2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jazz a Palotában: Ünnepi örömzene délutántól a tűzijátékig – 2009. augusztus 20. csütörtök 17:00 – 21:00 óráig

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/30601"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Police_Big_Band_Szaloky%20Bela_mupa.thumbnail.jpg" border="0" alt="Police Big Band - Szalóky Béla" title="Police Big Band - Szalóky Béla" width="66" height="100" /></a><span style="width: 361px; height: 29px" class="caption"><strong>Police Big Band - Szalóky Béla</strong></span></span> <p>A 2005 óta kialakult hagyománynak megfelelően a Művészetek Palotája ezúttal is ingyenes programmal, a jazz életvidám, humorral gazdag ágaival, igazi örömzenével köszönti a nemzeti ünnepet. </p><p> 

 police big band - szalóky bélaPolice Big Band – Szalóky Béla

A 2005 óta kialakult hagyománynak megfelelően a Művészetek Palotája ezúttal is ingyenes programmal, a jazz életvidám, humorral gazdag ágaival, igazi örömzenével köszönti a nemzeti ünnepet.

 

 police big band - szalóky bélaPolice Big Band – Szalóky Béla

A 2005 óta kialakult hagyománynak megfelelően a Művészetek Palotája ezúttal is ingyenes programmal, a jazz életvidám, humorral gazdag ágaival, igazi örömzenével köszönti a nemzeti ünnepet.

 

Az előcsarnok különböző pontjain, a Ludwig Múzeum felőli oldalon felállított kisszínpadon és az épület előtti nagyszínpadon ezúttal a ragtime, a dixieland és a hagyományos bigband-muzsika képviselteti magát. A skála az 1920-as és 1930-as évek tánczenéitől a szving örökzöldjein át a modern mainstream jazzig terjed. A fellépő formációk meghatározó hangszerei ezúttal a rézfúvósok családjából kerülnek ki. Finok Zoltán zenekarvezető csapatának, a Jazz Steps Brassnak érdekessége, hogy ennek jegyében a basszus szólamot is rézfúvón, egészen pontosan tubán szólaltatja meg.
A program művészeti vezetője, Szalóky Béla harsonaművész-zeneszerző most is arra biztatja a vállalkozó kedvű amatőr muzsikusokat, hogy hozzanak magukkal hangszert, és szálljanak be az örömzenélésbe. Az ünnepi jazzmuzsikát este nyolc órától a Police Big Band koncertje zárja, így az ő muzsikájuk egyben mintegy nyitánya is lesz a kilenc órakor kezdődő tűzijátéknak.

Koncertek
17:00 – 18:15 Gyárfás Trió – Zászlótér
17:00 – 19:45 Pataj György Trió – Lumú Terasz
18:30 – 19:45 Jazz Steps – Fesztivál Színház
20:00 – 20:55 Police Big Band – Kültéri színpad

Művészeti vezető: Szalóky Béla
Jazz Steps Brass (Finok Zoltán – klarinét, szaxofon, Lázár István – trombita, ének, Almási Attila – harsona, Szentpáli Roland – tuba, Herboly László – dob)
Police Big Band (karmester: Szalóky Béla)
Pataj György Trió (Pataj György – zongora, Lutz János – bőgő, Tiba Sándor – dob)
Gyárfás István Trió (Gyárfás István – gitár, Sárkány Sándor – bőgő, Berdisz Tamás – dob)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.