2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pünkösd Alsó-Ausztriában

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/112527"><img class="image image-preview" src="/files/images/alsóA_0.preview.jpg" border="0" width="492" height="328" /></a></span>Élményekkel teli tavaszköszöntés, testi-lelki feltöltődés festői tájakon. Hamarosan itt az újabb hosszú hétvége, ezúttal Pünkösd Hétfő a munkaszüneti nap. Tekintettel Pünkösd vallási eredetére, az egyik legismertebb ünneplése a búcsú, a zarándoklat. Ugyanakkor a néphit szerint, ha ezen a napon szép az idő, akkor jó lesz a bortermés. <p> 

alsóa 0.previewÉlményekkel teli tavaszköszöntés, testi-lelki feltöltődés festői tájakon. Hamarosan itt az újabb hosszú hétvége, ezúttal Pünkösd Hétfő a munkaszüneti nap. Tekintettel Pünkösd vallási eredetére, az egyik legismertebb ünneplése a búcsú, a zarándoklat. Ugyanakkor a néphit szerint, ha ezen a napon szép az idő, akkor jó lesz a bortermés.

 

alsóa 0.previewÉlményekkel teli tavaszköszöntés, testi-lelki feltöltődés festői tájakon. Hamarosan itt az újabb hosszú hétvége, ezúttal Pünkösd Hétfő a munkaszüneti nap. Tekintettel Pünkösd vallási eredetére, az egyik legismertebb ünneplése a búcsú, a zarándoklat. Ugyanakkor a néphit szerint, ha ezen a napon szép az idő, akkor jó lesz a bortermés.

 

Időjárástól, érdeklődési körtől függetlenül Alsó-Ausztria számtalan színvonalas programmal, személyre szabott ajánlatokkal várja a turistákat, ebből a kínálatból válogattunk.

 

Csoportosan, vagy egyedül – a Kremsbe, illetve Mariazellbe vezető többnapos, csendes zarándokút (http://www.also-ausztria.info/amikor-a-labak-es-a-gondolatok-vandorutra-kelnek) az elmélyedést, a lelki feltöltődést nyújtja mindenkinek. Ausztria legrégebbi zarándokútjának, a Via Sacra-nak (http://www.viasacra.at/) is ugyanez a küldetése, ezen keresztül Bécsből Mariazellig öt nap alatt lehet eljutni.

 

A Wiener Wallfahreweg 06 (Bécsi Búcsújárás) (http://www.viasacra.at/wiener-wallfahrerweg-06) a Via Sacra része, aki ezt választja, az négy nap alatt juthat el Mariazellbe, de itt a napi harminc kilométeres táv néha nehezebb útvonalakon vezet át. Magyar nyelvű prospektus: http://www.viasacra.at/via-sacra-folder-deutsch-und-ungarisch

 

2010-es évi megnyitása óta népszerű a Jakobsweg Weinviertel. (http://www.also-ausztria.info/uticelok/a-jakobsweg-weinviertel-1) A 153 km-es szakasz a Duna-mentén, gyönyörű dimbes-dombos tájakat érint Drasenhoftól egészen Kremsig. Így a festői pincékkel szegélyezett borvidék is része a nemzetközi Szent Jakab zarándokútvonalnak, egy pohár finom, úgynevezett „Jakobsweg" bor, vagy egy kóstoló a helyi gasztronómiai különlegességekből kötelező annak, aki erre jár.

 

Kikapcsolódásra, a természet felfedezésére kellemes alternatíva egy séta a Krems-völgyében, vagy egy túra az „Ypser-Weitental" jól kitáblázott nyomvonalán. (http://www.also-ausztria.info/felfedezo-utvonalak)

Alsó-Ausztria legnagyobb szurdoktúráján érdemes meglátogatni a Maria Taferl-i Bazilikát, (http://www.also-ausztria.info/waldviertel-allomasok) ahonnan kivételesen szép dunai panoráma tárul az utazók elé. A település jelentős zarándokhellyé nőtte ki magát, mivel a Mariazell-i Bazilika után ez a legnagyobb zarándokhely Ausztriában.

Nem messze innen található a Pöggstall-i kastély, (http://www.also-ausztria.info/kiallitas-a-poeggstalli-kastelyban) amely az idei tartományi kiállítás központi helyszíne. A „Minden joggal" elnevezésű kiállítás április 1. és november 12. között látogatható, a jog témakörére épül, az emberi együttélés világába nyújt betekintést, és abba, hogy milyen irányban haladunk közösen, hogyan alakítjuk világunkat kicsiben és nagyban. Magyar nyelvű tájékoztató: http://www.also-ausztria.info/also-ausztriai-tartomanyi-kiallitas-2017)

 

A túrázás kedvelőinek kihagyhatatlan desztináció Alsó-Ausztria jelképe, az Ötscher. (http://www.also-ausztria.info/oetscher-austrian-grand-canyon) Az Ötscher-Tormäuer Natúrpark egyedi látnivalóiba ez a videó nyújt betekintést, a kínálatban a cseppkőbarlangtól a vízeséséig minden megtalálható. (https://www.youtube.com/watch?v=kj3HagrOn9Q&index=4&list=PLC211C7673AEF7771)

Az impozáns barlangban olyan képződményeket lehet megcsodálni, mint a Madonna, a Három Királyok, vagy a Flamingó.

 

Akik inkább egy fürdőhelyen szeretnének lazítani, azoknak a Bécstől délre, alig 26km távolságra fekvő elegáns fürdővárost, Baden bei Wient ajánljuk. Kiváló szállás lehetőségek, színvonalas kulturális rendezvények, helyi gasztronómiai különlegességek, golfpályák, (http://www.wienerwald.info/radln-geniessen-erleben) modern wellness és spa szolgáltatások várják a látogatókat. Pünkösd Vasárnap, június 3-án kezdődik a híres, 200 éves hagyományra visszatekintő badeni rózsafesztivál. (http://rosentage.baden.at/home/startseite.html)

A június 25-ig tartó rendezvényen 30.000 rózsabokorból több mint 900! rózsafajta ontja illatát. A 7,5 hektáros terület Ausztria legnagyobb rózsakertje, minden évben látogatók ezreit vonzza, akiknek a szervezők még koncertekkel, zenés-táncos programokkal is készülnek. Baden környéke ugyanakkor kiváló bortermelő régió, (http://www.also-ausztria.info/biciklis-es-boros-elmenyek) a Gumpoldskirchenben található Thallern borászat vinotékájában pedig összegyűjtötték a régió legjobb borait. A túrázás, kerékpározás és zarándoklatok kedvelői a már Napóleont és Beethovent is megihletett Helenen-völgyön keresztül egészen a régió vallási központjáig, a Heiligenkreuz-i apátságig juthatnak el.

 

Programok júniusban:

 

Június 10 a hütték napja a határhoz közeli Bécsi Alpok Wechsel hegységben – 15hüttében, többek között Mönichkirchenben is élvezhetik a turisták az autentikus gasztronómiát, zenét és táncokat.

http://www.wieneralpen.at/schwaigen-reigen

 

Június 16-25. között fókuszban a kertek. A „gartenFESTWOCHENtulln" rendezvényen 100 egyedi kert-kiállítást lehet megcsodálni, inspirálódni privát kert-túrákon, csoportos műhelymunkákon, előadásokon, filmvetítéseken, vagy éppen főző-shown kóstolni a helyi finomságokat.

http://www.donau.com/de/kamptal-wagram-tullner-donauraum/gartenfestwochen-tulln

 

A június 17.-18.-i hétvége a túraszezon nyitánya a mostvierteli hegyekben. Annabergnél és Miterbachnál a Gemeindealpe alpesi legelői ilyenkor zenekarok muzsikájától hangosak.

http://www.mostviertel.at/wanderbare-gipfelklaenge

 

St.Corona am Wechselben június 24-25. családi hétvége, tucatnyi programmal várják a kicsiket és nagyokat.

http://www.familienarena.at/

 

Nyári koncertek, kihagyhatatlan zenei élmények álomszép helyen – ezt nyújtja a Grafenegg-i Fesztivál, amely nyitó hétvégéje június 22-23. A szervezők a Szentivánéji Gálaműsorral indítják az idei, immár 11.szezont. A 6 hétig tartó rangos rendezvénysorozat kínálatában a barokktól a kortárs zenéig minden irányzat megtalálható, de a musical-, és filmrajongók sem fognak csalódni.

http://www.also-ausztria.info/nyari-koncertek-alomszep-helyszinen

 

www.also-ausztria.info

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.