2024.július.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Határtalan világ az LG új televízióival

5 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/31751"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image10_7.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>A laposképernyős kijelzők és az audiovizuális eszközök piacának egyik vezető gyártójaként az LG Electronics a technológia és a formatervezés hagyományos határain túlmutató új televíziókat mutat be a 2009-es berlini Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (IFA). Ennek kapcsán az LG a „LIVE BORDERLESS<sup>TM</sup>„ szlogent választotta, amely a határok és korlátok nélküli életet takarja. </p><p> 

 

image10 7.thumbnailA laposképernyős kijelzők és az audiovizuális eszközök piacának egyik vezető gyártójaként az LG Electronics a technológia és a formatervezés hagyományos határain túlmutató új televíziókat mutat be a 2009-es berlini Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (IFA). Ennek kapcsán az LG a „LIVE BORDERLESSTM„ szlogent választotta, amely a határok és korlátok nélküli életet takarja.

 

 

image10 7.thumbnailA laposképernyős kijelzők és az audiovizuális eszközök piacának egyik vezető gyártójaként az LG Electronics a technológia és a formatervezés hagyományos határain túlmutató új televíziókat mutat be a 2009-es berlini Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (IFA). Ennek kapcsán az LG a „LIVE BORDERLESSTM„ szlogent választotta, amely a határok és korlátok nélküli életet takarja.

 

A jelmondat egyből értelmet is nyer mindenki számára, ha meglátja a gyártó hagyományos keretet nélküli (BORDERLESSTM) tévéit. Ezek az első tévék, amelyeknél a képernyő és a körülötte lévő lekeskenyített káva közötti illesztés teljes egészében megszűnt, így szemből egyetlen – egybefüggő üveglapnak látszó felületet látunk.

„Célunk, hogy az LG a szórakoztatóelektronika vezető világmárkájává váljon. Ennek érdekében fokozottan figyelünk vevőink igényeire, és folyamatosan fejlesztjük termékeinket – mondta Simon Kang, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – Az IFA 2009 kiállításon debütáló BORDERLESSTM tévék pontosan megmutatják az eddig elért eredményeinket, és új mércét állítanak a szórakoztatóelektronikában."

sl9000sl9000Az LG két keret nélküli tévét mutat be, az SL8000 és SL9000 modelleket. Mindkettő ötvözi a modern formatervezést és a technológiai innovációt, miközben átlépnek a tévék kialakításával kapcsolatban rögzült hagyományos elképzeléseken, megteremtve egy szabadabb formatervezési irányt.

Az LG ezt a két szupervékony tévét az új, speciális technológiával hozta létre, amelynek alkamalzásával egyetlen sík, üvegszerű felületet hoz létre. A speciális laminált filmrétegek csökkentik a fény visszaverődését, és javítják a képminőséget. A rejtett hangszórórendszer továbbfejlesztésével az LG az erőteljes hangzást a keret nélküli tévék szerves részévé tette, megőrizve a tévék keskeny profilját és tükörsima felületét.

LG SL8000

„Az SL8000 egyetlen korábban látott LCD TV-hez sem hasonlít. Igazi műalkotás – mondta Simon Kang, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – A keret nélküli formának köszönhetően ez a TV a Full HD felbontású szórakozás új perspektívája. A készülék ötvözi a művészi külsőt a legkiválóbb képminőséggel, emellett felhasználóbarát, amivel páratlan a piacon."

A TV keretnélküli megjelenését még látványosabbá teszik a finoman lekerekített szélek és egy új, magasfényű borítás. A termék megalkotásánál az LG laminálási technológiát alkalmazott, amely védi a készüléket a karcolódástól, és amely a tükröződésgátló szűrőtechnológiával együttesen alkalmazva akár 90 százalékkal is képes csökkenteni a fényvisszaverődést. Ez különösen előnyös, ha erősen megvilágított helyiségben televíziózunk.

Az LG a Full HD felbontású SL8000 esetében a LG TruMotion 200Hz technológiát alkalmazta, amely az automatikusan vezérelt háttérvilágítással jelentős mértékben csökkenti a gyors mozgású képek elmosódását és a csíkozódását. Ezzel a TV válaszideje is villámgyors értékre, 2 ms-ra csökken. Emellett a 150 000:1 dinamikus kontrasztarány minden jelenetnek sokkal nagyobb színmélységet ad, koromfeketével és természetesen élénk színekkel.

Az SL8000 letisztult vonalai csúcstechnológiát rejtenek. A készülék Bluetooth-on keresztül képes kapcsolódni a kompatibilis mobiltelefonokhoz zenelejátszáshoz és fénykép nézegetéshez. A Bluetooth emellett lehetővé teszi, hogy vezeték nélküli fejhallgatón kövessük a tévéműsorokat, filmeket és játékokat. Az SL8000 fejlett multimédia funkciókkal is bír: külső merevlemezek vagy USB flash memória is csatlakoztatható hozzá az USB 2.0 porton keresztül, és a készülék a JPEG-, az MP3- vagy A HD DivX-fájlokkal is kompatibilis.

Az LG saját fejlesztésű "Smart Saving Energy Plus" technológiája révén az SL8000 a hagyományos tévéknél alacsonyabb fogyasztással rendelkezik, kíméli a környezetet, és a nézők szemét is kevésbé terheli. A TV ehhez az LG Intelligens Adaptív Fényérzékelő technológiáját használja, amely elemzi a környezet fényerejét, és ahhoz igazítja a képbeállításokat, illetve a háttérvilágítást.

„A felhasználók nagyon meggondolják, hogy milyen berendezésekkel és műtárgyakkal lássák el otthonukat – tette hozzá Kang. – Szeretik, ha valami szép, és tükrözi a személyiségüket. Mostanáig a laposképernyős televíziók szempontjából nem volt választási lehetőségük. Az LG új keret nélküli SL8000 LCD TV-jének köszönhetően most már olyan TV-t is választhatnak, amely tükrözi kifinomultságukat, amellett, hogy csúcstechnológiát kínál."

Az SL8000 LCD TV Magyarországon 2009. szeptember közepétől kapható.

Főbb jellemzők:

  • l BORDERLESSTM (hagyományos keret nélküli) kialakítás
  • l TruMotion 200Hz
  • l Full HD (1920 x 1080)
  • l Képvarázsló (Picture Wizard)
  • l AV Mód
  • l 24p Real Cinema (24p 5:5 képlebontás)
  • l Expert Mód (ISF tanúsítvány)
  • l Bluetooth

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.