2024.július.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sheldon és a medúzák?

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/109515"><img class="image image-preview" src="/files/images/agymen_0.jpg" border="0" width="466" height="311" /></a></span>10 dolog, amit nem tudtál az Agymenőkről. Mindenki kedvenc zsenijei vadonatúj epizódokkal tértek vissza a Comedy Central műsorára. A 10. évad a szitkomhoz hű drámával és olyan konfliktusokkal tér vissza a képernyőre, amelyeket megint csak a tudomány oldhat meg... Az Agymenők február 8-án duplaepizóddal jelentkezett a Viacom magyar humorcsatornáján. A jubileumi évad alkalmával íme 10 titok a sorozat kulisszái mögül. <p> 

agymen 010 dolog, amit nem tudtál az Agymenőkről. Mindenki kedvenc zsenijei vadonatúj epizódokkal tértek vissza a Comedy Central műsorára. A 10. évad a szitkomhoz hű drámával és olyan konfliktusokkal tér vissza a képernyőre, amelyeket megint csak a tudomány oldhat meg… Az Agymenők február 8-án duplaepizóddal jelentkezett a Viacom magyar humorcsatornáján. A jubileumi évad alkalmával íme 10 titok a sorozat kulisszái mögül.

 

agymen 010 dolog, amit nem tudtál az Agymenőkről. Mindenki kedvenc zsenijei vadonatúj epizódokkal tértek vissza a Comedy Central műsorára. A 10. évad a szitkomhoz hű drámával és olyan konfliktusokkal tér vissza a képernyőre, amelyeket megint csak a tudomány oldhat meg… Az Agymenők február 8-án duplaepizóddal jelentkezett a Viacom magyar humorcsatornáján. A jubileumi évad alkalmával íme 10 titok a sorozat kulisszái mögül.

 

1 – A tévé varázsa

Sheldonék házi edzőterme, azaz a kedvenc négy emeletünk a valóságban egyetlen díszletben játszódik, amit minden szinthez újra és újra átalakítanak, hogy ne legyen túl feltűnő. De megsúgjuk, hogy ugyanezen az alapon működik például Raj és Bernadették apartmanja is.

 

2 – Igazi egyenletek!

David Saltzberg, fizika és csillagászat professzor a felvételek előtt ellenőrzi, hogy minden rendben van-e kedvenceink soraival, és jó tanárhoz méltóan a táblákra felfirkált egyenleteket is kijavítja.

 

3 – Árulkodó színek

Sheldonon nem mindig könnyű kiigazodni, de a Zöld Lámpás logóval ellátott felsői megkönnyítik a dolgunkat. Amikor a pirosat viseli, a jelenet végére nagy eséllyel dühös lesz, de ugyanígy szimbolizálja a kék felsője a reményt, az indigó pedig a szenvedélyt és így tovább… Amy vajon tud erről?!

 

4 – Igazi tudós a stábban?!

Az Amy Farrah Fowler-t alakító színésznő a sorozat indulásával egy időben, a való életben is letette neurológiai doktoriját. Éppen ez vezetett ahhoz, hogy karaktere is ezen a területen helyezkedett el.

 

5 – Raj szerelme lett volna Amy?

Mayim Bialik a harmadik évad végén lett Amy, akit eredetileg Kate Minucci játszott volna. A színész- énekesnő végül Raj félénk barátnőjeként, Lucy-ként csatlakozott a stábhoz.

 

6 – Jim Parsons eltévedt?!

A Sheldon karakterét játszó színész 2014-ben egy esti műsorban elárulta, hogy amikor az ügynöke felhívta, nem értette, miért volt annyira lelkes, mert azt hitte, hogy egy játék show meghallgatására hívták be.

 

7 – Ők a világ legjobban fizetett tévés színészei

Jim Parsons idén újra a világ legjobban fizetett tévés színésze lett. Kaley Cuoco (Penny) tavaly még osztozott a dobogó legfelső fokán Sofia Vegarával, idén 24,5 millió dollárjával a második helyre csúszott a Forbes listáján.

 

8 – Sokan irigyek a sikerre…

A fehéroroszoknál „The Theorists" néven futott egy nagyon hasonló szitkom. Bár állítólag a Sheldon, Leo, Hovart és Raj életét feldolgozó producerek nem tudtak az eredeti verzióról, a színészek azonnal felmondtak, amint meghallották a hírt, így jogi intézkedések nélkül is leállt a show.

 

9 – Bukdácsoló indulás?

Ugyan a pitch sikeresnek bizonyult, az első pilot mégsem nyerte el a csatorna tetszését. A második próbálkozásban viszont már az általunk is ismert koncepció váltotta fel az eredeti 2 fiú-2 lány felállást – és ehhez a részhez íratták meg a népszerű főcímdalt is.

 

10 – Bazinga méhecske és medúza

2011-ben Lisa-ann Gershwin tengerbiológus Sheldon jelmondata után nevezte el az újonnan felfedezett medúza fajt, 2013-ban pedig egy új méh faj nevét inspirálta a „Bazinga" kifejezés. Csak így tovább, Sheldon!

 

Agymenők 10. évad a Comedy Centralon!

 

http://www.comedycentral.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.