2024.augusztus.02. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Online – fizetős -„Ünnepi esték” 15 euróért

6 perc olvasás
  <p align="left"><span class="inline inline-left"><a href="/node/30507"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/siemens_festspielnacht_1_small..thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Az operarajongók idén kiváló kép- és hangminőségben követhetik Mozart és Wagner egy-egy operájának <a href="http://www.siemens.com/festivalnight">internetes közvetítését</a> a világ két legnevesebb operafesztiváljáról, Salzburgból és <a href="http://live.bfmedien.de/">Bayreuthból.</a> Mindezt a Siemens AG kulturális szerepvállalása keretében a közvetítések szolgálatába állított csúcstechnológia teszi lehetővé.</p><p align="left">

 

siemens festspielnacht 1 small..thumbnailAz operarajongók idén kiváló kép- és hangminőségben követhetik Mozart és Wagner egy-egy operájának internetes közvetítését a világ két legnevesebb operafesztiváljáról, Salzburgból és Bayreuthból. Mindezt a Siemens AG kulturális szerepvállalása keretében a közvetítések szolgálatába állított csúcstechnológia teszi lehetővé.

 

siemens festspielnacht 1 small..thumbnailAz operarajongók idén kiváló kép- és hangminőségben követhetik Mozart és Wagner egy-egy operájának internetes közvetítését a világ két legnevesebb operafesztiváljáról, Salzburgból és Bayreuthból. Mindezt a Siemens AG kulturális szerepvállalása keretében a közvetítések szolgálatába állított csúcstechnológia teszi lehetővé.

Az alkotó akaratának megfelelően 2009. augusztus 9-én délután és este a rajongók minden eddiginél szélesebb körben élvezhetik élőben a bayreuthi Festspielhaus előadásában Richard Wagner nagyoperáját, a Trisztán és Izoldát.

A Siemens innovatív technológiájának köszönhetően azok a tízezrek, akik nem jutnak be a színházba, a Festplatzon felállított óriási kivetítőn élvezhetik az idén Christoph Marthaler rendezésében színre kerülő produkciót.

A Siemens bárki számára fizetős tartalomként elérhetővé teszi az előadást az interneten is.

A http://www.siemens.com/festivalnight címen HD képminőségben és 3D hanggal – minimális késleltetéssel – élőben követhető, illetve két héten belül még egyszer megnézhető a teljes opera. A közvetítés délután háromnegyed háromkor kezdődik, és este kilenc óra után ér véget. Az online belépőjegy 15 euróba kerül.

A világ számos országában jelen lévő Siemens számára közvetlen tapasztalat, hogy a kulturális örökség megőrzése, valamint az élénk kulturális kapcsolatok kialakulásának illetve fenntartásának elősegítése milyen nagy mértékben hozzá tud járulni az adott régiók fejlédéséhez. Mindkét tényező – csakúgy, mint az oktatási létesítmények és az infrastruktúra – meghatározó szerepet játszik az életminőségben, ez utóbbi pedig kulcsfontosságú abban az értelemben, hogy egy terület mennyire válik vonzóvá, élhetővé. A Siemens számára is létfontosságú ugyanakkor, hogy az egész világon számíthasson magasan képzett szakemberek munkájára. És éppen ezért vagyunk különösen sikeresek azokon a területeken, ahol alkalmazottaink, munkatársaink szívesen élnek és szívesen dolgoznak velünk. A tehetséges és motivált embereket pedig nemcsak a vállalatnak, hanem egyre inkább az őket körülvevő társadalmi környezetnek is támogatnia, inspirálnia kell.

A Siemens Stiftung – a Siemens vállalati alapítványa

A társadalmi ügyek iránti elkötelezettség a Siemensnél a cég 160 évvel ezelőtti alapítása óta a vállalati kultúra szerves része. Annak érdekében, hogy támogatási projektjeit fenntarthatóbbá és láthatóbbá tegye, 2008. szeptember végén a vállalat megalapította a Siemens Stiftung non-profit alapítványt. A Siemens Stiftung célja, hogy elősegítse a globális társadalmi kihívásokra adható válaszok megszületését és kidolgozását, segítsen felmutatni a lehetőségeket, és fenntartható segítséget nyújtson ahhoz, hogy a vészhelyzetekre, válságszituációkra az adott területek képesek legyenek önmaguk is megfelelően reagálni. Az alapítvány tevékenységének fókuszában a társadalmi szerepvállalás, az oktatás, a kutatás és fejlesztés, a technológia, valamint a művészet és a kultúra támogatása áll. Ennek jegyében 2009-ben a művészet és kultúra támogatására létrehozott Siemens Arts Program is a Siemens Stiftunghoz kerül. A Siemens Stiftung ugyanakkor egyre nagyobb mértékben koncentrál majd az olyan, társadalmi szempontból létfontosságú célok támogatására, mint az innovatív technológiák alkalmazása az életminőség javítása érdekében, az oktatási fejlesztése és lehetőségeinek bővítése, a klímaváltozáshoz és a demográfiai változásokhoz kapcsolódó problémák kezelése, és végül, de nem utolsó sorban, a kulturális fejlődés.

Családi alapítványok: a tudomány, a zene és a képzőművészet támogatása

A művészet és a tudomány támogatásának a Siemens vállalat és a Siemens család történetében is komoly hagyományai vannak. A Siemens család alapítványai ma is mutatják Werner von Siemens és leszármazottai sokirányú társadalmi elkötelezettségét. 1958-ban Ernst von Siemens létrehozott egy alapítványt, amelynek célja az volt, hogy a legkülönbözőbb területeken dolgozó tudósok és akadémikusok számára a kommunikáció, a találkozás, az eszmecsere fóumává váljon. Az alapítója édesapjának nevét viselő Carl Friedrich von Siemens Foundation az érdeklődők széles köre számára szervezett tudományos előadásokat támogat.

Werner von Siemens unokája révén a művészet és kultúra támogatása kapott kiemelt szerepet a vállalatnál: Ernst von Siemens két saját alapítványt hozott létre, amelyek ma is működnek, és hosszú ideje a nemzetközi kulturális élet jelentős tényezői.

Az Ernst von Siemens Music Foundation (Ernst von Siemens Zenei Alapítvány)

Ernst von Siemens 1972-ben hozta létre az Ernst von Siemens Music Foundationt. A svájci központú alapítvány célja a kortárs zene és a zeneoktatás kutatás támogatása, s az általa kiadott díjjal alapítása óta minden évben egy zeneszerző, előadó vagy zeneoktatási szakértő tevékenységét, életművét ismeri el. Az Ernsi von Siemens Music Foundation nagydíját "a zenei Nobel-díjként" tartják számon. Az alapítvány emellett évente több mint kétmillió euróval támogat olyan fiatal zeneszerzőket, zenekarokat, intézményeket vagy magánszemélyeket, akik kiemelkedő szerepet játszanak a kortárs zeneművészetben, és akik jelentős művekkel járultak hozzá a kortárs zene fejlődéséhez.

Az Ernst von Siemens Art Foundation (Ernst von Siemens Művészeti Alapítvány)

Ernst von Siemens 1983-ban hozta létre az Ernst von Siemens Art Foundationt. Az alapítvány közintézményként működő múzeumok számára nyújt támogatást jelentős művek megvásárlásához, s ezzel járul hozzá ahhoz, hogy fontos alkotásokat a nagyközönség hosszú távon is megtekinthessen. Az Ernst von Siemens Art Foundation emellett támogatja jelentős művek restaurálását, valamint kiállítások szervezését is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.