2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Indul az olcsó bankszámlák kora: megszületett a magyar bankváltó portál

4 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/32112"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bankv.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.bankvaltas.hu" title="www.bankvaltas.hu" width="100" height="84" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.bankvaltas.hu/">www.bankvaltas.hu</a> </strong></span></span>Újdonság Magyarországon: mostantól a bankok versengenek az ügyfelek kegyeiért, hiszen az új Bankváltás.hu (<a href="http://www.bankvaltas.hu/">www.bankvaltas.hu</a> ) internetes portál kíméletlenül fellebbenti a fátylat az eddigi sokszor drága és átláthatatlan lakossági bankszolgáltatásokról, közös nevezőre hozva azokat.</em></p><p>

www.bankvaltas.huwww.bankvaltas.hu Újdonság Magyarországon: mostantól a bankok versengenek az ügyfelek kegyeiért, hiszen az új Bankváltás.hu (www.bankvaltas.hu ) internetes portál kíméletlenül fellebbenti a fátylat az eddigi sokszor drága és átláthatatlan lakossági bankszolgáltatásokról, közös nevezőre hozva azokat.

www.bankvaltas.huwww.bankvaltas.hu Újdonság Magyarországon: mostantól a bankok versengenek az ügyfelek kegyeiért, hiszen az új Bankváltás.hu (www.bankvaltas.hu ) internetes portál kíméletlenül fellebbenti a fátylat az eddigi sokszor drága és átláthatatlan lakossági bankszolgáltatásokról, közös nevezőre hozva azokat.

 

  Egy 11 éves pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó portál, a Bankkártya.hu munkatársai jelentős tapasztalatokat felhasználva hozták létre azt a bankszámla és bankkártya szolgáltatásokat sokféle szempont alapján összehasonlítani képes portált, melyen mostantól akár másodpercek alatt bárki ingyen megtudhatja, mely bankok szolgáltatásai jobbak a jelenleginél, s a szerződött bankokkal akár azonnal el is indítható a bankváltás.

"Bankszámlája ma már mindenkinek van, az internetelérés sem lehet probléma, így igazából nagy tömegű látogatóra számítunk, akik rendszeresen visszatérve a legjobb ajánlatokat keresik majd a jelenlegi bankszolgáltatásuk helyett. Tekintettel arra, hogy a bankok folyamatosan változtatják a hirdetményeiket, és a bankok között nagyon erős a harc a minél versenyképesebb bankszámlacsomagokért, ezért nem csak egyszer, hanem folyamatosan is érdemes lesz betérni hozzánk és leellenőrizni, hogy a jelenlegi bankunk valóban a legjobbat nyújtja-e nekünk." – mondja Homa Péter, a Bankváltás.hu szerkesztője.

A Bankváltás.hu portál fő profilja a lakosság folyamatosan díjmentes segítése lesz a lakossági bankszámlák alapvető tranzakcióinak összehasonlíthatóságával. A látogatók a kötelező gépjármű felelősség biztosításoknál megszokott módon hasonlíthatják össze és listázhatják ki az igényeiknek megfelelő bankszolgáltatásokat, és a legjobb szolgáltatás kiválasztása után a szerződött hitelintézetekkel el is indíthatják a bankváltást.

A Bankváltás.hu portál azoknak is választ ad pár perc alatt, akik nem kívánnak bankot váltani, de szeretnének bankon belül a legjobb számlacsomagra rátalálni anélkül, hogy elmélyednének a bankok hirdetményeiben.

A portál más tekintetben is új kort hoz a hazai bankszolgáltatásban. Többé nem lehet probléma, hogy a bankok az ügyfél tudta nélkül emelik díjaikat, ugyanis minden regisztrált ügyfél díjmentesen folyamatos tájékoztatást kap az általa figyelni kívánt bank, bankszámla, vagy bankkártya szolgáltatás díjainak változásáról. Az ún. Díjváltozás-figyelő szolgáltatás segítségével azonban nem csak a meglévő termékek díjváltozása, hanem – a megfigyelt kategóriákban – új piaci termékek megjelenése is követhető.

"A legnehezebb feladat a bankszolgáltatások közös nevezőre hozása volt, hiszen korábban mi is gyakorta hallottuk, hogy a bankváltásban az egyik fő gond az egyes bankok díjstruktúrájának sokrétűsége, átláthatatlansága, összehasonlíthatatlansága. Noha nem lehetetlenre vállalkoztunk, bizony voltak álmatlan éjszakáink és mélypontjaink az adatbázis és a számlaválasztó rendszer fejlesztése közben. De nem kötöttünk kompromisszumot, nálunk tényleg mindenki összehasonlíthatja a leggyakoribb számlaműveleteket, méghozzá egyedileg, testre szabottan." – teszi hozzá Homa Péter.

A portál választéka hamarosan a lakossági jelzáloghitelek összehasonlíthatóságával bővül, melyre szintén kérhető majd díjváltozás-figyelés.

Bár több mint két éve zajlik az állami ösztönzésre indult bankváltást könnyítő fejlesztések sora, ezekhez nincs köze az új Bankváltás.hu portálnak, mely egy tisztán kereskedelmi portál.

Ezért arra bátorítja látogatóit, ha lehetőségeik engedik, ne csak a legjobb szolgáltatást válasszák ki, de fejezzék is be a folyamatot a legjobb kiválasztott bankszolgáltatás internetes megigénylésével, mely semmilyen többletköltséggel nem jár ahhoz képest, mintha az ügyfél saját maga igényelné meg azt egy bankfiókban.

A Bankváltás.hu portálon keresztül megigényelt bankszolgáltatások azonban nem intézhetők kizárólag karosszékből, hiszen a pénzmosás elleni jogszabályok miatt a banknak minden új ügyfélkapcsolatkor legalább egyszer kötelező személyesen is beazonosítania az ügyfelét, de a portál szerkesztői azt ígérik, a Bankváltás.hu-n keresztül intézett bankváltások mégis kényelmesebbek lesznek, hiszen a bank munkatársai hívják fel az ügyfelet és minden részletet személyesen előre tisztáznak, így semmi sem maradhat otthon a szükséges iratok közül. A régi bankszámláját az ügyfél döntése szerint megtarthatja, vagy megszüntetheti.

A Bankváltás.hu portált a 11 éves Bankkártya.hu oldal üzemeltetését végző Bankkártya Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint Stardust WEB fejlesztette ki és üzemelteti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.