2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mező Misivel indul a “Reformáció arcai” kerekasztalbeszélgetés-sorozat

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/112594"><img class="image image-preview" src="/files/images/mezőM.preview.jpg" border="0" width="488" height="374" /></a></span>A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy négy részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés- sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről. <p> 

mezőm.previewA reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy négy részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés- sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről.

 

mezőm.previewA reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy négy részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés- sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről.

 

"A reformáció arcai" programsorozat célja, hogy bemutassa, miként válik a reformáció és a protestáns meggyőződés az élet egy-egy területén tevékenykedő ismert személy életútjának részévé. Az első gondolatébresztő beszélgetés alkalmával Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere osztja meg gondolatait a protestáns értékekről, a reformációról és a hitről – mind szakmai, mind magánéleti vonatkozásban.

 

A beszélgetés-sorozatot rövid, inspiratív kisfilmek kísérik, melyekben a szereplők egy átlagos napjukat bemutatva mesélik el, hogy hogyan járja át életüket személyes hitbéli meggyőződésük.

 

Egyéni életutak és a reformáció

"Szeretnénk a fiatalokkal egy-egy általunk sokra tartott és széles körben ismert személy életútján keresztül jobban megismertetni a reformáció értékeit és a mögöttük húzódó sokfajta személyes meggyőződést – az inspiráló, hangulatos kisfilmek és a személyes beszélgetések erre kiváló keretet biztosítanak" – árulja el Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

 

Mit jelent protestáns hívőnek és a hazai zenei élet egy kimagasló alakjának lenni egyszerre? Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontemberének életútja erre mutat jó példát. Talán kevesen tudják, hogy Misi zenei karrierje és családapai teendői mellett arra is szakít időt, hogy aktív szerepet vállaljon a baptista közösségben, ráadásul utolsó évét végzi a Teológiai Főiskolán, ahol jelenleg is a vizsgáira készül.

 

Az első kerekasztal-beszélgetésre 2017. május 29-én kerül sor 19 órai kezdettel a Premier Kultcaféban. (Üllői út 2-4. bejárat a Baross utca 1. szám felől)

 

Ezen az estén Mező Misivel Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa fog beszélgetni, a moderátor pedig a Reformáció 500 egyik nagykövete, Gundel Takács Gábor lesz.

 

www.reformacio2017.hu

https://hu-hu.facebook.com/reformacio2017

www.facebook.com/events/295403544235069/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.