2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az OMV új útvonaltervezőjével a fuvarozók csökkenthetik költségeiket

5 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/30912"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ergebnis_small.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span> <p>Az OMV, az európai növekedési zóna vezető energetikai csoportja, a 2007-ben bevezetett OMV EuroTruck termék- és szolgáltatáscsalád keretén belül most ismét bizonyítja, hogy úttörő szerepet tölt be a közúti áruszállítás területén: az OMV egy olyan új online eszközt fejlesztett ki, amely az igen költségérzékeny közúti áruszállítás számára lehetővé teszi a fuvarozási útvonalak optimalizálását az üzemanyagköltségek figyelembevételével. Az OMV Fuel Navigator 16 különböző nyelven megjelenít és kiszámol minden fontos információt, amely európai célállomásokhoz vezető, optimális útvonal megtervezéséhez szükséges.</p><p>

  ergebnis small.thumbnail

Az OMV, az európai növekedési zóna vezető energetikai csoportja, a 2007-ben bevezetett OMV EuroTruck termék- és szolgáltatáscsalád keretén belül most ismét bizonyítja, hogy úttörő szerepet tölt be a közúti áruszállítás területén: az OMV egy olyan új online eszközt fejlesztett ki, amely az igen költségérzékeny közúti áruszállítás számára lehetővé teszi a fuvarozási útvonalak optimalizálását az üzemanyagköltségek figyelembevételével. Az OMV Fuel Navigator 16 különböző nyelven megjelenít és kiszámol minden fontos információt, amely európai célállomásokhoz vezető, optimális útvonal megtervezéséhez szükséges.

  ergebnis small.thumbnail

Az OMV, az európai növekedési zóna vezető energetikai csoportja, a 2007-ben bevezetett OMV EuroTruck termék- és szolgáltatáscsalád keretén belül most ismét bizonyítja, hogy úttörő szerepet tölt be a közúti áruszállítás területén: az OMV egy olyan új online eszközt fejlesztett ki, amely az igen költségérzékeny közúti áruszállítás számára lehetővé teszi a fuvarozási útvonalak optimalizálását az üzemanyagköltségek figyelembevételével. Az OMV Fuel Navigator 16 különböző nyelven megjelenít és kiszámol minden fontos információt, amely európai célállomásokhoz vezető, optimális útvonal megtervezéséhez szükséges.

A mai napig a fuvarozóknak számos különböző rendszert kell igénybe venniük ahhoz, hogy megbízható információval rendelkezzenek a szállítási útvonal költségoptimalizálásához: útvonaltervező szoftvert a távolság kiszámításához, árlistát a tankolások megtervezéséhez, különféle adatbázisokat az útdíjak és egyéb felmerülő költségek nyomon követéséhez. Erre a hosszadalmas keresgélésre többé nincs szükség: az OMV Fuel Navigator mindezen információkat egyetlen rendszeren belül kezeli.

Az OMV Fuel Navigator áttekinthető és használatával a költségek csökkenthetők

Az OMV Fuel Navigator letöltés vagy telepítés nélkül, közvetlenül is elérhető az internetről. Néhány kattintással a kiválasztott útvonal online, részletes térképen jelenik meg. Az útvonalat különböző kritériumok alapján lehet megtervezni, de emellett a rendszer minden egyes útba eső töltőállomás üzemanyagárait, valamint az OMV ügyfelek számára elérhető egyedi, szerződéses árakat is megjeleníti. Mindezek eredménye egy költségoptimalizált útvonalterv.

Az OMV Fuel Navigator lefedi az európai kontinenst a Brit-szigetektől Oroszországig. A rendszer 16 nyelven érhető el, magában foglal 2200 OMV, valamint a ROUTEX hálózatba tartozó töltőállomást. A közúti szállítmányozók 700 olyan töltőállomást is találhatnak a rendszerben, amelyeket kifejezetten a fuvarozók igényei szerint alakítottak ki.

Steen Frederiksen, az OMV Közúti Áruszállítási Szegmensének vezetője elmondta: „Fő célunk az OMV Fuel Navigator bevezetésével, hogy ügyfeleinket minél jobban támogassuk a költséghatékony működés elérésében."

A számos funkció ellenére az OMV Fuel Navigator kifejezetten felhasználóbarát. Az OMV vezető szállítmányozó cégeket vont be a termékfejlesztésbe annak érdekében, hogy a szolgáltatás minél inkább figyelembe vegye specifikus igényeiket. Az OMV Fuel Navigator az alábbi funkciókkal rendelkezik:

  • u megtervezi a leggyorsabb és a legrövidebb útvonalat az üzemanyagköltség optimalizálásával
  • u a kiválasztott útvonal mentén megjeleníti a tehergépjárművek számára kialakított OMV és ROUTEX töltőállomásokat
  • u megmutatja a naprakész üzemanyagárakat – beleértve az egyedi, szerződéses árakat is -, valamint kiszámolja az útvonal teljes költségét az úthasználati díjakkal együtt
  • u információt ad a töltőállomások nyitva tartásáról, megközelíthetőségéről és felszereltségéről
  • u nyomon követi az üzemanyag-felhasználást és javaslatot ad annak optimalizálására
  • u megjeleníti a vezetéssel töltött időt és a tervezett pihenőket
  • u számításba veszi a jármű paramétereit (mint pl. a magasság és súly, amelyek a hidak és alagutak esetében különösen fontosak) az útvonal megtervezéséhez
  • u elmenti a felhasználóprofil információit a következő útvonaltervezésig
  • u minden fontos információ elmenthető pdf formátumban is, amelyek digitálisan továbbíthatók, pl. a gépjárművezető részére
  • u minden internet-hozzáférést biztosító számítógépen jól működik – nem szükséges programokat letölteni, telepíteni

 

A közúti áruszállítási tevékenység mellett az OMV Fuel Navigator a személygépkocsi- vagy tehergépkocsi-flottával rendelkező vállalatok működését is támogatja. Az optimalizált útvonalak, a tehergépjárművek számára kialakított OMV és a ROUTEX töltőállomások információi, a naprakész és egyedi, szerződéses üzemanyagárak segítik a tehergépkocsi-flotta mindennapi működtetését.

Az OMV EuroTruck hálózata folyamatosan bővül

Az OMV EuroTruck egy olyan benzinkúthálózatot is magába foglaló termék-és szolgáltatáscsomag, amelyet a közúti árufuvarozás speciális igényei alapján fejlesztettek. Az OMV EuroTruck töltőállomásokból Ausztriában, Szlovéniában, a Cseh Köztársaságban és Horvátországban összesen 16 található. 2012-re 45 OMV EuroTruck töltőállomás üzemel majd Európa fő közlekedési útvonalai mentén.

Az OMV EuroTruck Card használatával a tehergépkocsivezetők készpénz nélkül vásárolhatnak dízel üzemanyagot vagy AdBlue-t a nap 24 órájában, a hét minden napján. Ez a lehetőség nem csak az OMV EuroTruck töltőállomásokon, hanem minden OMV töltőállomáson elérhető, valamint a több mint 20.000 ROUTEX töltőállomáson is, amelyek összesen 36 országban állnak rendelkezésre. Az úthasználati díjak és egyéb költségek, meghibásodás esetén a műszaki mentés és az ügyfélszolgálat költségei szintén online kalkulálhatók.

A készpénz nélküli tankolás lehetősége mellett az OMV EuroTruck teljes körű szolgáltatáscsomagja magában foglalja az országspecifikus áfa-visszatérítést, a kártyavisszaélés elleni védelmet, az online kártya- és flottamenedzselést, valamint a 2009. szeptember 1-jétől elérhető Fuel Navigator szolgáltatást is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.