2024.július.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Prologis ismertette Európában elért 2017-es első negyedéves eredményeit

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/111601"><img class="image image-preview" src="/files/images/prolo-.preview.jpg" border="0" width="482" height="270" /></a></span>A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata 2017. április 21-én ismertette 2017-es első negyedéves tevékenységét Európára vonatkozóan. A Prologis Europe az első negyedévet 96,7 százalékos bérbe adottsági szinttel zárta. A vállalat összesen 1,1 millió négyzetméternyi területre kötött, vagy újított meg bérleti szerződést az első negyedévben. <p> 

prolo .previewA Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata 2017. április 21-én ismertette 2017-es első negyedéves tevékenységét Európára vonatkozóan. A Prologis Europe az első negyedévet 96,7 százalékos bérbe adottsági szinttel zárta. A vállalat összesen 1,1 millió négyzetméternyi területre kötött, vagy újított meg bérleti szerződést az első negyedévben.

 

prolo .previewA Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata 2017. április 21-én ismertette 2017-es első negyedéves tevékenységét Európára vonatkozóan. A Prologis Europe az első negyedévet 96,7 százalékos bérbe adottsági szinttel zárta. A vállalat összesen 1,1 millió négyzetméternyi területre kötött, vagy újított meg bérleti szerződést az első negyedévben.

 

A negyedév zárásakor a vállalat európai portfóliója 16,8 millió négyzetméternyi létesítményből vagy fejlesztés alatt álló projektből állt, részben konszolidált alapon, részben konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül.

 

„A Prologis ismét erős negyedévet zárt Európában," – mondta Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnöke. „Ügyfeleink hangulata továbbra is pozitív, a modern ipari ingatlanállomány kínálata megfelelően ellenőrzött és a kereslet továbbra is konzisztens a legtöbb piacon."

Bannatyne hozzátette: „Két európai alapunk – az European Logistics Venture 1 (ELV1) és a Prologis Targeted Logistics Fund (PTELF) –  januári egyesülése tovább erősíti stratégiai tőkepiaci üzletágunkat. A CBRE GIP-el indított UK Logistics Venture fontos mérföldkő az Egyesült Királyság piacán való növekedés folytatásához."

 

Az első negyedévben a legnagyobb érdeklődés az alábbi piacokat övezte:

  • Észak-Európában az Egyesült Királyság, Németország, Hollandia és Svédország.
  • Dél-Európában Le Havre, Barcelona és Bologna.
  • Kelet-Közép-Európában Prága, Budapest és Pozsony.

 

Kiemelkedő új bérleti szerződések az első negyedévben:

  • 53.500 négyzetméter build-to-suit szerződés megkötése a Logiters-szel

  (ID Logistics Group). (Penedes, Spanyolország)

  • 45.000 négyzetméter build-to-suit bővítés egy nemzetközi kiskereskedelmi vállalat részére.

  (Oosterhout, Hollandia)

  • 13.200 négyzetméter új bérleti szerződés megkötése egy nemzetközi logisztikai

  szolgáltatóval. (Prága-Uzice, Csehország)

  • 11.400 négyzetméter új bérleti szerződés megkötése a Cormar Carpets-szel

  a Prologis Hemel Hempstead területén. (Egyesült Királyság)

 

Megkezdett fejlesztések

Az A-osztályú logisztikai ingatlanok továbbra is hiánycikknek minősülnek szerte Európában. Az első negyedévben a Prologis Europe hat fejlesztést indított el, többek között az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban és Szlovákiában. Az összesen 191.400 négyzetméternyi új terület 100 százaléka built-to-suit fejlesztés.

 

Kiemelkedő új projektek:

  • 36.700 négyzetméter built-to-suit fejlesztés egy online kiskereskedő számára.

  (Tilburg, Hollandia)

  • 16.200 négyzetméter built-to-suit fejlesztés egy ruházati cikkeket forgalmazó vállalat

  számára. (Pozsony, Szlovákia)

 

Felvásárlások és eladások

Az első negyedévben a Prologis Ausztriában, Németországban, Lengyelországban és Szlovákiában, összesen 46 millió euróért értékesített portfólióiból. Ezen felül Németországban és Szlovákiában a vállalat eladott további 25 hektárnyi földterületet.

 

Eredmények Kelet-Közép-Európában

A Prologis a kelet-közép-európai régióban tovább erősítette pozícióját és megtartotta a bérbeadottság rekord magas, 96 százalékos szintjét. A negyedév végével a vállalat 4,6 millió négyzetméteren, összesen 43 parkban működtette portfólióját.

A vállalat több mint 390.000 négyzetméternyi területet adott bérbe, ebből az új bérleti megállapodások összesen 125.000 négyzetmétert, míg a megújított szerződések 230.000 négyzetmétert tettek ki, a rövidtávú megállapodásokkal együtt. A Prologis a negyedév során 8 fejlesztést adott át összesen 121.000 négyzetméteren Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. Jelenleg további négy, teljes bérbeadottsággal rendelkező épület áll fejlesztés alatt, összesen több mint 120.000 négyzetméteren.

 

https://www.prologis.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.