2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapesti Böllérfesztivál a Millenáris Parkban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/99018"><img class="image image-preview" src="/files/images/böllér_0.preview.jpg" border="0" width="482" height="673" /></a></span>2016. február 19 és 22. között először kerül megrendezésre a Budapesti Böllérfesztivál. A Millenáris Parkban a legjobb sertésből készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatják fel, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel. <p> 

böllér 0.preview2016. február 19 és 22. között először kerül megrendezésre a Budapesti Böllérfesztivál. A Millenáris Parkban a legjobb sertésből készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatják fel, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel.

 

böllér 0.preview2016. február 19 és 22. között először kerül megrendezésre a Budapesti Böllérfesztivál. A Millenáris Parkban a legjobb sertésből készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatják fel, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel.

 

A fesztiválon a több száz sertésből készült gasztronómiai különlegességet nem csak megkóstolhatják, de meg is tanulhatják elkészíteni. A rendezvény nyitónapján a vendégek 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatnak a kuponfüzeten feltüntetett kiállítóknál.

 

A finom ételek is italok mellett számos programmal is készülnek a szervezők.

Pénteken retro koncertek lesznek, szombaton mulatós zene egészíti ki a felhőtlen falusi hangulatot, míg vasárnap a népzenéé és a hazai táncházaké lesz a főszerep. A fellépők között található Korda Gyuri és Balázs Klári, Kis Grófo, Lagzi Lajcsi, Dolly Roll, az Apostol zenekar, Dj Dominique, és Kiki is.

 

„A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során egy nagyszabású élőállat bemutatóval és mini állatkerttel. A színpadon folyamatos programokkal, nagykoncertekkel és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget. A múlt hagyományait felidézve klasszikus tanyasi mulatsággal várjuk az egész családot.

A legkisebbek örömére egy malac simogatót is felépítünk. A fesztivál első napján egy nagyszabású kolbásztöltő médiakupát szervezünk hazai sajtóorgánumok és hírességek csapatainak, szombaton bárki nevezhet a város legnagyobb kolbásztöltő versenyére, ahová elhozhatják a család legkedveltebb receptjeit. Pénteken a retro koncerteké lesz a főszerep, szombaton igazi falusi lakodalmas hangulattal várjuk a magyar ételek szerelmeseit. Lesz Falu legszebb lánya választás, malackergető, sőt malacevő verseny is, mind emellett a legerősebb legények összemérhetik tudásukat a falu legerősebb bikája megmérettetésen" – mondta Necz István főszervező.

 

Állandó programok minden nap 10.00-22.00 között:

– Falusi udvar, élőállat bemutató

– Malacsimogató

– Sertésfajták a Kárpát-medencében

– Ingyenes, fűtött gyermek játszóház, korabeli mesterségek kipróbálása az egész családnak.

 

Február 19. BÖLLÉRPÉNTEK:

50%-os áron kóstolhatóak meg a kuponfüzetben megjelölt ételek, melyek letölthetők:

http://budapestibollerfesztival.hu

16.00-19.00: Média Kolbásztöltő verseny

18.00-22.00: Sláger FM,

Magyarország legfiatalabb rádiójának első hivatalos nagy nyitópartyja

18.00: Dolly Roll

19.00: Dj Dominique -Kiki (Első Emelet zenekar)

20.00: Korda Gyuri/Balázs Klári

21.00: Dj Dominique- Kiki (Első emelet zenekar)

 

Február 20. szombat

10.00: Disznóvágás

10.00-16.00: Kolbásztöltő Verseny

12.00: Kolbászevő Verseny

14.00: A Falu legszebb lánya, falusi lakodalom

16.00: Kis Grófo

18.00: Dupla Kávé

19.30: Lagzi Lajcsi koncert

 

Február 21. vasárnap

10.00: Malacfuttatás

11.00: A Falu legerősebb Bikája-erőember verseny

12.00: Kolbászevő Verseny

14.00: Iszkiri gyerekzenekar koncert

16.00: Apostol zenekar koncertje

 

https://www.facebook.com/budapestibollerfesztival

http://budapestibollerfesztival.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.