2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nagy sikere volt az Ország Tortájának a Sziget Fesztiválon

3 perc olvasás
    <span class="inline inline-left"><a href="/node/30686"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/AzOrszagTortaja.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p align="right"><em>„Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő."*</em></p>

    azorszagtortaja.thumbnail

„Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő."*

    azorszagtortaja.thumbnail

„Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő."*

A Sziget Fesztivál nulladik napján fellépő népszerű hazai zenészek kóstolták meg a Pándi meggytortát, a 2009-es év Ország Tortáját. A különleges desszertet a nap folyamán Bródy János, Jamie Winchester, Lovasi András, Novák Péter, Szalóki Ági, Presser Gábor és Rúzsa Magdi, valamint a 30Y, a Kaukázus, és a Quimby zenekar néhány tagja is megkóstolhatta. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Szent István király a vendégek befogadásáról és gyámolításáról szóló intelmének jegyében, az államalapítás ünnepére készülve kívánta felhívni a figyelmet a tolerancia és az elfogadás fontosságára.

A Sziget Fesztivál nulladik napján népszerű hazai zenészek kóstolták meg az augusztus 20-ára, az Ország Születésnapjára készült Pándi meggytortát. „Olyan, mint nagymamám süteménye" -mondta a tortáról Rúzsa Magdi énekesnő. Varga Livius a Quimby zenekarból a tortát megkóstolva egy pillanatra újra gyermekként egy virágos réten érzete magát. Lovasi András a Kispál és a Borz frontembere pedig azt hangsúlyozta, hogy ő alapvetően nem szereti a tortát, de ez nagyon ízlik neki. A Szigeten fellépő művészek a fentiekhez hasonlóan kizárólag pozitív jelzőkkel illették az ország születésnapi desszertkülönlegességét, amelyet Pataki János a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke és ifj. Zila László a győztes cukrászda üzletvezetője adott át a zenészeknek.    

Az Ország Tortáját immár 3 éve pályázat útján választja ki a Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. 2009-ben is a leghíresebb cukrászok és cukrászdák versengtek azért, hogy elkészítsék hazánk születésnapi tortáját. Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élje meg az államalapítás ünnepét.

Az Ország Születésnapjára készült Ország Tortáját hagyományosan augusztus 20-án 13.30 órakor a „Szent István király udvara" egész napos program keretében mutatják be a Kossuth téren. A születésnapi különlegességet aznap a helyszínen, valamint az ország több száz cukrászdájában is megkóstolhatja a nagyközönség.

A torta átadásáról készült fotók és videó a többi augusztus 20-i programmal együtt a http://www.augusztus20.freeblog.hu/ blogon, a Facebook közösségi portálon a www.facebook.com/orszagtortaja és a Twitteren a www.twitter.com/augusztus20 címen találhatók.

*Szent István király intelmei Imre herceghez: A vendégek befogadásáról és gyámolításáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.