2024.augusztus.02. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Belógatták az óriásdarut

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/30512"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/sziget_3.thumbnail.jpg" border="0" width="74" height="100" /></a></span> <p>Egy 72 tonnás óriásdaru érkezett 2009 augusztus 7-én a Hajógyári Szigetre, de miután egyik hídon sem tudott a nagy súlya miatt átjönni, a Duna felől lógatták be a Szigetre.</p><p>

 sziget 3.thumbnail

Egy 72 tonnás óriásdaru érkezett 2009 augusztus 7-én a Hajógyári Szigetre, de miután egyik hídon sem tudott a nagy súlya miatt átjönni, a Duna felől lógatták be a Szigetre.

 sziget 3.thumbnail

Egy 72 tonnás óriásdaru érkezett 2009 augusztus 7-én a Hajógyári Szigetre, de miután egyik hídon sem tudott a nagy súlya miatt átjönni, a Duna felől lógatták be a Szigetre.

A világ talán legnagyobb, de mindenképpen legnehezebb színházi kelléke érkezett tegnap a Clark Adam daruhajón a Hajógyári Szigetre, hogy augusztus 12-17-között a világhírű katalán látványszínház, a La Fura dels Baus Szigetre álmodott előadásában vállaljon aktív szerepet. A 72 tonnás daru, további 50 tonnányi ellensúllyal fixálva minden fesztiválnapon este 11-től, a látványszínház előadásán, egy 60 emberből álló „élő hálót" emel majd a magasba.

A "The Beat in the Dark" címet viselő előadásban a színpadi, cirkuszi, akrobatikus elemek és a zene egyenlő hangsúlyt kapnak. A helyspecifikus előadás alapjául szolgáló zenét is a budapesti helyszínhez kötődően választották ki. Külön érdekesség nem csak a magyar közönség, de magyar művészek és önkéntesek bevonása is az előadásba. A zárójelenetben 60 magyar önkéntest emelnek a magasba. A zenei kollázs főleg magyar zeneszerzők műveiből fog állni, illetve élő zenei betétekkel lesz kiegészítve, amit magyar zenészek és egy magyar énekesnő adnak elő.

És, ami fontos: az előadás minden este 11-től kezdődik, és az is köztudott, hogy 23 órától a fesztiválnapokon féláron lehet már bejönni a Szigetre.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.