kritikus.previewÚj programsorozatot indít a Miskolci Nemzeti Színház. Minden hónapban egy-egy miskolci előadást követően meghívott vendégek beszélgetnek az adott darabról – pro és kontra!

 

kritikus.previewÚj programsorozatot indít a Miskolci Nemzeti Színház. Minden hónapban egy-egy miskolci előadást követően meghívott vendégek beszélgetnek az adott darabról – pro és kontra!

 

Az első alkalmon a Szőcs Artur rendezésében színre kerülő Ványa bácsi lesz a vita tárgya, 2016. február 18-án! Várnak minden érdeklődőt egy izgalmas beszélgetésre meghívott vendégeikkel: Csáki Judit kritikussal és Bujdos Attila újságíróval!

A beszélgetést Cseh Dávid dramaturg moderálja. A Kritikusi órán részt vesznek a Slam Poetry Miskolc tagjai is, akik a darabról megfogalmazott slameket is előadják.

 

A Kritikusi órára az előadást követően 21:30-tól, a Játékszínben kerül sor!

 

Ványa bácsi, Asztrov, Szerebrjakov, Jelena Andrejevna, Szonja, Tyelegin – kik ezek az emberek? Kortársaink? Ismerősök, szomszédok, barátok?

Ugyanazokkal a gondokkal küszködnek, mint mi.

Az élet változhat, de az érzések nem.

Mindnyájan keressük és elveszítjük önmagunkat, ahogyan Ványa.

Álmodozunk, jobbat remélünk, mint Asztrov.

Másokból élünk, mint Szerebrjakov.

Kapzsin szeretjük a tükörképünket mások szemében, mint Jelena.

Szenvedünk a kölcsönös megértés hiányától, és türelmesen viseljük keresztünket, mint Szonja. Elképzeljük a múltat, a jövőt, amikor az emberek boldogabban éltek és boldogabban fognak élni.

Mi változott azóta? Semmi.

Elpazarolt törekvések, finom humor, féktelen bánat és hiábavaló életek a világirodalom egyik legjobb drámájában.

 

2016. február 18. 21:30

Kritikusi óra

Miskolci Nemzeti Színház – Játékszín

 

http://mnsz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.