2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Életre kel Freddie Mercury

1 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/30618"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/fed.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Egy bohém rapszódiája címen új műfajú előadást tűz műsorára 2009. augusztus 14-én és 15-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.</p><p><td valign="top"> </td> 

fed.thumbnailEgy bohém rapszódiája címen új műfajú előadást tűz műsorára 2009. augusztus 14-én és 15-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

 

 

fed.thumbnailEgy bohém rapszódiája címen új műfajú előadást tűz műsorára 2009. augusztus 14-én és 15-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

 

 

    A Freddie Mercury szeánsz ötlete a magyar musicalt megteremtő Miklós Tibortól származik, aki felfedezte, hogy Freddie dalaiból a tizenhét éve halott, rock sztár tragikus sorsa és az életében szereplő személyek egyénisége is kirajzolódik. Huszonegynéhány Mercury-szöveget fordított le magyarra, köztük a legismertebb Queen-slágereket. Munkája nyomán a világon először Magyarország kapta meg a jogot a Freddie-dalok nem angol nyelvű megszólaltatására.
 

   Az előadáson neves és fiatal hazai tehetségek, mint például Szomor György, Serbán Attila, Varga Miklós, Zentai András, Tóth Vera és Tóth Gabi, Nagy Anikó, Puskás Péter idézik fel dalai révén a rocktörténet legendás alakját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.