2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötven éves a Continental szegedi telephelye

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/106822"><img class="image image-preview" src="/files/images/szeged_0.preview.jpg" border="0" width="486" height="272" /></a></span>A Continental csoporthoz tartozó szegedi ContiTech Rubber Industrial Kft. a gyár fennállásának 50. évfordulóját ünnepli

szeged 0.previewA Continental csoporthoz tartozó szegedi ContiTech Rubber Industrial Kft. a gyár fennállásának 50. évfordulóját ünnepli

szeged 0.previewA Continental csoporthoz tartozó szegedi ContiTech Rubber Industrial Kft. a gyár fennállásának 50. évfordulóját ünnepli

Az 1966. november 5-én felavatott Szegedi Gumigyár 2004 óta tartozik a Continental vállalatcsoporthoz. Az elmúlt években a térség egyik legmegbízhatóbb munkaadójává és beruházójává vált a ContiTech Rubber. Az üzemben jelenleg több mint 600 munkavállaló dolgozik. Az évforduló alkalmából a cég vezetősége a jelenlegi és korábbi dolgozókkal együtt avatta fel a jubileumra készített emléktáblát és megnyitotta kapuit a gyármúzeum is. Mikes Sándorról, a leghosszabban "regnáló" ügyvezető igazgatóról és a nemrég váratlanul elhunyt Dr. Katona Tamás ügyvezető igazgatóról pedig egy-egy utcát neveztek el az évforduló alkalmából a gyár területén.

Szegedről a világ minden tájára

A heveder, tömlő és keverő üzemben folyó munkálatok révén a gyár meghatározóvá vált a nehézműszaki gumitermékek gyártásában. A textilbetétes hevederek gyártásánál történt jelentős fejlesztések, a hevedergyártás gépeinek modernizálása és a gyártásáthelyezés eredményeként létrejött jelentős kapacitásbővülés révén a szegedi heveder üzem Európa legnagyobb textil erősítésű heveder gyára lett. Az itt gyártott termékek a hazai és nemzetközi kereskedelmi hálózat segítségével a világ minden tájára eljutnak.

 

Szegedről a tengerekre: Piacvezető olajipari tömlőgyártó központ

A cég az általános és a speciális igények kielégítésére az olajipar minden szektora számára gyárt tömlőket. A vállalatnál magas szintű fejlesztőmunka folyik, mely különösen hangsúlyos a speciális olaj és gázipari tömlők területén, ahol extrém felhasználási körülményeknek, egyedi vevőigényeknek kell megfelelni különösen a tengeri alkalmazásoknál.

A világ élvonalába tartoznak a Csongrád megyei gyárban készülő termékek a kitermelésben használatos nagynyomású gumitömlők. Szegeden készült először a világon egy olyan 60 méter hosszú tömlő, amelynek súlya 16 tonnát nyomott. A nagynyomású olajipari tömlők szárazföldi és tengeri kitermeléseknél, sokszor rendkívül szélsőséges viszonyok közt használják az Északi sarkkörtől a Szaharán át az olajfúró szigetekig. A tömlőgyártás mellett Szegeden található a regionális ipari tömlő kereskedelmi központ is.

 „Az eredményes működés egyik alappillérét az itt dolgozó szakemberek jelentik. A gumigyártó szakmunkások, a gépész- és vegyészmérnökök, illetve a közgazdászok napi munkája mind fontos eleme az állandó fejlődésnek. Az elmúlt 50 év komoly szakmai munkájának és az itt dolgozóknak köszönhető, hogy a Continental szegedi gyára mára a világ élvonalába tartozik a gumiiparban. Számunkra az ember és tudása érték, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben is közösen, egy nagy csapatként tovább erősítsük a szegedi gyár hírnevét a világban" – hangsúlyozta Regina Gensigora, a ContiTech Rubber Industrial Kft. ügyvezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.