2024.július.16. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A HP felforgatja a vállalati nyomtatás piacát ? teljesen új technológia jelent meg a nyomtatók piacán

15 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/697"><img class="image thumbnail" src="/files/images/CM8000-color-mfp-printer-series_190x170.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az újonnan bejelentett CM sorozatú multifunkciós eszközök" title="Az újonnan bejelentett CM sorozatú multifunkciós eszközök" width="89" height="100" /></a></span> <p>A cég az áttörést jelentõ Edgeline technológiát alkalmazó színes multifunkciós printereit és új eszközöket, szolgáltatásokat mutatott be: maga a technológia több mint tíz év fejlesztésének terméke összes szabadalmát a HP birtokolja. A korábbi megoldásokkal szemben az oldal egy sávját egyszerre álló fejjel nyomtatja, a papír mozog a fejsorok elõtt. Az ötlet zseniális, de kérdés, hogy széles igény van e arra a konstrukcióra, amiben itthon is kinálni fogják: csak bérelni lehet ezeket az eszközöket pay/print minimál alapdíjjal alapon. Azaz egy minimális teljesítményt mindenképpen ki kell fizetni. Ezt diktálja a hazai üzleti logika.</p><p>

  az újonnan bejelentett cm sorozatú multifunkciós eszközök

A cég az áttörést jelentõ Edgeline technológiát alkalmazó színes multifunkciós printereit és új eszközöket, szolgáltatásokat mutatott be: maga a technológia több mint tíz év fejlesztésének terméke összes szabadalmát a HP birtokolja. A korábbi megoldásokkal szemben az oldal egy sávját egyszerre álló fejjel nyomtatja, a papír mozog a fejsorok elõtt. Az ötlet zseniális, de kérdés, hogy széles igény van e arra a konstrukcióra, amiben itthon is kinálni fogják: csak bérelni lehet ezeket az eszközöket pay/print minimál alapdíjjal alapon. Azaz egy minimális teljesítményt mindenképpen ki kell fizetni. Ezt diktálja a hazai üzleti logika.

  az újonnan bejelentett cm sorozatú multifunkciós eszközök

A cég az áttörést jelentõ Edgeline technológiát alkalmazó színes multifunkciós printereit és új eszközöket, szolgáltatásokat mutatott be: maga a technológia több mint tíz év fejlesztésének terméke összes szabadalmát a HP birtokolja. A korábbi megoldásokkal szemben az oldal egy sávját egyszerre álló fejjel nyomtatja, a papír mozog a fejsorok elõtt. Az ötlet zseniális, de kérdés, hogy széles igény van e arra a konstrukcióra, amiben itthon is kinálni fogják: csak bérelni lehet ezeket az eszközöket pay/print minimál alapdíjjal alapon. Azaz egy minimális teljesítményt mindenképpen ki kell fizetni. Ezt diktálja a hazai üzleti logika.

A 2006 októberében bemutatott, újszerû nagyvállalati nyomtatási stratégiájára építve a HP ma bejelentette az üzleti vállalkozások jóval hatékonyabb mûködését lehetõvé tevõ termék- és szolgáltatásválasztékát, globális értékesítõ csapata bõvítését, illetve új, különleges értékesítési módszerét. Ezen felül a vállalat bemutatta új, úttörõ technológiájú, munkacsoportoknak szánt színes tintasugaras többfunkciós nyomtatóit (MFP), amelyek jelzik a HP eltökéltségét, hogy növelje részesedését a másolópiacon.

Az új HP CM8060/CM8050 színes multifunkciós printerek a HP Edgeline technológiájára, arra a nagyteljesítményû nyomtatómûre épülnek, amely kihasználja a HP 1,4 milliárd dolláros, a skálázható nyomtatási technológiába (Scalable Printing Technology – SPT) való befektetésének az eredményeit. Ezek a nagy mennyiségû irodai dokumentumnyomtatásra tervezett multifunkciós printerek magasabb termelékenységet és alacsonyabb mûködési költségeket kínálnak a közepes és nagyvállalatoknak. A nagy teljesítményû funkciók olyan kombinációját nyújtják, amelyek kulcsfontosságúak a végfelhasználók olyan igényei szempontjából, mint a nagy sebesség,(1) a kategóriában legjobb mûködési költség(2) és megbízhatóság,(3) a kivételes nyomatminõség és a felhasználóbarát használat.

A HP célkitûzése, hogy nagyobb értéket nyújtson az ügyfeleknek, és jelentõs részt szerezzen meg a 147 milliárd dolláros nagyvállalati nyomtatási piacból. Mivel ezekben a környezetekben a papír alapú folyamatok az uralkodóak, a digitális tartalom mennyiségének robbanásszerû növekedése a nyomtatási költségek növekedéséhez vezetett, a munkafolyamatok pedig sokak számára kezelhetetlenekké válnak. A mai piaci bevezetés célja, hogy az üzleti ügyfeleknek olyan eszközöket biztosítson, amelyek szükségesek a nyomtatási infrastruktúrájuk optimalizálásához, nyomtatási környezetük jobb menedzseléséhez és az információs munkafolyamatok javításához.

"Jelentõs összeget fektettünk be annak érdekében, hogy megértsük azokat a kihívásokat, amelyekkel az üzleti vállalkozásoknak ma szembe kell nézniük. Például eligazodniuk a robbanásszerûen növekvõ mennyiségû digitális tartalomban, miközben még mindig a papír alapú folyamatok az uralkodóak, vagy úgy kézben tartaniuk a költségeket, hogy közben növekedjen a termelékenység," – emelte ki Jan Riecher, a HP EMEA Képalkotás és Nyomtatás Divízió nagyvállalati egységének alelnöke. "A HP ma bejelentett újításai átalakítják annak a módját, ahogyan a felhasználók üzemeltetik és menedzselik a képalkotási és nyomtatási környezeteiket."

A HP ezen felül bejelentette a HP Web Jetadmin 10.0-t, az iparág vezetõ képalkotási és nyomtatási eszközpark-menedzsment szoftvermegoldásának legfrissebb változatát, valamint a HP Universal Print Driver 4.0 for Windows meghajtót, amely kompatibilis a Windows Vista-val.

Áttörés az üzleti nyomtatásban: a HP Edgeline technológiája

A HP Edgeline technológia piaci potenciálja 2009-re(4), meghaladja a 30 milliárd dollárt. Az új, Edgeline technológiával mûködõ többfunkciós eszközök segítségével a vállalat  ügyfelei növelhetik a termelékenység, kézben tarthatják költségeiket, illetve egyedülálló teljesítményt és nyomatminõséget érhetnek el.

A HP CM8060/CM8050 Színes multifunkciós  eszközök valamennyi jellemzõje azonos, ám a HP CM8060 Color multifunkciós printer nagyobb nyomtatási sebességt kínál – maximum 60 oldal/perc fekete-fehér és 50 oldal/perc színes. A HP CM8050 Color multifunkciós eszköz sebessége 50 oldal/perc a fekete-fehér, és 40 oldal/perc a színes oldalak esetén, normál papíron.

Az Edgeline technológiával dolgozó színes HP CM8060/CM8050 eszközök további jellemzõi közé tartoznak:

  • HP Easy Select Control Panel, díjnyertes, 10 hüvelyk átmérõjû színes érintõképernyõs kezelõpanel, amely jól áttekinthetõen jeleníti meg valamennyi elérhetõ alkalmazást és beállítást.
  • HP AutoNav, egy olyan automatikus navigáló eszköz, amely felhasználóbarát módon segíti a felhasználókat a problémák megoldásában, ezzel csökkentve az informatikai támogató személyzethez befutó hívások számát, olyan jellemzõinek köszönhetõen, mint az élõ videók, a lépésrõl lépésre vezetõ utasítások, útmutató LED diódák sorozata, és olyan ajtónyitás érzékelõk, amelyek a gyorsabb megoldás érdekében digitális jelzésekként vezetik a felhasználót a probléma forrásához.
  • Újszerû, a használaton alapuló szolgáltatási opciók, a használat alapú árazással akár 30 százalékos megtakarítás is elérhetõ a színes nyomtatásnál és másolásnál. A HP más-más árat számít fel a professzionális színes, az általános irodai színes és a fekete-fehér oldalak nyomtatásáért. A HP új Color Accent funkciója tovább csökkenti a költségeket, mivel a fekete-fehér oldalak költségét számítja fel azoknál az oldalaknál is, amelyek csak kis mennyiségû színt tartalmaznak.
  • Az új HP Vivera irodai tinták és rögzítõanyag gyorsan száradó, élénk színû képeket és éles kontúrú szöveget eredményeznek normál papíron minden nyomtatási sebességnél. Vízálló és még a normál szövegkiemelõ toll használata esetén sem elmaszatolódó nyomatokat(6) biztosítanak.
  • Elérhetõek közvetlenül a HP-tól vagy az értékesítõ partnereken keresztül a szolgáltatási és támogatási opciókkal együtt. Az ügyfelek bérelhetik vagy megvásárolhatják az új MULTIFUNKCIÓS PRINTEREK-ket a HP-tõl a Managed Print Services szolgáltatás keretében többféle árazással, vagy választhatják a Smart Printing Services szolgáltatást.

A probléma

Mint a budapesti sajtótájékoztatón elhangzott ezek az eszközök nem vásárolhatóak meg. Csak komplex szolgáltatás keretében kívánja a HP értékesiteni, ahol a másolatok függvényében fizet a cég, és a szervítõl a kellékanyagig mindent a HP áll. Ez a megoldás valószínûleg igencsak kedvezõ lesz a nagyközepes és nagyvállalatok valamint a multik számára.

Ugyanakkor a magyarországon többségben lévõ kis és kisközép vállalkozások gondjait valószínûleg nem oldja meg. Még akkor sem, ha a másolatok minõségétõl függõen többféla árat alkalmaznak. Ugyanis a használt eszközökkel ezek avállalkozok lényegesen olcsóbban ugyenezeke a feldatokat képesek megoldani.Számukra a költség a lényeges mozgatóerõ, abban az ilyen bérelt típusú konstrukciók nem vezetnek sikerre.

Bár mindezt a piac dönti el, és sikertelenseg esetében elképzelhetõ, hogy a speciális és kaptafa módon nem kezelhetõ egykori szocialista országok területén a cég kénytelen lesz e mellett  hagyományos kereskedelmi konstrukciókkal is elõállni.

Nagyobb termelékenység a képalkotási és nyomtatási környezet hatékonyabb menedzselése révén

A HP Web Jetadmin 10.0 a képalkotó és nyomtató eszközparkot menedzselõ szoftvermegoldással egy szabványos webböngészõn keresztül távolról telepíthetõ, konfigurálható és menedzselhetõ a HP és a nem HP gyártmányú hálózatra kötött eszközök széles köre. Tizedik születésnapja alkalmából az új HP Web Jetadmin 10.0 megoldás számos új funkcióval bõvült. Közéjük tartozik a fejlettebb biztonság, a még felhasználóbarátabb kezelõfelület, a beépített használati jelentés további kiegészítõ és testre szabható jelentési lehetõségekkel, kapcsolódás a HP Instant Support-hoz, vagy az új kellékanyag-menedzselési lehetõségek többféle eszközhöz.

Az új HP Web Jetadmin Consulting Services javaslatokat tesz majd a Web Jetadmin képességein alapuló menedzselési infrastruktúrához. A HP Web Jetadmin 10.0 várhatóan április 30-tól lesz letölthetõ a www.hp.com/go/webjetadmin  címrõl.

A HP díjnyertes HP Universal Print Driver version 4.0 for Windows szoftvermeghajtójának az új jellemzõi közé tartozik többek között:

–          "Plug-and-play" alapú mûködés mind a hálózatba kapcsolt, mind a közvetlenül csatlakoztatott HP eszközöknél.

–          Két mûködési mód a nagyobb rugalmasság és végfelhasználók változó igényeihez való alkalmazkodás biztosítására

–          A leggyakoribb munkák nyomtatása egyetlen kattintással beállítható, nyomtatási parancsikonokat biztosít a felhasználóknak.

–          Valós idejû információt nyújt a nyomtatási feladatokról és az eszközökrõl, így a végfelhasználók bizonyos problémákat maguk oldhatnak meg. Nõ a termelékenység, csökken a nyomtató állásideje, valamint az informatikai támogatószemélyzethez befutó hívások száma és költsége.

A HP Universal Print Driver 4.0 várhatóan április végétõl lesz letölthetõ a www.hp.com/go/UPD  webcímrõl.

A HP kibõvített kellékanyag-választéka lehetõvé teszi az üzleti felhasználóknak, hogy marketing anyagaikatházon belül  is költséghatékonyan állítsák elõ, a hagyományos külsõ nyomtatóvállalkozások által nyújtott minõséggel azonos színvonalon.

  • A HP új Professional Glossy Paper for Edgeline papírt kifejezetten a HP CM8060/CM8050 színes multifunkciós eszközökhöz tervezték. A felhasználók a segítségével könnyen és kedvezõ áron készíthetnek professzionális minõségû fényes brosúrákat, szórólapokat és egyéb marketing anyagokat közvetlenül az irodában. A HP Professional Glossy Paper for Edgeline papír élénk színeket, éles fotókat és ragyogó grafikát kínál fényes, sima és ragyogó fehér felületen.

Költségcsökkentés az infrastruktúra optimalizálásával

A HP az alábbi új termékeket is bemutatta, amelyek lehetõvé teszik a felhasználóknak, hogy kézbe vegyék az irányítást és optimalizálják a képalkotási és nyomtatási infrastruktúrájukat.

  • A teljesen áttervezett HP Color LaserJet CM4730 eszközeit az új, díjnyertes HP EasySelect kezelõpanellel (a megszokott érintõképernyõ valamennyi a HP multifunkciós printereinél megszokott) látták el, amely jól áttekinthetõen jelenít meg minden elérhetõ alkalmazást és beállítást.
  • A közepes- és nagyméretû, kiterjedt papíralapú munkafolyamatokkal dolgozó szervezeteknek tervezték a HP 9250c Digital Sender-t, amelyet kihúzható billentyûzettel láttak el, így gyors és biztonságos lehetõséget kínál a papírdokumentumok digitalizálására, elektronikus úton való továbbítására, archiválására és rendszerezésére, egyszerû és hatékony módon..
  • A HP JetDirect 630n IPv6 Gigabit Ethernet Print Server és a Jetdirect en1700 IPv4/IPv6 Print Server lehetõvé teszi a hálózati nyomtatók hatékony kihasználását.

Hatékonyabb munkafolyamat – jobb üzleti eredmény

A HP segíti az ügyfeleit a manuális folyamatok automatizálásában, hogy felgyorsítsák az információáramlást az egyes részlegeken vagy akár a teljes szervezeten belül. Ennek az eredménye a szervezet jobb reagálókészsége valamint a hibák okozta kockázat csökkenése. Ezek a megoldások javítják az üzleti eredményeket, mert növelik az ügyfelek mûködési hatékonyságát.

Az új, munkafolyamat javító megoldások közé tartoznak a következõk:

  • A HP Output Management Web Console: Job Manager (powered by SAP? NetWeaverTM) egy nagy teljesítményû web alapú nyomon követõ és menedzsment megoldás mind az adminisztrátorok, mind a végfelhasználók számára. A kritikus üzleti dokumentumokat a vállalaton belül több célpontra juttatja el megbízható és problémamentes módon. Kiterjedt menedzsment lehetõségekkel és továbbítási jellemzõkkel rendelkezik.

Az Edgeline technológiáról videókkal!

http://h30046.www3.hp.com/product-detail.php?releasesite=ENT&topiccode=EDGELINE&jumpid=reg_R1002_USEN

http://h20325.www2.hp.com/blogs/laserjet

ADATLAP

Nyomtatási technológia

 CM8060/ CM8050 /  Edgeline
CM8050: HP Edgeline Technology

Nyomtatási sebesség (fekete, draft quality, A4)

CM8050:  57 ppm
 CM8060: 71 ppm

Nyomtatási sebesség fekete, normal quality, A4)

 CM8050: 50 ppm
 CM8060: 60 ppm

Nyomtatási sebesség (szines, draft quality, A4)

 CM8050:  57 ppm
 CM8060: 71 ppm

Nyomtatási sebesség (szines, normal quality, A4)

 CM8050: 40 ppm
 CM8060: 50 ppm

Nyomtatási felbontás (szines, best quality)

600 x 1200 optimizált dpi

Nyomtatási felbontás (fekete, best quality)

600 x 1200 optimizált dpi

Standard printer vezérlõ nyelvek

HP PCL 6/5c, HP ePCL, HP Postscript Level 3 emulation, PDF v 1.4

Betûtípusok

93 Scalable TrueType fonts

Fax funkciók paraméterei

Modem

33.6 Kbps

Fax sebesség

33.6 kbps G3

A4 pages held in memory

CM8050 / CM8060:legalább 50,000 oldal a beépített merevlemezen
CM8050: Legalább  50000 oldal

Szines fax üzemmód

Nincs

Automatikus ujratárcsázás

Van

Késleltetet fax adás

Nincs

Fax felbontás (fekete fotomód szürkeskálás)

300 x 300 dpi

Scanner részegység

Scanner típus

Síkágyas

Optikai valós scanner felbontás

600 dpi

Hardveres felbontás

Jobb mint 600 x 600 dpi

Bit mélység

24 bit

Gray scale lszintek

256

Másolási sebesség (fekete, draft quality, A4)

CM8050: 57 cpm
CM8060: 71 cpm

Másolási sebesség (szines, draft quality, A4)

CM8050:  57 cpm
CM8060:  71 cpm

Másolat felbontása  (szines szöveg és grafika)

600 x 600 dpi

Nagyítás/kicsinyítés mértéke

25 %-tól 400%-ig

Egyszerre beállítható másolatok száma

9999

Papír kezelés

Dokumentum adagoló kapacitás

Standard, 100 lap

Kétoldalas nyomtatási opció

Automatikus (standard)

Papír kezelés

standard/input

CM8050 / CM8050 / CM8060 / CM8050: 3 x 500 oldal kapacitású univerzális tálca, 80-oldalas különpapír tartó
CM8060/ CM8060: 3 x 540 oldalas univerztális tálca, 80-oldalas különpapír tartó

Papír kezelés optional/input

4000-oldal nagy kapacítású papirtálca

Papír kezelés  optional/output

Single output bin (250 sheets); 4-bin job separator (2 x 400, 2 x 200 sheets); Multifunction finisher (2 x 400, 2 x 200, 2500 w/ stapler sheets)

Standard mediaformátumoks

A5, A4, A3, RA3; B4 (JIS), B5 (JIS), B6 (JIS), 8K (270 x 390 mm), 16K (195 x 270 mm)

Beállítható média formátum (max)

102 x 148 to 305 x 457 mm

Felhasználható HP gyártmányú média típusok

CM8050: Paper (plain, letterhead, pre-printed, pre-punched, recycled), labels, cardstock, coloured HP Office LG (long grain), HP Edgeline Glossy, HP Premium Presentation Matte, HP Brochure and Flyer Matte, HP Matte Cover

CM8060: Plain, labels, bond, recycled, cardstock (160 — 220 g), letterhead, pre-printed, pre-punched, colored HP Office LG (long grain) 80 g, HP Edgeline glossy 160 g, HP Edgeline glossy 220 g, HP premium presentation matte 120 g, HP brochure and flyer matte 180 g, HP matte cover 200 g

Maximálisan betölthetõ eredetik

CM8050 / CM8050:  5700 oldal

Normál másolat gyûjtõ kapacitás

legalább 250 oldal

Egyéb technikai információk

Normál interfészek

CM8060 / CM8050: egy db USB 2.0 port (kompatibilis a  USB 2.0 specifikációval), egy host USB 2.0 port (kompatibilis az USB 2.0 specifikációval), egy  EIO slot, HP Jetdirect Fast Ethernet embedded print server (1000/100/10T  IPv6 és IPSec supporttal)

CM8060: egy normál  USB 2.0 port, egy host USB 2.0 port, egy EIO slot, HP Jetdirect Fast Ethernet embedded print server (1000/100/10T  IPv6 és Ipsec supporttal)

Opcionális interfészek

HPJetdirect 625n, HP Jetdirect 635n, Parallel I/O card (EIO)

Hálózati képességek

 CM8060: a beépített Jetdirect (JDI)-n át, HP Jetdirect internal print servers (EIO)

CM8050: A beépített Jetdirect (JDI)-n át, HP Jetdirect internal print servers (EIO)
CM8050: A beépített Gamio PCA (PCI), via Jetdirect 620n, 625n -n keresztül

Memória slots

Két  200-tûs DDRII (alapban használt)

Standard memória

1 GB DDR2 RAM

Maximum memória

1 GB DDR2 RAM

Kompatibilis kliens gép operációs rendszerek

CM8050 / CM8060 : Genuine Windows? 2000, Me, XP, Windows VistaTM; IBM OS/2 version 3.0 or greater (available from the Web), Mac OS X v10.x or later,Linux? (available from the Web), HP -UX, Solaris

CM8060: Windows? 2000; Windows? Me; Windows? XP Home; Windows? XP Professional; OS/2 v 3.0 or higher; Mac OS 7.5 or higher; Linux (available from the Web), IBM? OS/2 version 3.0 or greater (available from the Web)

Kompatibilis hálózati operációs rendszerek

Via HP Jetdirect Fast Ethernet embedded print server: Genuine Windows? 2000, Server 2003, XP, 2003 64-bit, XP 64-bit (IPv6 only supported on Windows 2003 and Windows XP; IPsec on IPv4 only on Windows 2003 and Windows XP), Windows VistaTM; Novell 5.1 and later; Mac OS X v10.2 or later; Red Hat Linux 7.x and later; SuSE Linux 8.x and later; HP -UX 10.20, 11.x, 11.i; Solaris 2.5 and later (SPARC systems only); IBM AIX 3.2.5 and later;6 MPE-iX; Citrix MetaFrame Server; Windows Terminal Services

Minimális rendszerkörnyezet

Windows? 2000: 333 MHz processor with 64 MB RAM (SP4), Windows? XP: 333 MHz 32-bit(x86) or 64-bit (x64) processor with 128 MB RAM (256 MB RAM for x64), Windows? Server 2003: 550 MHz 32-bit(x86) or 64-bit (x64) processor with 128 MB RAM (Standard Edition), Windows VistaTM: 1 Ghz 32-bit(x86) or 64-bit (x64) processor, 1 GB RAM (Home Preminum/Business/Ultimate), 220 MB minimális hely a merevlemezen

Tápegység típus

Beépített automatikus feszültség beálló tápegység

Áramellátás szükséglet

CM8060: bemenõ feszültség: 108 —126 V; 60 Hz (+/-2 Hz); 20 amp; saját áramkör; 207 — 265 V 50/60 Hz (+/-2 Hz); 12 amp; saját áramkör

CM8050: Ibemenõ feszültség: 108 — 126 V; 60 Hz (+/-2 Hz); 20 amp; saját áramkör; 207 to 265 V 50/60 Hz (+/-2 Hz); 12 amp; saját áramkör

Teljesítmény felvétel

1920 watts

Egy hónapban javasolt optimális teljesítmény

CM8060: 10,000 — 50,000 oldal
CM8050: 5,000 — 35,000 oldal

Tiszta súly

CM8060: 330 kg
CM8050: 330.0 kg

Csomagolt súly

422 kg

méretek (W x D x H)

1040 x 840 x 1220 mm

Biztonsági osztályok

IEC 60950-1: 2001, EN 60950-1: 2001, IEC 60825-1: 1993+A1:1997+A2: 2001, EN 60825-1: 1994+A1: 2002+A2: 2001 (Class 1 Laser/LED Product)

Zajkibocsátás

 CM8050: 7.3 B(A) (mûködik), 5.2 B(A) (készenlét)
 CM8050: 7.4 B(A) (mûködik), 5.2 B(A) (készenlét)

Nedvességtartomány amiben a készülék mûködik

20 — 80% RH

Ajánlott páratartalom az üzemszerû használathoz

40 — 55% RH

Nem mûködõ állapotban a környezet páratartalma

8 — 90% RH

Mûködési hõmérséklet tartomány

CM8060: 10 — 30? C
CM8050: 10 — 35? C

Ajánlott mûködési környezet

15° — 25? C

Raktározási hõmérséklet (Celsius)

-40 — 60? C

Energy Star certified

Mûködik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.