2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy gyékényen árulunk

1 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/31055"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/FOKEP69.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>  <p>A Mesterségek Ünnepéhez kapcsolódó<em> Egy gyékényen árulunk</em> című kiállítást augusztus 27.-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galériában.</p><p>

fokep69.thumbnail 

A Mesterségek Ünnepéhez kapcsolódó Egy gyékényen árulunk című kiállítást augusztus 27.-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galériában.

fokep69.thumbnail 

A Mesterségek Ünnepéhez kapcsolódó Egy gyékényen árulunk című kiállítást augusztus 27.-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galériában.

clipboard0133.thumbnailEgy gyékényen árulunk címmel, Vesszővel, szalmával, gyékénnyel, sással és csuhéval dolgozó kárpát-medencei mesterek kiállítása nyílt a Mesterségek Ünnepe elnevezésű rendezvénnyel kapcsolódóan. A kiállítás azon emberek munkáit mutatja be, akik hűen őrzik, művelik a népi mesterségeket, és igyekeznek a mai világba adaptálva igazi használható tárgyakat alkotni.

p1010151.thumbnailA kiállított tárgyak között sétálva gondolatban berendezhetjük álmaink házát úgy, hogy minden helyiségbe jut fonott áru. Nem csak fonott kosarat, tároló edényeket, hanem fonott ágyat, bölcsőt, de még papucsot is felfedezhetünk a kiállított munkák között.

 

p1010154.thumbnail p1010175.thumbnail

A kiállítást augusztus 27.-ig tekinthetik meg a Budavári Palota, A épület, földszintjén.

Németh Krisztina

http://www.mng.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.