2024.augusztus.07. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Windows 100.

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/99589"><img class="image image-preview" src="/files/images/RFID.jpg" border="0" width="479" height="507" /></a></span>Számítógépes guru barátom jelenleg a kaliforniai San José-ban dolgozik a Szilícium-völgyben. Megajándékozott egy új programmal, amely nemcsak megjósolja a jövőt, hanem 3D-ben be is mutatja a legnagyobb részletességgel. Este családom a Híradót nézte, én izgatottam kapcsoltam be gépemet.

rfidSzámítógépes guru barátom jelenleg a kaliforniai San José-ban dolgozik a Szilícium-völgyben. Megajándékozott egy új programmal, amely nemcsak megjósolja a jövőt, hanem 3D-ben be is mutatja a legnagyobb részletességgel. Este családom a Híradót nézte, én izgatottam kapcsoltam be gépemet.

rfidSzámítógépes guru barátom jelenleg a kaliforniai San José-ban dolgozik a Szilícium-völgyben. Megajándékozott egy új programmal, amely nemcsak megjósolja a jövőt, hanem 3D-ben be is mutatja a legnagyobb részletességgel. Este családom a Híradót nézte, én izgatottam kapcsoltam be gépemet.

Kérem, várjon! Üdvözöljük. Windows 100-as vagyok, örülök, hogy segítségére lehetek. Jelölje meg az évet, amelyet meg kíván tekinteni!

   Merjünk nagyot gondolni. Beírtam: 2116.

Válasszon a Föld  nyolc és a Naprendszer két állama közül. 1) Európai Egyesült Államok. 2) Orosz Birodalom. 3) Észak-Amerikai Unió. 4) Dél-Amerikai Emírségek. 5) Afrikai Köztársaság. 6) Kínai-Japán Császárság. 7) Hindu Monarchia. 8) Iszlám Állam. 9) Hold Népköztársaság. 10) Mars Nagyhercegség.

   Nem haboztam. Európai Egyesült Államok.

Jelölje meg a várost.

   Budapest.

Válasszon témakört. 1) Történelem. 2) Irodalom. 3) Képzőművészet. 4) Technika.              5) Utazás. 6) Jog. 7) Bürokrácia. 8) Pénzügyek. 9) Zene. 10) Kereskedelem.

   Kereskedelem.

Kérem, várjon!

*

Szép, elegáns utca jelent meg a képernyőn, Hipermarket minden háztömbben.  Vegyeskereskedés  42. emelet 106. Csupa fény, csillogás, makulátlan tisztaság, por- és légelszívó, légkondicionálás. Mahagóni, bársony, színes üveg, műanyag és aranyozott sárgaréz rafinált kombinációjából épített pultok, polcok, üveges szekrények.

   Az előtérben bőrfotelek, kis asztalkák. Termékek szédítő választéka. Hatszáz különböző sajt, kétszázféle felvágott, ezerfajta fűszer, kávé, édességek, pékárúk, kész-, félkész és negyedkész ételek, zöldség, déligyümölcs, keleti gyümölcs, nyugati gyümölcs. Áttekinthetetlen árútömeg a Föld mind a nyolc országából..Egyetlen kiszolgáló, az üzletvezető.

   Az üzletből három ajtó nyílik. Az egyiken 28-as szám, karikában. Italok, dohányáruk, csak 28 éven felülieknek! A másikon 24-es szám. Játékkaszinó. A harmadik ajtó egy szexbárba vezet. 20 éven alul tilos a bemenet. 20 éven aluli lányokat erotikus munkára felveszünk.

   Nyílik a fotocellás ajtó, elegáns fiatalember lép be. Az üzletvezető rászól, hagyjon már békén, menjen innen! Elképzelni sem tudom, miért ilyen otromba a vevővel, de aztán rájövök. A fiatalember nem venni, hanem eladni akar A tizenhetedik nagybani eladó ügynök reggel hat óra óta.

   Majd jön egy valódi vevő. Az üzletvezető felpattan, hajlong. Tiszteletem uram! Foglaljon helyet. Mivel kínálhatom? Kávé, üdítő, sütemény? Köszönöm, nem. Kérek harminc deka spanyol sonkát, egy csomag indiai sajtkrémet, svéd lazacot. két francia bagettet, olasz sztracsatellát, portugál gyümölcslevet, két tábla svájci csokoládét. A kereskedő kéri a lakcímet. Természetesen hazaszállítjuk a rendelést negyven percen belül, ha megfelel. Oké. Mennyibe kerül? Ezer aranyeuró. Ilyen olcsó? Pardon, ehhez még hozzá kell adnom 300 százalékos fogyasztási adót és 70 százalék áfát. Összesen hatezer nyolcszáz aranyeuró.

   Oké, mondja a vevő, bal mutatóujját a pult egy pontjához érinti, a beépített chip rendezi a számlát. Hol a helikopter felszálló? -kérdezi. Huszadik lift 150. emelet. Köszönöm a vásárlást, legyen máskor is szerencsénk, uram!.

 

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.