2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bonduelle StafétaKanál – Dombóvári István gasztronómiai kalandja

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/111450"><img class="image image-preview" src="/files/images/stafDom.preview.jpg" border="0" width="470" height="609" /></a></span> Felméri Péter és Benk Dénes viccesen lelkes főzése után Dombóvári István bizonyított a StafétaKanál konyhájában. Nagy Sándor Sanya irányításával, teljes összhangban csirkét sütöttek szaftosra, és készítettek mellé egy ellenállhatatlan cheddar sajtos baconos sült babsalátát. Dombi és Sanya étvágygerjesztő receptvideója már elérhető a Bonduelle StafétaKanál oldalán, egy ilyen fogással garantált a siker, érdemes belevágni! <p> 

stafdom.preview Felméri Péter és Benk Dénes viccesen lelkes főzése után Dombóvári István bizonyított a StafétaKanál konyhájában. Nagy Sándor Sanya irányításával, teljes összhangban csirkét sütöttek szaftosra, és készítettek mellé egy ellenállhatatlan cheddar sajtos baconos sült babsalátát. Dombi és Sanya étvágygerjesztő receptvideója már elérhető a Bonduelle StafétaKanál oldalán, egy ilyen fogással garantált a siker, érdemes belevágni!

 

stafdom.preview Felméri Péter és Benk Dénes viccesen lelkes főzése után Dombóvári István bizonyított a StafétaKanál konyhájában. Nagy Sándor Sanya irányításával, teljes összhangban csirkét sütöttek szaftosra, és készítettek mellé egy ellenállhatatlan cheddar sajtos baconos sült babsalátát. Dombi és Sanya étvágygerjesztő receptvideója már elérhető a Bonduelle StafétaKanál oldalán, egy ilyen fogással garantált a siker, érdemes belevágni!

 

Dombi azzal indított a konyhában, hogy nagyon profin, rutinosan nyitogatta a konzerveket, és közben elárulta, étlapról rendelni kiválóan tud, főzni már kevésbé. Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás viszont fontos számára. „Folyamatosan harcolok a kilókkal, minden létező irányzatot, trendet kipróbáltam, változó sikerrel. Volt, amikor azt mondták, hogy keveset egyek, mert az a helyes, volt, amikor azt javasolták, inkább naponta többször étkezzek. De ma már tudom, valahogy az egyensúlyt kellene megtalálni, a liszt és cukormentes táplálkozás mellé a sportot muszáj beiktatni." – összegezte mosolyogva fogyókúrás tapasztalatait. Rendszeresen jár a konditerembe, van személyi edzője is, aki „hajtja" de ez inkább nem igazi sport, inkább „karbantartás".

 

Erőre, energiára szüksége is van, hiszen naptára tele, tv-produkcióban szerepel, elkezdődött az országos turnéja, népszerű önálló estje van, gyerekműsorban is nevettet, a napokban volt „Félkövér" című könyvének bemutatója, több ezer rajongójával is folyamatosan tartja a kapcsolatot a közösségi médiában. A Bonduelle StafétaKanálra mégis szakított időt.

„Nem vagyok kirakat-ember, nem vállalok el minden felkérést. A Bonduelle-t jól ismerem, kedvelem, az tetszik benne, hogy zöldségfogyasztásra ösztönöz, ami nekem nagyon fontos üzenet." – fogalmazott a népszerű humorista.

 

A Bonduelle konzervek közül a ropogós kukorica a kedvence, babot is szívesen eszik, a zöldborsót francia salátában szereti. Egyik kedves emléke, amikor még katona volt, és az édesanyja hatalmas adag francia salátákat készített neki. Szendvicsekbe is mindig tesz zöldséget. Kaotikus életvitele miatt inkább a gyorsan elkészíthető ételek híve, nem tartja magát ínyencnek. Arra figyel, hogy a lisztet, cukrot kerülje, éppen ezért a nokedli, a burgonya tiltólistán van nála, pedig mindkettőt kedveli.

 

A StafétaKanál konyhájában is liszt és cukor-mentes ételt készítettek Sanyával, Dombi végig nagyon aktív volt, folyamatosan kérdezett.„Némi előrehaladást várok ettől az együttműködéstől a gasztronómiához, a főzéshez való kapcsolatomban." – mondta nevetve.  

 

Ami biztos, a sült csirke a cheddar sajtos-baconos sült babsalátával nagyon jól sikerült, a fiúk igencsak elégedettek voltak, íme a recept:  

 

Hozzávalók

– 1 egész csirke

– 1 nagy citrom

– 10 dkg vaj

– olívaolaj

– petrezselyem, és ízlés szerint friss zöldfűszerek (kakukkfű, tárkony, …)

– 1 konzerv Bonduelle Bon menu Barbeque szószos bab

– 1 konzerv Bonduelle Vörösbab

– 4 db koktélparadicsom

– 20 dkg cheddar

– 20 dkg császárszalonna

– 4 szelet kenyér vagy egy kilós kenyér vége (nem baj ha száraz)

– Worcestershire szósz – ízlés szerint

– só, bors

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő. (Csak 120°C-ra!)

A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd kenjük be olívaolajjal az egészet és dörzsöljük be vajjal is.

(A sózást kiválthatjuk azzal, ha előző este sós vízbe áztatjuk és éjszakára a hűtőbe rakjuk.)

Tegyünk a csirkébe zöldfűszereket, majd a végén egy egész citromot.

A sütőben 90 percig fedetlenül süssük.

90 perc után vegyük ki, pihentessük 15 percet: így bent maradnak a szaftok és egy kiszáradt csirke helyett, egy ízletes, szaftos, egész sült szárnyast kapunk.

Pihentetés után kapcsoljuk a sütőt a legnagyobb fokozatra (alul-felül sütés) és süssük még 15 percig, vagy amíg a bőre meg nem pirul.

 

A köret:

A kétféle babot öntsük egy mély tálba. Fűszerezzük a Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk, rakjuk bele a koktélparadicsomokat (egészben), majd az egészet keverjük el.

Egy robotgépben daráljuk durvára a sajtot, a szalonnát és a kenyeret, majd egyenletesen terítsük a bab tetejére és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig.

 

http://www.bonduelle.hu/stafetakanal2017

https://www.facebook.com/Dombovari

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.