2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kutatásból egyenesen a vállakozásba, még recesszió idején is..

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/18604"><img class="image thumbnail" src="/files/images/spinoff.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="50" /></a></span>  <p>Az I. budapesti székhelyű európai high-tech konferencia nemzetközi keresztmetszetben vizsgálja az egyetemeken keletkezett kutatás-fejlesztési eredmények gazdasági hasznosításával és az új csúcstechnológia területén induló és korai fázisú vállalkozásokat (spin-off és start-up), amelyek ezen eredményekre építik üzleti modelljüket.</p><p>

spinoff.thumbnail 

Az I. budapesti székhelyű európai high-tech konferencia nemzetközi keresztmetszetben vizsgálja az egyetemeken keletkezett kutatás-fejlesztési eredmények gazdasági hasznosításával és az új csúcstechnológia területén induló és korai fázisú vállalkozásokat (spin-off és start-up), amelyek ezen eredményekre építik üzleti modelljüket.

spinoff.thumbnail 

Az I. budapesti székhelyű európai high-tech konferencia nemzetközi keresztmetszetben vizsgálja az egyetemeken keletkezett kutatás-fejlesztési eredmények gazdasági hasznosításával és az új csúcstechnológia területén induló és korai fázisú vállalkozásokat (spin-off és start-up), amelyek ezen eredményekre építik üzleti modelljüket.

A 2005 januárjában lépett életbe a kutatás-fejlesztésről és technológiai innovációról szóló 2004. évi CXXXIV. törvény (röviden: „Innovációs törvény), mely lehetővé tette, hogy az egyetemeken és akadémiai kutatóintézetekben keletkező kutatási, fejlesztési eredmények gazdasági hasznosításában ezen intézmények, illetve kutatóik vállalkozások (spin-off cégek) alapításán keresztül részt vehessenek.

Nyugat-Európában és a tengerentúlon több évtizedre tekint vissza „spin-off mechanizmus", melynek talaján technológiai áttörést hozó fejlesztési eredményekre alakuló cégek néhány év alatt kiugró üzleti sikereket érnek el. Hazánkban a spin-off kultúra a kezdeti lépéseknél tart. Számos kérdést vet fel kutatási, szabályozási, szemléletbeli és üzleti szempontból.Hogyan alkalmazkodnak a hazai egyetemek a világ trendjeihez? Hogyan egyeztethető össze kutatás

és üzlet? Miként induljon el egy a vállalattal most ismerkedő kutató, tudós? Hogyan sikerült másoknak,miként kezdtek hozzá, mik a tapasztalataik?

A rendezvényen  előadást tartanak a magyar  mellett többek között az  Egyesült-  Királyságból,Svédországból,   Németországból,   és   Közép-Európából   érkezett   kutató   egyetemek   képviselői, vállalkozó kutatók, technológia-intenzív cégek menedzserei, valamint előadásokat tartanak pénzügyi szakemberek és gyakorló befektetők a kockázati-tőke finanszírozásról.

A fórum elsősorban vállalkozó szellemű, vállalkozást fontolgató kutatók, műszaki, természettudományi területen    aktív    PhD    hallgatók   egyetemisták/fiiskolások,    korai    fázisú    technológiai    cégek, egyetemi/akadémiai spin-off vállalkozások, high-tech start-up cégek menedzsereinek, kutatóinak és munkatársainak,   valamint   a   kutatóintézetek   technológia-transzferben   érintett   szakembereinek érdeklődésére tarthat számot, de nyitva áll az nagyközönség számára is.

 I. European Spin-off and Start-up Meeting & Conference A Magyar Spin-off és Start-up Egyesület (MSE) I. nemzetközi konferenciája

Időpont: 2008. október 17.

Helyszín: Budapest, Záhony u. 7., Graphisoft Park, „H" épület

Az rendezvény programja a szövetség honlapján http://www.europeanspinoff.com/  olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.