2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

XI. DEVILS MOTOR SHOW MAGYAR MOTORÉPÍTÕ BAJNOKSÁG

6 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/699"><img class="image thumbnail" src="/files/images/IMG_6135.thumbnail.jpg" border="0" alt="Devils 1." title="Devils 1." width="100" height="67" /></a></span> <p>Április 5-én Kokó éttermében, a Boksz utcában tartott sajtótájékoztatón számoltak be a szervezõk az április 14-én, a népligeti Építõk Sportcsarnokban megrendezésre kerülõ XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítõ Bajnokságról. A Show sztárvendégei Tóth Vera és Tóth Gabi már a sajtótájékoztatón nyeregbe pattantak ...</p><p>

  devils 1.

Április 5-én Kokó éttermében, a Boksz utcában tartott sajtótájékoztatón számoltak be a szervezõk az április 14-én, a népligeti Építõk Sportcsarnokban megrendezésre kerülõ XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítõ Bajnokságról. A Show sztárvendégei Tóth Vera és Tóth Gabi már a sajtótájékoztatón nyeregbe pattantak …

  devils 1.

Április 5-én Kokó éttermében, a Boksz utcában tartott sajtótájékoztatón számoltak be a szervezõk az április 14-én, a népligeti Építõk Sportcsarnokban megrendezésre kerülõ XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítõ Bajnokságról. A Show sztárvendégei Tóth Vera és Tóth Gabi már a sajtótájékoztatón nyeregbe pattantak …

 ? A motorépítés valójában mûvészet. Amerikában az épített motoroknak múzeumuk van. Aki ilyesmibe vág, nagyon magas technikai tudással és tapasztalattal kell rendelkezzen."

A  XI. Devils Motor Show Magyar Motorépítõ Bajnokság egynapos rendezvényén, az épített, egyedi kivitelezésû különleges motorok egyetlen hazai megmérettetése. Kizárólag ezen a napon csodálható meg az ország hatvan legszebb, legkülönlegesebb motorja, trike-ja, valamint a hazánkban elõször látható Hot Rod autók.

devils 2.Az ország legszebb 60 motorját már nyár óta keresték a szervezõk, valamint a zsûri tagjai, így a döntõben már csak a valóban a leglátványosabb, legkifinomultabb technikát felvonultató, és legextrémebb gépek kerülhettek. Összesen 13 kategóriában, 17 díjért folyik majd a verseny április 14.-én, mely minden bizonnyal szoros, és igen látványos lesz. A motorokat Nemzetközi szakértõ zsûri bírálja el, illetve a független német motorépítõk mellett Winkler Róbert és Delhusa Gion – aki maga is épít motorokat – is zsûri tagjai között lesz. Az elbírálás szempontjai: ötlet, összhatás, minõség. A Best of Show-ról, a fõdíjról a közönség dönt. Stílszerûen minden díj egy erre az alkalomra készült alkotás – a versenyzõ motorokhoz hasonlóan.

ELÕSZÖR MAGYARORSZÁGON!

devils 3.A rendezvényen igazi meglepetésként — Hot Rod autók is lesznek! Ezek az ötven-hatvan éves járgányok átalakítva, komoly teljesítményû motorokkal és show-fényezéssel új, minden eddiginél brutálisabb köntösbe öltöznek. Az épített autók szerelmesei hónapok óta alakítják, tunningolják a négykerekûeket, így tucatnyi autó készül most is gõzerõvel a megmérettetésre.

A DEVILS MOTOR SHOW TÖRTÉNETE:

devils 4.Az 1985-ben alakult Devils Motor Club 1997-ben rendezte meg az elsõ hazai motorépítõ bajnokságot, a Devils Motor Show-t. a Petõfi Csarnokban. A felhívásra az ország legszebb, legkülönlegesebb motorjait nevezték be az építõk, sõt: az egyik leghíresebb német építõmûhely, a Custom Ranch is elhozta két motorját, melyek a nyugat-európai motoros újságok címlapjain is szerepeltek. Hazánkban elõször láthatta a közönség, mit is jelent a motorépítés. Volt, aki csak fényezéssel módosította a motorját, de voltak olyanok is, akik csak a kiállítás, a látvány kedvéért építettek át teljesen egy motort, amellyel pár száz méternél többet soha nem közlekedtek.

devils 5.A következõ években már a Budapest Kongresszusi Központ látta vendégül a motorokat. A magyar bajnokság külföldi nevezõket is mindig szívesen fogadott, külön kategóriában díjazva õket. Így szlovén, német, olasz, amerikai nevezõk illetve a környezõ országok magyar nemzetiségû mesterei is eljöttek.

MEGLEPETÉST OKOZTUNK A NYUGAT-EURÓPAI ÉPÍTÕKNEK

devils 6.A Motorépítõ Európa Bajnokság két hete zajlott le Mainz-ban, Németországban. Európa 130 legszebb motorja között hét magyar is volt. Három komoly díjat hoztunk haza.

Magyar eredmények:

Közönségdíj: AMS, Snake

Freestyle, 1. hely: Sapka Mûvek, Time Machine

Freestyle, 10. hely: Müce Choppers, Só Bike

devils 7.Ezek az eredmények egy csapásra ráirányították a nemzetközi figyelmet a magyar motorépítésre, õszinte meglepetést okoztunk a komoly pénzügyi, és tapasztalati elõnnyel bíró nyugat-európai építõknek. A Magyar Motorépítõ Bajnokság így komoly nemzetközi figyelmet kapott. Sok külföldi újságíró, motorépítõ fog Budapestre érkezni, hogy személyesen is megnézze a magyar alkotásokat.

Steiner Gábor

KÜLÖNLEGESSÉGEK, IRÁNYZATOK:

Svéd stílus:

devils 8.Az egyik legrégebbi motorépítõi stílus, az elsõ teleszkóp némi túlzással szinte vízszintes, nem ritka a két méter hosszú villa sem. Hja kérem, olyan országban, ahol a motorosszezon csak három hónapig tart, ott van idõ a garázsban fûrészelni a motorokat…

Japán stílus:

Az old school-nak is nevezett jelleg Japánban volt a leggyakrabban elõforduló, egészen három évvel ezelõttig, mikor is egy csapásra igen elterjedtté vált az egész világon.

Chopper:

A legismertebb iskolapéldája a ?Szelíd motorosok" c. film két motorja, Peter Fonda-val, és Denis Hopper-rel a nyergükben. Magas kormány, széles hátsókerék, vékony elsõkerék, kecses forma.

Standbike:

Az egyik legkülönlegesebb motor, mely a Magyar Motorépítõ Bajnokságon feltûnt, az a magyar építésû Standbike. Négykeréken gördül, V8-as blokk hajtja, és számítógépvezérlésû giroszkóp tartja egyensúlyban. Hihetetlen, bár menni ciki vele, ha a kanyarban kiírja, hogy indítsd újra a Windows-t…

KATEGÓRIÁK:

Custom

Épített. Nem típuseredeti vázból épített motor – katalógusváz, vagy annak módosítása

1. Best custom chopper (vékony elsõ, vastag hátsó kerék, kecses forma, általában magas 

    kormány)

2. Best custom lowrider (vastag elsõ, vastag hátsó kerék, széles építés, alacsony kormány)

3. Best custom old school (bobber, retro, klasszikus, kecses formavilág)

4. Best custom radical (a megszokott vonalaktól eltérõ)

Modified

Átépített, módosított. A gyári váz módosításával, vagy teljesen egyedi vázból készült motor

5. Best modified chopper (vékony elsõ, vastag hátsó kerék, kecses forma, általában magas 

    kormány)

6. Best modified lowrider (vastag elsõ, hátsó kerék, széles építés, alacsony kormány)

7. Best modified old school (bobber, retro, klasszikus, kecses formavilág)

8. Best modified radical (a megszokott vonalaktól eltérõ)

Egyéb:

9.   Best hand work (legjobb kézi munka)

10. Best painture (legjobb fényezés)

11. Best streetfigter

12. Best dragster

13. Best trike

14. Best Harley-Davidson (a Best of Show után a legmagasabb pontszámú HD)

15. Best foreign custom (legjobb külföldi építés)

16. Best of Show (legmagasabb pontszám)

17. Szocreál különdíj (a legjobb szocialista motor)

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Idõpont: 2007 04.14.

Helyszín:             Népliget, Építõk Sportcsarnok

Nyitva:             11.00- 23.00

Belépõdíj:             1800 Ft (14 év alatt ingyenes!)

Programok:

12 óra:              The Prison Band koncert

15 óra:             Soundtrack koncert

18 óra:             Díjátadás

20 óra:             Nemcsak Berry koncert / Vendég: Tóth Vera és Tóth Gabi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.