A gyümölcsök legjava
A VIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyének eredményhirdetésére, 2017. január 21‒én, Lillafüreden megrendezett gálán került sor. A legjobb helyi pálinka Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája, míg a verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett.
A VIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyének eredményhirdetésére, 2017. január 21‒én, Lillafüreden megrendezett gálán került sor. A legjobb helyi pálinka Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája, míg a verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett.
Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence az elmúlt években nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka/párlat megmérettetésévé nőtte ki magát.
A felkért bírák a beérkezett mintákat 20 pontos bírálat alapján értékelték, a párlat tisztaságát, a gyümölcskaraktert, a szájérzetet és a termék harmóniáját vizsgálták.
A pálinkagála keretében szervezett díjátadón előbb a kereskedelemben kapható pálinkák, majd a magán és bérfőzetett minták eredményeit ismerte meg a közönség. A közönségdíjas pálinka címet a Sáppusztai Pálinkafőzde málnapálinkája kapta.
Az 1318 nevezett közül érkezett versenyminta Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.
A legjobb kereskedelmi főzde, egyben a verseny abszolút győztese: az Agárdi Pálinkafőzde lett
11 arany- 6 champion nagyarany, 7 ezüst, 1 bronz oklevéllel.
A legjobb bérfőzde: Mámor Pálinkaház
A legjobb magánfőző: Pavlicsek Csaba
A legjobb bérfőzető: Pataki Attila
A legjobb magán és bérfőzetett párlat: Pucsok Sándor szilva pálinkája
A legjobb ongai pálinka: Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája
Közönségdíjas: Sáppusztai Pálinkafőzde málna pálinkája.