2024.július.27. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tanévkezdés ingyenes rajzfilmsorozattal

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/31769"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kh_sajtotajekoztato_20090907.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A K&H több módon is aktívan küzd a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, hogy megkönnyítse a mindennapi pénzügyekben való eligazodást, és segítse az okos pénzügyi döntések meghozatalát. </p><p>

kh sajtotajekoztato 20090907.thumbnailA K&H több módon is aktívan küzd a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, hogy megkönnyítse a mindennapi pénzügyekben való eligazodást, és segítse az okos pénzügyi döntések meghozatalát.

kh sajtotajekoztato 20090907.thumbnailA K&H több módon is aktívan küzd a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, hogy megkönnyítse a mindennapi pénzügyekben való eligazodást, és segítse az okos pénzügyi döntések meghozatalát.

image21 0.thumbnailTámogatási stratégiájának egyik kiemelt területe, a fiatalok oktatása jegyében a K&H Csoport az ősz folyamán minden általános iskolába ingyenesen eljuttatja az Ez kész! Pénz! című, pénzügyi ismeretterjesztő rajzfilmsorozatot tartalmazó DVD-t, összesen 4000 példányban. A Rufusz Ferenc, Oscar-díjas animáció rendező ötlete alapján készült és Európában is nagy sikerrel játszott rajzfilm kapcsán a gyerekek videó-készítési pályázaton is részt vehetnek.

A K&H Csoport kiemelt támogatási területe a fiatalok oktatása, melyen belül célja a mindennapi pénzügyekben való eligazodás és az okos pénzügyi döntések meghozatalának elősegítése is. Legújabb kezdeményezése során a K&H több millió forint értékű adománnyal járul hozzá az általános iskolások pénzügyi ismereteinek bővítéséhez.

„Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció, a jövő társadalmának tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként természetes legyen számukra a pénzügyekben való eligazodás, tudatosabban hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek. A 2006-ban a K&H támogatásával elkészült, Ez kész! Pénz! című rajzfilmsorozat nagyszerű lehetőség a fiatalok tájékoztatására, hiszen könnyed, érthető formában juttatja el az alapvető gazdasági és pénzügyi ismereteket a gyerekekhez. Annak érdekében, hogy minél több fiatalhoz eljusson a film, elhatároztuk, hogy ez év őszén 4000 db DVD-t osztunk szét a magyarországi általános iskolák között. A rajzfilm mondanivalójának feldolgozásában a tanárok segítségét kérjük, hiszen úgy véljük, szakmai tapasztalataik nagyban hozzájárulnak a K&H kezdeményezésének sikeréhez." – mondta Marko Voljč, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A pedagógusok munkájának megkönnyítése érdekében a K&H oktatási segédanyagot is biztosít a tanárok számára, amely alsó és felső tagozatos tanulók számára ajánlott epizódok szerint felosztva, játékos feladatokkal segít az ismeretanyag minél hatékonyabb feldogozásában.

A rajzfilmhzez kapcsolódóan videó-készítési versenyt is meghirdet a K&H Csoport. A pályázatra általános iskolás tanulók nevezhetnek a rajzfilm mondanivalóját feldolgozó, a pénzhez valamilyen módon kapcsolódó, egyénileg elkészített kisfilmekkel. A verseny első helyezettje bruttó 150 000 Ft, a második helyezett bruttó 100 000 Ft, a harmadik helyzett pedig bruttó 50 000 Ft díjazásban részesül, melyet a K&H Bank a győztes nevére nyitott K&H trambulin bankszámlára helyez el. A pályázat különdíjasa pedig részt vehet egy valódi K&H rakámfilm-forgatáson.

A K&H Csoport a legjobb pályamunkák kiválasztására Sz. Pap Juditot, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Nagy Bálintot, az International Business School marketing tanszékének vezetőjét és Pacsorasz Viktor reklámfilm-rendezőt kérte fel.

„Az MNB részéről fontosnak tartunk minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a felnövekvő nemzedék pénzügyi ismereteinek bővítéséhez és a megfelelő szemlélet, a pénzügyi tudatosság kialakításához. A jegybank, illetve a tavaly életre hívott alapítványunk is aktívan és sikeresen közreműködik ebben a munkában, és külön öröm számunkra, hogy egyre több pénzügyi szolgáltató csatlakozik ehhez a hosszú-távú feladathoz. Meggyőződésünk, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztésében kiemelt szerep hárul a közoktatási intézményekre,  azonban a pénzügyi képzés általánossá válásához, és a mindennapokhoz szükséges pénzügyi ismeretek iskolákban történő széles körű elterjedéséhez az állami, üzleti és civil szereplők részéről további összehangolt lépésekre van szükség, amelyek sorában egyik láncszem lehet a K&H jelenlegi akciója is." – mondta Sz. Pap Judit.

„Tévedés evidenciának venni, hogy a pénzt csak megkeresni és elkölteni kell, ez pedig mindenki ösztönös tudása.  Ezek nem velünk született automatizmusok. A pénzzel bánni kell tudni, ennek a technikáit, módszereit, kultúráját pedig meg kell tanítani. Ki más, ha nem egy pénzintézet álljon ennek az élére. Ezért tetszik a K&H kezdeményezése." – fűzte hozzá Nagy Bálint.

„Alkotó ember révén kifejezette örömmel fogadtam a K&H kezdeményézését, hiszen a videó-készítési pályázatra való alkotás folyamata, a kreatív gondolkodás használata nagyban segíti az új ismeretek elmélyítésést. Remek lehetőség ez a fiatalok számára, hogy kipróbálják és megmérettessék magukat; és ki tudja, talán most indul útjára a következő Fellini karrierje." – mondta a pályázattal kapcsolatban Pacsorasz Viktor.

A részletes pályázati kiírás a http://www.kh-ezkeszpenz.hu/ weboldalon található, ahonnan letölthető az oktatási segédanyag is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.