2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Black Friday – már a használt autó kereskedelemben is…

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/107339"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_1338.jpg" border="0" width="348" height="145" /></a></span>Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO az év legnagyobb árleszállításával készül a péntek-vasárnap közötti időszakra. Egyes autók ára akár 999 ezer forinttal is zuhanhat annak köszönhetően, hogy más magyar vállalatokhoz hasonlóan az AAA AUTO is akciót hirdet erre az időszakra.

images 1338Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO az év legnagyobb árleszállításával készül a péntek-vasárnap közötti időszakra. Egyes autók ára akár 999 ezer forinttal is zuhanhat annak köszönhetően, hogy más magyar vállalatokhoz hasonlóan az AAA AUTO is akciót hirdet erre az időszakra.

images 1338Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO az év legnagyobb árleszállításával készül a péntek-vasárnap közötti időszakra. Egyes autók ára akár 999 ezer forinttal is zuhanhat annak köszönhetően, hogy más magyar vállalatokhoz hasonlóan az AAA AUTO is akciót hirdet erre az időszakra.

A fekete péntek elnevezésű leárazási időszak az USA-ból és Kanadából indulva terjedt el az egész világon. „A fekete péntekkel indul a karácsonyi bevásárlási láz, és ebben az időszakban a gépkocsivásárlás iránt is megnő az érdeklődés. Minden évben igyekszünk egy kicsit túltenni az új gépkocsik márkakereskedőin, akik többnyire január 1. után árazzák le az előző évi modelleket. Az idén tavalyhoz képest korábban segítünk ügyfeleinknek, hogy jobb kocsit vásárolhassanak karácsonyra, és ne kelljen ezzel januárig várniuk" – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International vezérigazgatója.

Az új autók közvetlenül a vásárlás után máris több százezer forintot veszítenek értékükből. A következő komolyabb értékcsökkenés két év használat után jelentkezik. Ennek az időszaknak a végén a gépkocsik értéke mintegy 30-50%-kal alacsonyabb az eredeti vételárnál. A használt autók lassúbb ütemben veszítenek az értékükből, de az év végére esetükben is csökken az ár néhány tízezer forinttal. „A szinte új autók iránt is jelentősen nő a kereslet, ezért ezekre is számottevő árengedményt adunk fekete pénteken. A vásárlók felismerték, hogy használt autó vásárlása esetén magasabb kategóriás gépkocsit engedhetnek meg maguknak annál, mint amit újonnan vennének" – hangsúlyozta Topolová. Az AAA AUTO három magyarországi telephelyén közel 1000 használt autó várja az érdeklődőket.

 

Példák az AAA AUTO által kínált árengedményre:

 

– Cadillac CTS 2013, 21 661 km-es futásteljesítménnyel

  • eredeti ár: 9999 000 Ft
  • kedvezményes ár: 9 000000 Ft
  • árengedmény: 999 000 Ft

– Opel Insignia 2009, 30 230 km-es futásteljesítménnyel

  • eredeti ár: 3600 000 Ft
  • kedvezményes ár: 3 000000 Ft
  • árengedmény: 600 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.